Scéna u babičky na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26869
26.12.20 20:16
@Anonymní píše:
Nakonec to dopadlo tak, že manžel pak volal, že už odešli, tak jsme se tam s dcerou vrátily. Manžel to od tchýně všecko schytal, samozřejmě jí k tomu řek svoje. Vy tu třeba říkáte ohradit se, říct jí to do očí… jenže my jsme takhle prostě vychovaní nebyli. Dcera měla velkou radost, ale už k babičce nechce. Nikdo z nás. Nejvíc se to svezlo po manželovi. On tam zůstal a já jsem to tak chtěla - odjet s námi, tak by to měl už navždy na talíři, chtěla jsem ať to ještě nezhoršuje. Tohle se mi v životě nestalo.

Dulezite je, ze spolu drzite vy tri :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 20:19

@cecetka Dyť jo… nejdŕív jsme se na dceru fakt zlobili, ale vychladli jsme a oba chápeme, že bychom se v jejím věku zachovali stejně. Teď spíš převládá hořkost z celé té situace obecně. Spíš směrem k té mamce, že ji to vůbec napadlo. To manžel dost zuří. Strašně se to dneska pokazilo. To jsem nečekala.

• Citovat
  • Upravit
6484
26.12.20 20:19
@Anonymní píše:
Cha… Nikdy k nám nechodí. Zvali jsme ji na Štědrý den - ne, nechtěla. Ale do kostela ji musel manžel večer vézt. 8o

A k tomu má nějaký důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
26.12.20 20:21

Tchyne je prdla. Kasli na ni a dceri bych to vysvetlila, i kdyz jste pro darky pak dojeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 20:21

Ještě doplním, my se s tím bratrancem máme rádi, všechno v pohodě, o to nejde. Spíš blbé načasování, čekali jsme, že to bude jako každý rok, my nejbližší, takový náhradní Štědrý den. Oni podle mě taky nevěděli, že tam budem a že hodláme slavit.

• Citovat
  • Upravit
9128
26.12.20 20:23
@Anonymní píše:
@cecetka Dyť jo… nejdŕív jsme se na dceru fakt zlobili, ale vychladli jsme a oba chápeme, že bychom se v jejím věku zachovali stejně. Teď spíš převládá hořkost z celé té situace obecně. Spíš směrem k té mamce, že ji to vůbec napadlo. To manžel dost zuří. Strašně se to dneska pokazilo. To jsem nečekala.

tak doufám, že jste se dceři omluvili a vysvětlili jí, že ji chápete. Asi bych příště nebyla tak submisivní vůči tchýni, poslouchat jak hodinky a bát se projevit není k ničemu dobré, to vidíš sama, kam se scéna zbytečně vyhrotila. Možná kdybys byla asertivní, i manžel tak to proběhlo lépe. :nevim:

Tak snad to matce manžel pořádně vysvětlil, že takto ne. Snad se to časem nějak urovná.

Příspěvek upraven 26.12.20 v 20:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@alejandra píše:
A k tomu má nějaký důvod?

Že je nejradši doma. Její slova. :zed: Zval ji i švagr, stejná odpověď. Ale ke svým synovcům jde. Pro mě nepochopitelné.

• Citovat
  • Upravit
1069
@Anonymní píše:
Nakonec to dopadlo tak, že manžel pak volal, že už odešli, tak jsme se tam s dcerou vrátily. Manžel to od tchýně všecko schytal, samozřejmě jí k tomu řek svoje. Vy tu třeba říkáte ohradit se, říct jí to do očí… jenže my jsme takhle prostě vychovaní nebyli. Dcera měla velkou radost, ale už k babičce nechce. Nikdo z nás. Nejvíc se to svezlo po manželovi. On tam zůstal a já jsem to tak chtěla - odjet s námi, tak by to měl už navždy na talíři, chtěla jsem ať to ještě nezhoršuje. Tohle se mi v životě nestalo.

Ještě k tomu covidu… my jsme ho jednak prodělali a druhak jsme už 10 dní doma bez kontaktů z venku. Vědět, že někdo přijde ( i když ti to už měli taky), taky to přehodnotím. Nepořádáme ani dcery oslavu narozenin - měly přijít 2 děcka ze třídy. Nejsme nezodpovědní, naopak. [/citace

Nechápu proč jste se tam vraceli, když tě tchýně tak strašně urazila. Maximálně bych zavolala manželovi ať dárky přiveze domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
26.12.20 20:25
@Anonymní píše: Že je nejradši doma. Její slova. :zed: Zval ji i švagr, stejná odpověď. Ale ke svým synovcům jde. Pro mě nepochopitelné.

To je teda nepochopitelné. A dceři se nedivím, že už znovu jet nechtěla. Vždyť to bylo fakt drsné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 20:26

@krajta Ale já se necítím uražená. Neodjížděla jsem jako uraženě, jela jsem pryč s dcerou, která byla fakt už trochu protivná.

• Citovat
  • Upravit
gulas.medovy
26.12.20 20:27
@Anonymní píše:
Bylo nás 5. Covid jsme už všichni měli zjara. Nadávky si nech od cesty.

Nevěřím ti, kvůli jedné cizí osobě bys tolik nevyváděla. Navíc trestáš dítě za provinění, které způsobili dospělí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.20 20:28
@gulas.medovy píše:
Nevěřím ti, kvůli jedné cizí osobě bys tolik nevyváděla. Navíc trestáš dítě za provinění, které způsobili dospělí.

5 dospělých plus dítě. Čemu nevěříš? S druhou větou souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
688
26.12.20 20:28
@divine woman píše:
Tak to Covida můžete chytit znova. Imunita je pouze na 3 měsíce. Jak každého pozitivního upozorní hygiena. A pořád jsi nám nenapsala, kdo byla ta další vzácná návštěva.

Imunita neni na 3 mesice, to jen nase ministerstvo zdravotnictvi a spol opakuje jednu zpravu, z nejake studie, ktera ovsem uz delsi dobu vypada dost neaktualne. Imunita je pravdepodobne na mnohem dele, mozna i na roky. Ale nasi odbornici ve vlade moc situaci asi zas tak nesleduji :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
26.12.20 20:29
@Anonymní píše:

Omluvu dceři by to teda chtělo :think:.
A mmch, ona si tchýně ve vyvolávání takových konfliktních situací libuje častěji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.12.20 20:32
@stinga píše:
tchýně řekla, že se rozbalovat nebude, tak asi to nešlo - a zřejmě seděli všichni pohromadě, tak nějaké domlouvání stranou nebylo možné, ze všeho toho je vidět, že snacha-zakladatelka si nějak moc prosazovat svoje názory nemůže - čiší z toho, že je zvyklá se tchýni podvolovat

No, to je fakt. Asi staví tchýně do latě všechny. Milá babička teda, jestli si ani vnučka nesměla rozbalit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí