Scéna u babičky na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6118
26.12.20 17:23

Dcera to nepobrala, protože na tom moc k pobrání není. Tchýně, která vás pozvala ke stromku a zároveň si pozvala další návštěvu, načež zakázala natěšené vnučce rozbalovat si dárky. Máma, která ji potrestá za to, že se těšila a nedokázala se udržet, zvlášť, když musela koukat na dárky a nedostala ani přesnější odpověď, než že si je rozbalí „potom“. Táta, který s nimi neodešel. Fakt bych řekla, že dcera to nezvládla hůř než vy všichni ostatní. Být svědkem (v kůži návštěvy, která je soudná), vidím to spíše jako ostudu tchýně, která se zachovala opravdu velmi nevhodně tím, že si pozvala dvě návštěvy najednou.

Blbý, že jediné potrestané za to, že se chová jako dítě, je to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
@vokishka píše: Četla jsi, že babička nechtěla? Těžko rozbalovat dárky od ní, když to teď nechce.

No dobře, tak měla říct, že když nechce, tak, ze to vezmou domů nebo odjet a pak přijet, holka by pravém naštvaná byla, ale kdyby chtěli, tak jí to vysvětlí, klidně trosku nasadit na babičku, když se neumí chovat a ještě to komplikuje tímhle. Ta už má mít rozum. Tam se všichni ti dospělí zachovali špatně, babička kvůli návštěvě, máma proto, že jednala neadekvátně a táta misto, aby to zachránil a postavil se na stranu svoji ženy potažmo dcery, tak se tam vesele vybavuje a návštěvou. A špatná bude zakladatelka a holka nevychovaná a rozmazlená, přitom ta jediná se chovala podle věku. A ta co má největší máslo na hlavě, tak te to ani nedojde, že se nezachovala dobře, protože ta má návštěvu a ještě tam zůstal synáček. V opačném případě by měla ostudu, kdyby rodiče byť s brblajícím dítětem odešli. Jenže to by museli být v klidu a ustát to, zakladatelka to neustála, chlap se též zachoval špatně a chce se to po děcku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158

No tak pokud bych byla pozvaná ke tchyni na oběd s dárky a ona pozvala ještě další lidi a já měla čekat, až oni odejdou, šla bych domů…návštěva tam dřepí ještě teď…co jako od vnučky čekala? že tam bude sedět do noci a čekat…mohla to nechat rozbalit aspoň jí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
26.12.20 17:26
@Jana525 píše:
@marin ctes? navsteva byla pozvana. Uz to mi prijde od tchyne velmi nevychovane!!!

Tchýně jim to měla říct, že zve někoho dalšího a oni by tam nejeli. Nebylo to od ní férové, ale nemá cenu řešit tchýni. Ale stejně v jejich situaci bychom se všichni zvedli a šli se někam projít. Neseděla bych tam s cizí návštěvou. Mohlo by to té tchýni dojít, že to není nejlepší nápad v současné situaci. Klidně bych tchýni řekla, v kolik máme přijít na ty dárky, abychom nerušili, že dcera je natěšená a bude se tam nudit a že nechceme rušit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
26.12.20 17:31
@marin píše:
Tchýně jim to měla říct, že zve někoho dalšího a oni by tam nejeli. Nebylo to od ní férové, ale nemá cenu řešit tchýni. Ale stejně v jejich situaci bychom se všichni zvedli a šli se někam projít. Neseděla bych tam s cizí návštěvou. Mohlo by to té tchýni dojít, že to není nejlepší nápad v současné situaci. Klidně bych tchýni řekla, v kolik máme přijít na ty dárky, abychom nerušili, že dcera je natěšená a bude se tam nudit a že nechceme rušit.

hmm, ovšem pak bys vypadala, jako že ti jde o to shrábnout dary, ale přátelsky poklábosit s tchyní je nad tvoji ochotu :nevim: tím spíš, kdybys v manželovi oporu neměla (ten tam sedí doteď) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76805
26.12.20 17:33
@cecetka píše:
Manzel se asi dobre bavi s tou navstevou :nevim:

a všichni společně nadávají na zakladatelku, která je podle nich hysterická a dcera nevychovaná
já bych to manželovi teda také pěkně spočítala, je to chování skety

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158

@sagina tak přátelsky poklábosit x hodin, když je tam návštěva doteď? to jí nebylo blbé nechat tu holčinu čekat do večera? proč tam musí tahat další návštěvu? já bych tam za téhle situace taky nedřepěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396

@cecetka tak asi lepší že s holkou odešla, vždyt by tam mohla čekat ještě pěkně dlouho. Manželovi bych napsala sms at si to se svojí mámou vyřeší sám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32158
26.12.20 17:35

@stinga no nechal ji klidně odejít, viď? to by si za rámeček teda nedal… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.12.20 17:39
@sagina píše:
hmm, ovšem pak bys vypadala, jako že ti jde o to shrábnout dary, ale přátelsky poklábosit s tchyní je nad tvoji ochotu :nevim: tím spíš, kdybys v manželovi oporu neměla (ten tam sedí doteď) :nevim:

Co je to za blbost. naopak si prece chci uzit tchyni v soukromi jako rodina a nepotrebuji ta, m 4 hodiny sedet a plkat o kravinach s nekym koho ani neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
26.12.20 17:39

Tchýně to nedomyslela, pozvat rodinu na vánoční posezení s rozbalováním dárků a na stejný čas si pozvat jinou návštěvu je úlet.

Ve chvíli, kdy bych to zjistila, bych sebrala dceru a manžela, s tchýní se rozloučila a jela domů.

Dceři bych venku řekla, že není vhodné rozbalovat dárky před cizími lidmi a rozbalí si je jindy. Očekávala bych, že dcera bude rozmrzelá nebo naštvaná a chápala bych to.

A druhý den, nebo ještě večer by manžel volal matince a žádal vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
26.12.20 17:41
@Anonymní píše:
@cecetka Tak dárky tam byly pro všechny, i pro ni… prostě bychom si rozdávali a návštěva by se na nás dívala? Ani tchýně nechtěla, aby se to rozdávalo. Já vím, že je to blbé - mi o ty dárky nejde, ale vysvětlete to děcku, které se těšilo, že. I když je jí 10 a měla by mít rozum. Vynadala jsem jí, ale teď, jak se mi to pomalu rozleželo, tak jsem trochu naštvaná i na tchýni. Stalo se to ve 14h a návštěva tam ještě je ( volala jsem manželovi, abych zjistila rozsah ostudy). Já nevím, jak si to babička představovala a strašně mě mrzí, že se to tak vyhrotilo.

Měli jste nechat dceru rozbalit. Vy jste teda mohli později nebo si je vzít domů nerozbalene. I to by bylo lepší než zkazit očekávání dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29632
26.12.20 17:41
@sagina píše:
hmm, ovšem pak bys vypadala, jako že ti jde o to shrábnout dary, ale přátelsky poklábosit s tchyní je nad tvoji ochotu :nevim: tím spíš, kdybys v manželovi oporu neměla (ten tam sedí doteď) :nevim:

Bylo by to přece pro jejich dobro, aby si mohli popovídat. Děti většinou ty dospělé řeči nebaví. Návštěva asi na ně nebyla zvědavá, pokud tam také neměli děti. :nevim: A také byla mírně řečeno méně chápavá, když viděla, že tam přijela na návštěvu rodina a chtějí si předávat dárky. :lol: Pokud by tam manžel chtěl kecat, tak bych ho tam nechala a odešla ven alespoň s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
26.12.20 17:42

Tady selhali dva lidi - tchýně, ktorá asi nechápe, že se nezvou dvě naprosto nekompatibilní návštěvy na jedno odpoledne a ještě blokuje možné dílčí řešení (že si vnučka rozbalí dárky sólo) a tvůj muž. On to měl se svou matkou řešit, tobě že taky hůř vstupuje do konfliktu než jemu, který je její syn. Já třeba s tchýní neřeším nikdy nic, to je jenom manželova starost.

Tvé řešení úplně chápu (nebudeš tam sedět a čekat, až bude dcera ještě netrpělivější) a chápu taky malou, v deseti letech bych bula hodně zklamaná. Osobně bych jí i řekla, že ji chápu a taky mně to mrzí. A až se manžel vrátí, řekni mu, že to fakt výborně zmáknul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
26.12.20 17:44

Podle mě je chyba na straně tchyne. Kdyby jste čekali dvě hodiny, tak si myslím, že by to dítě ještě mohlo zvládnout, ale pokud bylo fakt neklidné tam bych se prostě domluvila, že jdeme buď na procházku nebo domu, aby tam tchyni s návštěvou dítě neotravovalo (i když tam samozřejmě otravuje návštěva) a pak ať zavolají a domluví se jiný termín. Manžel by mě také pěkně naštval, té nestojí na mé straně a ještě se tam královsky baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí