Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@ospalámyš píše:
@Kelsey to je jiná situace, ty dárky tam nejsou a s tím se děti smíří snáz obzvlášť když se jim to dobře podá a ne direktivně řekne, že ne a vůbec nevysvětlí kdy a proč.
Souhlasím, je v tom velký rozdíl. My jsme měli na Vánoce pozvaného našeho nejlepšího rodinného přítele, milovaného „strýčka“ našich dětí. O víkendu před Vánoci jsme se dozvěděli, že synovu školku zavřeli kvůli kovidu. Takže jsem narychlo sháněla pro nás všechny žádanky na testy, ani jsem nevěděla, jestli seženeme volná místa na testy a jestli se výsledky dozvíme včas, takže jsem začala připravovat děti na to, že strýček nepřijede. Vysvětlila jsem proč, řekla, že mě to mrzí a jeho taky, ale jestli nebudeme vědět výsledky, nebo bude někdo z nás pozitivní, nebude moct přijet. Pochopili to, vzali to docela v pohodě, i když jsou ještě malí a na strýčka se moc těšili. Ale je to úplně něco jiného, než kdybychom jim třeba řekli, že strýc přijede, ale oni si s ním nebudou moct hrát, protože se bude věnovat nám dospělým, mají jít do pokojíčku a dát nám pokoj. To by otravovali celý den. A právem.
Příspěvek upraven 27.12.20 v 12:33
Dcerce se nedivím. PROČ by si nemohla rozbalit pred návštěvou dárky?
Ostuda to je, ale Tvoje.
@Everyone píše:
Dcerce se nedivím. PROČ by si nemohla rozbalit pred návštěvou dárky?
Ostuda to je, ale Tvoje.
Ty to nectes? Byli u tchyně, ta si to neprala. Zakladatelka si tam rozhodně nemuze sama diktovat, jak to bude.
@vokishka
Ze si to tchyně nepřála, je nerelevantni.
Tak bych sla s dcerou třeba do kuchyně a tam by si dárek rozbalit.
A hlavně, bych s odstupem tchyni slušně, ale plných plic řekla, co si o jejím chování myslím
Příspěvek upraven 27.12.20 v 13:02
Zeptala bych se návštěvy, jestli jim nebude vadit, když si dcera dárky rozbalí, že se na to těšila. Určitě by jim to bylo jedno a souhlasili by.
@Dana066 píše:
Zeptala bych se návštěvy, jestli jim nebude vadit, když si dcera dárky rozbalí, že se na to těšila. Určitě by jim to bylo jedno a souhlasili by.
Tady nesouhlasila tchyne, ta ty darky dava.
@Limi123 píše:
U nás by se muž s tchýni normálně domluvil, že ty dárky děti otevřou. V podstatě by ji to po nějaké době oznámil.Minimálně tam měl proběhnout pokus o komunikaci.
Jinak zakladatelku chápu, taky mi vadí, když děti na návštěvě kňourají, takže to, že ji sbalila, bylo vlastně celkem dobré řešení, jen ne úplně spravedlivé k dceři.
Jenže jsou lidi, s kterými nevykomunikuješ nic, i kdybys pokusů udělala kolik chceš. Babičku z tohohle příběhu tipuju přesně na tuhle kategorii. Pokusíš se něco domluvit - rychle převede téma jinam a ještě Ti dá najevo, že je to prostě ne-vhod-né. ![]()
@Everyone píše:
@vokishka
Ze si to tchyně nepřála, je nerelevantni.
Tak bych sla s dcerou třeba do kuchyně a tam by si dárek rozbalit.
A hlavně, bych s odstupem tchyni slušně, ale plných plic řekla, co si o jejím chování myslímPříspěvek upraven 27.12.20 v 13:02
Tchýně ty dárky dítěti ještě ani nedala, takže těžko ho zakladatelka mohla jen tak sebrat a jít do kuchyně rozbalovat.
@Jeremi
A jo.
V tom případě bych se tchyně zeptala, v kolik hodin si dcera dárky rozbali.
Zakladatelka, hlavně se tchyni za nic neomlouvej!
Dceři to zpětně vysvětli, určitě to v klidu pochopi
Ad tchyně- tam bych nějakou dobu neměla chuť jit
@gulas.medovy píše:
Vaše rodinná situace mě nezajímá, ale jinak jste banda idiotů, protože se má scházet maximálně šest osob dohromady, pokud nesdílí trvale společnou domácnost. Příbuzenské vztahy roli nehrají. Od pondělí bude totéž platit pro maximálně dvě osoby. Podobné tupé ignoranty bych bez pardonu tvrdě pokutovala.
To snad není předmětem diskuze
Koukam že, covid je nebezpečnější než se zdá, spoustě lidem vlezl i na mozek.
@Jeremi píše:
Jenže jsou lidi, s kterými nevykomunikuješ nic, i kdybys pokusů udělala kolik chceš. Babičku z tohohle příběhu tipuju přesně na tuhle kategorii. Pokusíš se něco domluvit - rychle převede téma jinam a ještě Ti dá najevo, že je to prostě ne-vhod-né.
No konečně to někdo napsal. Podle zakladatelčinho dodatku o tom, co se dělo po odchodu návštěvy, je mi jasné, že tchýně je manipulátorka, ergo psychopatka. Omezila bych s ní kontakt na max. 5 krátkých návštěv (na pár hodin) ročně.
Byl to fakt krásný příklad toho, jak tchyně naštvala celou 3člennou rodinu. A to ještě nevíme, jak se cítil bratranec s přítelkyní…
@BeaL píše:
No konečně to někdo napsal. Podle zakladatelčinho dodatku o tom, co se dělo po odchodu návštěvy, je mi jasné, že tchýně je manipulátorka, ergo psychopatka. Omezila bych s ní kontakt na max. 5 krátkých návštěv (na pár hodin) ročně.
Byl to fakt krásný příklad toho, jak tchyně naštvala celou 3člennou rodinu. A to ještě nevíme, jak se cítil bratranec s přítelkyní…
no to je fakt, já si myslím, že se také cítili trapně
@stinga píše:
no to je fakt, já si myslím, že se také cítili trapně
Přijde mi to dost pravděpodobné. Těžko si představuju někoho, komu by vadilo sledovat, že si dítě rozbaluje dárky. Nechat se na chvíli vtáhnout do toho dětského nadšení. Ale netroufnou si jít proti rodinnému stařešinovi, zvlášť když se to odehrává na jeho teritoriu.
@alatheia1 píše:
Imunita neni na 3 mesice, to jen nase ministerstvo zdravotnictvi a spol opakuje jednu zpravu, z nejake studie, ktera ovsem uz delsi dobu vypada dost neaktualne. Imunita je pravdepodobne na mnohem dele, mozna i na roky. Ale nasi odbornici ve vlade moc situaci asi zas tak nesleduji.
S tou imunitou na roky bych asi tak úplně neházela.
Mám studentku s prokázaným koronavirem v březnu a v srpnu. První nemoc byla prý hrůza, podruhé už to bylo lepší.
MOžná jsem to přehlédla, ale proč jste teda odjeli.. Jako chápu, že v té chvili byla holka nervozni chtěla dárky, což naprostou souhlasím tady se vším co se psalo, ale jako asi mě by nenapadlo, takto utéct s holkou a vlastně v té chvilí ji to dát za vinu..¨O jakém čase se bavíme, kdy čekala, půl hodiny, hodinu, 3 hodiny..
Já bych asi zkusila dítě vzít bokem a zkusila bych ji vysvětlit, že se počkat, že babička chce rozdát dárky od Ježíška až po návštěvě.. ale jak píšu záleži na čase. Myslím, třeba do hodiny, by to mohla zvládnout 10 letá, nějaký dvouhodinový tříhodinový sedánek, je dost.