Scéna u babičky na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1069
26.12.20 17:47

Jsi na hlavu jak ty tak tchýně :mrgreen:. Ta druhá návštěva je od tchýně známá, kamarádka, sestra, dcera nebo co? Mezi tím je totiž rozdíl.
Jestli tchýně nedovolila vnučce rozbalit si dárky, měl si s ní promluvit manžel a dceři dovolit jeden nebo dva dárky rozbalit. Ty sis mezitím měla dát mokrý hadr na hlavu a počkat ve vedlejším pokoji než návštěva odejde a ne se sebrat a hystericky utéct. Jste teda povedená rodinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2156
26.12.20 17:48

Chyba teda u vsech, hlavne u tchyne. Zvat si cizou navstevu na dobu, kdy ma prijet rodina rozbalovat darky, me prijde drzost. Ty jsi nemela odjizdet a nebo odjet vsichni vcetne manzela. To jako vubec se te nezastal? Cumel jak trubka? Vsichni 3 jste prestrelili. A dcerku chapu i v tech 10.letech. ta to jedina chudak odnesla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.20 17:48

Zakladatelko a jak to vypadá, když se 10 letá slečna chová jako hajzlík? Co dělala? A co přesně za návštěvu to bylo? Kámoška, sousedka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
26.12.20 18:01

NO, ne každá návštěva se holt podaří :,( máme za sebou letos taky jednu nevydařenou špatně načasovanou a příjemné to fakt nebylo..
je fakt blbé od tchýně, že tam byl cizí element, holky je mi líto a dospělí selhali všichni :-( manžel, který tam dřepí, tchyně co upírá vnučce dárky i zakladatelka, která dítě vytrestala celkem nespravedlivě..
ale fakt to nesoudím.. rodinné vztahy a vánoce jsou prostě náročné, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
26.12.20 18:09

No když si vezmu, že na Ježíška a dárky jsme se těšili vždycky přes měsíc. A 24.12. vstávali hodně brzo, protože jsme nemohli dospat, stejně tak druhý den, protože to byly dárky u babiček. Tak je mi ty holky celkem líto. Určitě se na to těší už nějakou dobu a samozřejmě se na to upíná. A místo radosti dostane vypanadano. Dárky nebudou.

Normální dospělí jedinec to pochopí, že děti se prostě na dárky těší. Takže moc nechápu slova o ostudě a zjišťování rozsahu ostudy!?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
26.12.20 18:11

Jediný, kdo se v té situaci choval normálně, je ta holčička. Plně chápu, že když je natěšená na dárky a dospělí místo slíbeného jenom blbě kafrají, tak ji to nebaví a prudí. Ve svém věku na to má plné právo. Tvoje chování bych považovala za správné, kdybys chtěla potrestat tchýni a nikoli dcerku. Pak ano, pak bych to chápala. A otec roku se měl teda sebrat a odjet s váma. Tohle chování by měl u mě jak v trezoru. Tchýni vůbec nekomentuju, to musí být neskutečně hloupá dáma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3756
26.12.20 18:12

Z toho si nic nedělej. I když má 10, tak Vánoce a těšení na dárečky jsou velmi silné emoce. Není to chyba Tvoje ani dcery. Děti se prostě v tento den moc moc těší. Nedivím se jí, že omezení návštěvou nedala. Je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
26.12.20 18:17
@Anonymní píše:
@cecetka Tak dárky tam byly pro všechny, i pro ni… prostě bychom si rozdávali a návštěva by se na nás dívala? Ani tchýně nechtěla, aby se to rozdávalo. Já vím, že je to blbé - mi o ty dárky nejde, ale vysvětlete to děcku, které se těšilo, že. I když je jí 10 a měla by mít rozum. Vynadala jsem jí, ale teď, jak se mi to pomalu rozleželo, tak jsem trochu naštvaná i na tchýni. Stalo se to ve 14h a návštěva tam ještě je ( volala jsem manželovi, abych zjistila rozsah ostudy). Já nevím, jak si to babička představovala a strašně mě mrzí, že se to tak vyhrotilo.

A co teda dceera provedla? JEn se zeptala na dárky? Nebo udělalala nějajkou scénu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.12.20 18:18

OMG v 10 letech je to ještě hodně malé dítě. Tchyně to nedomyslela a manžel je napřesdržku. Ten by mě štval nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.12.20 18:19

A ještě tu nepadlo, co to bylo za vzácnou návštěvu, která se usalašila na několik hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
26.12.20 18:23

Tk já bych to určit nedávala za vinu holce, asi bych se s tchýní domluvila, že bud se dají holce dárky ted (nebo treba jen jeden) a nebo se domluvila na konkrétní čas, kdy se dárky rozdají. Upřímně nevím o návštěvě, před kterou by bylo trapné rozdat si dárky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
26.12.20 18:30
@divine woman píše:
OMG v 10 letech je to ještě hodně malé dítě. Tchyně to nedomyslela a manžel je napřesdržku. Ten by mě štval nejvíc.

no v 10ti letech dite fakt neni male, alespon ne to moje. s ostatnim souhlasim, v mem pripade, ten posledni, kdo by byl za tuto situaci potrestan, by byla ta holcicka… tchyne bych se zeptala na konkretni dobu, kdy si mysli, ze navsteva odejde a budou se darky rozdavat v rodinnem kruhu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
26.12.20 18:35

Tchýni nechápu s tou další návštěvou. A teď už pozdě bych honit, ale možná stálo za pokus udělat nějakej kompromis - normálně slušně poprosit babičku, jestli je možný, aby si holka jeden dárek rozbalila hned, ať se nenudí a je klidnější? Klidně bych to vzala přes holku - na otázku „kdy se bude rozbalovat“ odpovědět třeba „nevim, ale možná by sis mohla jeden rozbalit teď, jestli to babičce nebude vadit?“ a k tomu významně mrknout na tchýni… třeba to mohlo dopadnout líp no. Každopádně už se stalo, ale asi bych se snažila holce vysvětlit, že to byla strašně nepříjemná situace, že babička to úplně nevychytala s návštěvou, že mě jako mámě už z toho taky ujely nervy. A totéž bych při nejbližší příležitosti vysvětlila tchýni (jí už asi taky musí být jasný, že to nenaplánovala zrovna nejlíp).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 18:38
@gulas.medovy píše:
Vaše rodinná situace mě nezajímá, ale jinak jste banda idiotů, protože se má scházet maximálně šest osob dohromady, pokud nesdílí trvale společnou domácnost. Příbuzenské vztahy roli nehrají. Od pondělí bude totéž platit pro maximálně dvě osoby. Podobné tupé ignoranty bych bez pardonu tvrdě pokutovala.

Bylo nás 5. Covid jsme už všichni měli zjara. Nadávky si nech od cesty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.12.20 18:42
@SlečnaDahlia píše:
Dcera to nepobrala, protože na tom moc k pobrání není. Tchýně, která vás pozvala ke stromku a zároveň si pozvala další návštěvu, načež zakázala natěšené vnučce rozbalovat si dárky. Máma, která ji potrestá za to, že se těšila a nedokázala se udržet, zvlášť, když musela koukat na dárky a nedostala ani přesnější odpověď, než že si je rozbalí „potom“. Táta, který s nimi neodešel. Fakt bych řekla, že dcera to nezvládla hůř než vy všichni ostatní. Být svědkem (v kůži návštěvy, která je soudná), vidím to spíše jako ostudu tchýně, která se zachovala opravdu velmi nevhodně tím, že si pozvala dvě návštěvy najednou.Blbý, že jediné potrestané za to, že se chová jako dítě, je to dítě.

Jo, to je dobře shrnuto, tak to cítím a je mi to líto. Nezvládli jsme to nikdo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML