Scéna u babičky na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2450
26.12.20 19:50

Mela vam rict, ze nekoho dalsiho pozvala aby jsi to dceri mohla dopredu rict. A dcera taky mohla chvili pockat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.12.20 19:51
@stinga píše:
už poněkolikáté se tady píše, že nemohli, protože tchýně nechtěla, aby se dárky rozbalovaly - tak asi ze slušnosti se podvolili, jako ty bys rozbalovala dárky od tchýně, kdyby ti to zakázala?

Tak nejsou to cizí lidi, aby se snad nešlo někde stranou domluvit, že si vnučka rozbalí, když se tak těšila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39699
26.12.20 19:54
@marin píše:
Tak z bratrance bych se nehroutila a ani bych se necítila trapně. :lol: Já myslela, že to byli nějací přátelé tchýně staršího věku. ;)

Já taky…

@Anonymní píše:
Mě se neptej… u ní má všecko svůj čas a přesný postup. :roll: Teď to tu rozebíráme s manželem. No úplně na houno den.

No a co on na to? Proč se nějak nezastal, nechal Vás odejít, nenechal ji rozbalit aspoň něco apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
26.12.20 19:56

Jo, a tchýně by mě teda naštvala tím, že si pozve dalšího člověka a nic o tom neřekne předem. Protože my si v téhle době teda hodně dobře rozmýšlíme, s kým, v kolika lidech a kdy se potkat. Návštěvu rodičů jsme teď plánovali tak, abysme co nejdýl byli všichni doma - z práce, ze školy, z nákupů - aby šance, že si předáme něco víc než dárky (nejen covid - ona blbá chřipka je teď taky docela komplikace) byla pokud možno minimální. Takže kdybych teď přijela na plánovanou návštěvu a tam najednou seděl někdo, kdo tam být neměl, navíc natolik „cizí“, že by bylo blbé si před ním rozdat dárky, tak bych radost rozhodně neměla (hodně mírně řečeno).

A být naopak tou návštěvou „navíc“, bylo by mi trapně, že je kvůli mé přítomnosti „husto“, takže bych asi navrhla sama, ať si malá klidně něco rozbalí, kdybych viděla, že je celá natěšená a všechny kolem to akorát znervózňuje :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.12.20 19:57

Hlavně kdyby si rozbalili dárky mohla si s nima hrát a vy byste si klidně mohli kafickovat dat zákusky chlebíčky a pokecat když už tam nebyly žádné další děti.. což je škoda protože myslím že když se takhle děti se širší rodiny sejdou zazijou docela se zabaví.

• Citovat
  • Upravit
1341
26.12.20 19:59

Já se vžívám do pocitů té holčičky, jsou vánoce, jede k babi na vánoční oslavu, těší se na dárky a nakonec taková sprcha.To teda tchyně nevychytala a manžel taky ne, když vás nechal odjet a vysedává si tam, jak na hodech. Já bych se tchyně rovnou zeptala, jak dlouho asi tak bude trvat, než se natěšené dítě dostane k dárkům a kdyby řekla půl hodiny a za 45 minut furt nic, tak bych se slušně omluvila a odjela taky i s dcerou. V rámci klidu, ne za trest.
A doma, až by se manžel vrátil, chtěla bych znát jeho názor a taky, jak se to vyřeší, dítě tam má dárky a jestli je jinak tchyně v pohodě, tak bych to dál nerozpatlávala, ale nějakým způsobem by si měl s babi promluvit on, v klidu, prostě se stalo, tak aby se to za rok neopakovalo. Dítě za nic nemůže a rozum mají mít dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2086
26.12.20 20:00

Teda já si myslím že tohle spíš moc nezvládla tchýně. Nic proti tchynim obecně.😁 Ale podle mě bylo blbé že si pozvala jinou návštěvu současně s vámi protože prostě přeci jenom je to velký zmatek a dítě i když je 10 leté tak pořád je to dítě a hold už chtěla rozbalovat no. Prostě jenom nepochopila že před tou návštěvou to není úplně vhodné no. Já být tebou už bych se v tom dál nepatlala ;) prostě stalo se stalo nějaká ta ostuda nebo nedorozumnění toho ještě bude a stanou se i větší ostudy a trapasy :roll: hoď se do klidu dej si čokošku a pusť pěknej filmik a trochu si odfrkni :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
26.12.20 20:06

Po docteni vseho… tchyne jako general nedovolila vnucce darky :cert: Manzel si chtel popovidat s bratrancem, to chapu :think: Asi bylo fakt nejlepsi odejit. Dcerce bych to vysvetlila a tchyni rekla, at si ty darky strci nekam :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
26.12.20 20:08
@cecetka píše:
Po docteni vseho… tchyne jako general nedovolila vnucce darky :cert: Manzel si chtel popovidat s bratrancem, to chapu :think: Asi bylo fakt nejlepsi odejit. Dcerce bych to vysvetlila a tchyni rekla, at si ty darky strci nekam :zed:

Taky mám takový pocit. Příště ať pozvou tchyni k sobě, tak si aspoň můžou určit, kdy se rozbalí dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.12.20 20:10
@ludmilaadamkova píše:
Hlavně kdyby si rozbalili dárky mohla si s nima hrát a vy byste si klidně mohli kafickovat dat zákusky chlebíčky a pokecat když už tam nebyly žádné další děti.. což je škoda protože myslím že když se takhle děti se širší rodiny sejdou zazijou docela se zabaví.

Přesně. Pro mě úplně nepochopitelné, zbytečné dusno. Chudák děcko samo čeká několik hodin, než se dospělí vykecají, aby si mohlo rozbalit dárky :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
26.12.20 20:11
@Popeladym píše:
Tak nejsou to cizí lidi, aby se snad nešlo někde stranou domluvit, že si vnučka rozbalí, když se tak těšila. :nevim:

tchýně řekla, že se rozbalovat nebude, tak asi to nešlo - a zřejmě seděli všichni pohromadě, tak nějaké domlouvání stranou nebylo možné, ze všeho toho je vidět, že snacha-zakladatelka si nějak moc prosazovat svoje názory nemůže - čiší z toho, že je zvyklá se tchýni podvolovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
26.12.20 20:12
@cecetka píše:
Po docteni vseho… tchyne jako general nedovolila vnucce darky :cert: Manzel si chtel popovidat s bratrancem, to chapu :think: Asi bylo fakt nejlepsi odejit. Dcerce bych to vysvetlila a tchyni rekla, at si ty darky strci nekam :zed:

ANO, mám naprosto stejný názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 20:13

Nakonec to dopadlo tak, že manžel pak volal, že už odešli, tak jsme se tam s dcerou vrátily. Manžel to od tchýně všecko schytal, samozřejmě jí k tomu řek svoje. Vy tu třeba říkáte ohradit se, říct jí to do očí… jenže my jsme takhle prostě vychovaní nebyli. Dcera měla velkou radost, ale už k babičce nechce. Nikdo z nás. Nejvíc se to svezlo po manželovi. On tam zůstal a já jsem to tak chtěla - odjet s námi, tak by to měl už navždy na talíři, chtěla jsem ať to ještě nezhoršuje. Tohle se mi v životě nestalo.

Ještě k tomu covidu… my jsme ho jednak prodělali a druhak jsme už 10 dní doma bez kontaktů z venku. Vědět, že někdo přijde ( i když ti to už měli taky), taky to přehodnotím. Nepořádáme ani dcery oslavu narozenin - měly přijít 2 děcka ze třídy. Nejsme nezodpovědní, naopak.

• Citovat
  • Upravit
76805
26.12.20 20:13
@Renca8 píše:
Mela vam rict, ze nekoho dalsiho pozvala aby jsi to dceri mohla dopredu rict. A dcera taky mohla chvili pockat :roll:

ale to chvíli znamenalo několik dalších hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 20:14
@alejandra píše:
Taky mám takový pocit. Příště ať pozvou tchyni k sobě, tak si aspoň můžou určit, kdy se rozbalí dárky.

Cha… Nikdy k nám nechodí. Zvali jsme ji na Štědrý den - ne, nechtěla. Ale do kostela ji musel manžel večer vézt. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML