Scéna u babičky na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
gulas.medovy
26.12.20 17:13
@Anonymní píše:
Anonymně, vůbec jsem nezvládla situaci. Nikdo z nás.Co se stalo? Byli jsme domluveni s tchýní, že u ní dnes odpoledne oslavíme Vánoce, posedíme, rozdáme si dárky. Dcera se strašně těšila. Je jí 10, podotýkám, žádné batole není, aby se nedokázala ovládnout. Jenže k mamce přišla návštěva - pro nás nečekaná, mysleli jsme že si to oslavíme v klidu, ona ji zvala (samozřejmě má na to právo, to je jasné!). No jenže dcera se tak strašně těšila na dárečky, že začala otravovat ( kdy už to bude a tak). Jenže v přítomnosti návštěvy se prostě nehodilo si rozdávat dárky. I když desetiletá, dcera to prostě nějak nepobrala. Tak jsem ji naložila do auta a odvezla, ale i tak ostuda veliká. Nezvládla to ona, protože se chovala jak rozmazlenec, nezvládla jsem to já ( jsme doma, manžel tam zůstal). Nevím, co mám dělat. Uvažuju, jestli nebylo špatně i zvát návštěvu, když jsme měli slavit spolu. Je mi z toho blbě, absolutně zkažený den. Vůbec nevím, jak se k tomu celému postavit.

Vaše rodinná situace mě nezajímá, ale jinak jste banda idiotů, protože se má scházet maximálně šest osob dohromady, pokud nesdílí trvale společnou domácnost. Příbuzenské vztahy roli nehrají. Od pondělí bude totéž platit pro maximálně dvě osoby. Podobné tupé ignoranty bych bez pardonu tvrdě pokutovala.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138

Prostě se nepovedlo jedno odpoledne. Stane se. Nemá smysl to dál řešit. Jako že malá holka (v deseti je fakt pořád malá) je protivná, když jí byly slíbené dárky a pak se to kvůli nějaké návštěvě nekoná je logické, to že ji nepochválíš že se chová takhle dětinsky je taky v pořádku.

Jako v okamžiku kdy byste se namísto dělání dojmu při prvním dotazu dcery kdy už to bue nějak rozumně domluvili a neřešili nevyslovné že to bude nevhodné, tak byste si ušetřili scénu. Ale holt „vánoce jsou největší biedermeier co máme“ a součástí tradice jsou nesmyslné hádky s rodinou protože každý měl tunu očekávání která nejdou naplnit :-D - vaše scéna je zcela v té nejlepší tradici českých měšťanských vánoc. Viz všechny ty vánoční scény z Hřebejkových filmů.

Příští rok už to bude lepší, protože bude o rok starší. A třeba nebudete tak lpět na vnějším dekoru které vede jen k neporozumění.

Příspěvek upraven 26.12.20 v 17:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
@vokishka píše: Četla jsi, že babička nechtěla? Těžko rozbalovat dárky od ní, když to teď nechce.

Tohle by vytocilo zase me. A to by byl duvod k odchodu. Ne to, ze je dite nedockave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
26.12.20 17:14
@Anonymní píše:
@PeBa12 @Darkandeep No odvezla, protože už s tím docela otravovala, i před návštěvou. Chovala se jak hajzlík a ne, fakt ani po upozornění nějak nepobrala, že dárky se rozbalí až POTOM ( ale nikdo nevěděl, kdy přesně potom).

Tak si měla jeden, dva dárky rozbalit a ty si mohla ostatní ušetřit o zbytečnou scénu. A samozřejmě tvůj manžel taky mohl zakročit a zachovat se jako chlap a říct vlastní máti, že když nenechá aspoň malou rozbalit dárky tak pojedete všichni a přijedete až bude sama a ne, že tě nechá odjet a on zůstane kafrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
26.12.20 17:15

No pokud tam nebylo žádné jiné dítě jen rodiče babička a návštěva tak vidím jak si tam dospělí povídají a dítě to nebaví… Živé si pamatuju jak mě nebavilo tlachání dospělích o věcech kterým nerozumím. A na dosah daaaarky na který se těším vidím je a nesmím je rozbalit.

• Citovat
  • Upravit
9918
26.12.20 17:15

@marin ctes? navsteva byla pozvana. Uz to mi prijde od tchyne velmi nevychovane!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
26.12.20 17:16

Mi teda prijdes dost direktivni a tchyne mirne sahla. Dcery je mi lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
26.12.20 17:16
@vokishka píše: Četla jsi, že babička nechtěla? Těžko rozbalovat dárky od ní, když to teď nechce.

Fajn, řekla bych, že se holka opravdu moc těšila, a že jsem nepředpokládala, že si na dobu naší návštěvy pozve ještě další návštěvu, a že tedy přijedeme, až si na nás udělá čas a jela domů. Ale i s mužem. Ten to podělal taky, zvlášť pokud tam pořád je.
Nebo to si opravdu někdo myslí, že tam měla dedetiletá holka 4 hodiny sedět u čaje a čekat, až návštěva odjede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
26.12.20 17:17

Jinak to, že babička nechce, jsem četla až potom, pokud ti to nedošlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.12.20 17:18
@Lil Kitkatt píše:
Fajn, řekla bych, že se holka opravdu moc těšila, a že jsem nepředpokládala, že si na dobu naší návštěvy pozve ještě další návštěvu, a že tedy přijedeme, až si na nás udělá čas a jela domů. Ale i s mužem. Ten to podělal taky, zvlášť pokud tam pořád je.
Nebo to si opravdu někdo myslí, že tam měla dedetiletá holka 4 hodiny sedět u čaje a čekat, až návštěva odjede?

Udelala bych to stejne :palec: proste bych se zvedla a rekla, ze prijedeme, az na nas budou mit cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5633
26.12.20 17:20

Mně hlavně přijde blbé zvát si v této době návštěvy mimo nejbližší rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
26.12.20 17:21
@Anonymní píše:
@cecetka Tchýně říkala, ať s tím počká. :nevim:

bych se jí zeptala jak dlouho? Hodinu, dvě nebo až do večera? nejspíš bych návštěvu ukončila a domluvila se na jindy a pro příště at nezve x lidí. To že dítě chce rozbalit dárky je normální. A sama vidíš jak dlouho by musela čekat. Tchyně asi moc nepřemýšlí :jazyk: Manžel tam dělá co? Ten by jí to měl vysvětlit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
26.12.20 17:21
@Veveří píše:
Mně hlavně přijde blbé zvát si v této době návštěvy mimo nejbližší rodinu.

No mne to taky hlava nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
26.12.20 17:22
@Anonymní píše:
@cecetka Tak dárky tam byly pro všechny, i pro ni… prostě bychom si rozdávali a návštěva by se na nás dívala? Ani tchýně nechtěla, aby se to rozdávalo. Já vím, že je to blbé - mi o ty dárky nejde, ale vysvětlete to děcku, které se těšilo, že. I když je jí 10 a měla by mít rozum. Vynadala jsem jí, ale teď, jak se mi to pomalu rozleželo, tak jsem trochu naštvaná i na tchýni. Stalo se to ve 14h a návštěva tam ještě je ( volala jsem manželovi, abych zjistila rozsah ostudy). Já nevím, jak si to babička představovala a strašně mě mrzí, že se to tak vyhrotilo.

Vynadat 10 letému dítěti, že si chtělo rozbalit dárky?
To by to ta návšteva nepochopila, že si dítě chce rozbalit dárky? :think: No přijde mi to jako drsné řešení

Příspěvek upraven 26.12.20 v 17:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
26.12.20 17:22
@Markéta80 píše:
bych se jí zeptala jak dlouho? Hodinu, dvě nebo až do večera? nejspíš bych návštěvu ukončila a domluvila se na jindy a pro příště at nezve x lidí. To že dítě chce rozbalit dárky je normální. A sama vidíš jak dlouho by musela čekat. Tchyně asi moc nepřemýšlí :jazyk: Manžel tam dělá co? Ten by jí to měl vysvětlit.

Manzel se asi dobre bavi s tou navstevou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect