Scéna u babičky na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
26.12.20 20:41

Nejak nechapu, jaky byl problem, ze by si dcera rozbalila darek pred navstevou? Hrala by si nebo co tam mela, zabavila by se. Ta a zeny by sis dala klidne kavu atd. Mi to prijde zbytecne vyhrocena situace. Vse slo resit uplne jinak.
Nemam rada, kdyz se komar rozmazne, ze vznikne velbloud a tohle je presne ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65253
26.12.20 20:43
@Kelsey píše:
Nejak nechapu, jaky byl problem, ze by si dcera rozbalila darek pred navstevou? Hrala by si nebo co tam mela, zabavila by se. Ta a zeny by sis dala klidne kavu atd. Mi to prijde zbytecne vyhrocena situace. Vse slo resit uplne jinak.
Nemam rada, kdyz se komar rozmazne, ze vznikne velbloud a tohle je presne ono.

Jenomže to by to jinak musela řešit ta tchýně, ona nechtěla, aby si nějaký dárek rozbalila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 20:54

V tomhle je potřeba dceru pochopit. Je jí teprve deset. Každé dítě v jejím věku se těší na dárečky. Důležité pro ni nejspíš bylo, že měla nějakou představu toho, jak to bude vypadat a najednou ji bylo řečeno, že si dárky nemůže rozbalit, protože jsou tam příbuzní. Pro příště bych poradila více pochopení a ne ji nacpat do auta a odjet. Samozřejmě vás chápu, ono je lehké radit, ale takto to praktikuji já. Mám hodně výbušnou dceru.

• Citovat
  • Upravit
33005
26.12.20 21:01
@Anonymní píše:
@krajta Ale já se necítím uražená. Neodjížděla jsem jako uraženě, jela jsem pryč s dcerou, která byla fakt už trochu protivná.

Mezi mnou a tebou je ten rozdíl, že já bych nechala to protivné dítě nesoudnou tchýňku klidně vyžrat, pokud by nepomohla slušný návrh typu „Hele pozvala jsi nás sem na rozbalení dárků, Anička se na to hrozně těší. Bude jak pytel blech. Tak ať si je rozbalí, bude od ní klid a tady Pepíkovi s přítelkyní to určitě nebude vadit, že.“

A holce bych určitě celou situaci vysvětlila a omluvila se. Dospělí prostě dělají taky špatná rozhodnutí a chyby. Důležité je se z toho poučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.12.20 21:14

My jsme dneska dojeli k rodicum na Vanoce. Tady me deti zjistili, ze zadne darky nebudou a momentalne nedostanou. Protoze je ma u sebe a mela je privezt moje sestra. Stalo se co si nikdo nepreje, ze ceka na testy. Situace nevypada moc dobre. Pokud se tady zacnu hroutit, byt nervni, lamentovat nebo co. Jak myslis, ze zareaguji deti? Udelaji to stejne. Proste bylo nutne vysvetlit, ze se nic nedeje. Nejdulezitejsi je, at je teta zdrava.
I kdyby je dovezla na Velikonoce nebo v lete.
Taky se musi ucit, ze maji byt trpelivi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
26.12.20 21:16

@Kelsey to je jiná situace, ty dárky tam nejsou a s tím se děti smíří snáz obzvlášť když se jim to dobře podá a ne direktivně řekne, že ne a vůbec nevysvětlí kdy a proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.12.20 21:28
@ospalámyš píše:
@Kelsey to je jiná situace, ty dárky tam nejsou a s tím se děti smíří snáz obzvlášť když se jim to dobře podá a ne direktivně řekne, že ne a vůbec nevysvětlí kdy a proč.

Jenže v některých rodinách prostě jedou filozofii, že dítě má držet hubu a krok. Nemá nárok na jakýkoliv projev netrpělivosti, nevole, nechuti, vyjádření svého názoru, protože prostě dítě. Což evidentně funguje i u zakladatelky, když jak on tak její manžel mají problém se ve svém věku vymezit tchýni a navrhnout jí nějaké konstruktivnější řešení celé situace, kterou dotyčná dáma zavařila.
Tam se pak těžko radí, když jedinou reakcí na to, že „dítě začíná být protivné“ je naložit ho do auta a odvézt. :nevim:
Já bych třeba tchýni a ostatním příbuzným navrhla, jak už jsem psala, aby si dárky rozbalilo alespoň dítě a byl by od něj klid. Win win solution. Pokud by to generálské tchýně neprošlo a já neměla náladu na to chtít z ní dostat nějaký logický argument proč to nejde, tak bych děcko vzala někde vedle do pokoje, vysvětlila mu, že chápu jeho zklamání, nervozitu, že to není vůči němu úplně fér, ale jsme u babička a tam holt platí její pravidla. Po tchýni bych chtěla přesný čas kdy se dítě dočká a do té doby bych dítě nějak zabavila - šla s ním na procházku, vytáhla stolní hru, pustila telku… A už by mi bylo úplně u zadele, co i návštěva nebo tchýně myslí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.12.20 21:29
@Kelsey píše:
Nemam rada, kdyz se komar rozmazne, ze vznikne velbloud a tohle je presne ono.

Taky to nechápu. A co je to probůh za návštěvu, před kterou si vnouče nesmí rozbalit dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.12.20 21:36
@Popeladym píše:
Taky to nechápu. A co je to probůh za návštěvu, před kterou si vnouče nesmí rozbalit dárek.

Asi tam je neco tajneho, ze to nesmi videt navsteva :nevim:. Tezko odhadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
26.12.20 21:44
@Kelsey píše:
Asi tam je neco tajneho, ze to nesmi videt navsteva :nevim:. Tezko odhadnout.

Sbírka Palackých v obálce? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
26.12.20 21:45
@Svistice píše:
Jenže v některých rodinách prostě jedou filozofii, že dítě má držet hubu a krok. Nemá nárok na jakýkoliv projev netrpělivosti, nevole, nechuti, vyjádření svého názoru, protože prostě dítě. Což evidentně funguje i u zakladatelky, když jak on tak její manžel mají problém se ve svém věku vymezit tchýni a navrhnout jí nějaké konstruktivnější řešení celé situace, kterou dotyčná dáma zavařila.
Tam se pak těžko radí, když jedinou reakcí na to, že „dítě začíná být protivné“ je naložit ho do auta a odvézt. :nevim:
Já bych třeba tchýni a ostatním příbuzným navrhla, jak už jsem psala, aby si dárky rozbalilo alespoň dítě a byl by od něj klid. Win win solution. Pokud by to generálské tchýně neprošlo a já neměla náladu na to chtít z ní dostat nějaký logický argument proč to nejde, tak bych děcko vzala někde vedle do pokoje, vysvětlila mu, že chápu jeho zklamání, nervozitu, že to není vůči němu úplně fér, ale jsme u babička a tam holt platí její pravidla. Po tchýni bych chtěla přesný čas kdy se dítě dočká a do té doby bych dítě nějak zabavila - šla s ním na procházku, vytáhla stolní hru, pustila telku… A už by mi bylo úplně u zadele, co i návštěva nebo tchýně myslí.

:palec: Presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
26.12.20 23:06
@Anonymní píše:
Dceru za nedočkavost.

Já bych to dceru rozbalit nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.12.20 08:32

@Limi123 No asi těžko, když to tchyně nedovolila. Asi jí nemůžeš říct, že jdeme vedle do pokoje pro dárky ať se ti to líbí nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8507
27.12.20 11:09
@Monchichik píše:
@Limi123 No asi těžko, když to tchyně nedovolila. Asi jí nemůžeš říct, že jdeme vedle do pokoje pro dárky ať se ti to líbí nebo ne…

U nás by se muž s tchýni normálně domluvil, že ty dárky děti otevřou. V podstatě by ji to po nějaké době oznámil.

Minimálně tam měl proběhnout pokus o komunikaci.

Jinak zakladatelku chápu, taky mi vadí, když děti na návštěvě kňourají, takže to, že ji sbalila, bylo vlastně celkem dobré řešení, jen ne úplně spravedlivé k dceři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
27.12.20 11:12

@Limi123 u nás by to taky proběhlo jinak…ale u nich holt ne…já bych se teda taky sebrala a s dcerou odešla…kňourající děti nesnáším, ale v tomhle případě, kdy se těší na dárky a tchyně jí je nedá…to fakt nechápu…holčiny je mi líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí