Scéna u babičky na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26870
26.12.20 18:43
@Anonymní píše:
Jo, to je dobře shrnuto, tak to cítím a je mi to líto. Nezvládli jsme to nikdo.

Hlavne to urovnej s dcerou. Dospeli si poradi sami 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
26.12.20 18:45

Mě z toho nejblběji vychází tchyně :roll: návštěva v den, kdy má přijít rodina slavit Vánoce? A ani jste o tom nevěděli?? To by mě tedy taky nasr.alo :zed: Když už to tak podělala, měla nechat aspoň holku, aby si rozbalila dárky, nechápu, proč nemohla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
26.12.20 18:47

@Anonymní píše:
Bylo nás 5. Covid jsme už všichni měli zjara.

Pokud už jste ho měli zjara, tak ho ale můžete všichni chytit znovu.. Je to nezodpovědné vůči všem.
Každopádně v první řadě pochybila tchyně. Neměla zvát jinou návštěvu na rodinné rozbalování dárků a nemuselo k ničemu takovému dojít. Dceru bych neodvazela. Jen ať otravuje, je to dítě, co čekat, když se těší a dárky ji odepiraji. Nějaká návštěva by mi byla volná. Aspoň by ji to donutilo odejít. Trapné mělo být tchýni za takové faux pas. A manžel tě měl podpořit a měli jste nejlépe odejít hned, jak došla druhá návštěva s tím, že se domluvíte na jindy, když má tchyně domluveno neco jiného :roll: Holku netrestej. Prostě se těšila a nudila se tam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.12.20 18:50
@Anonymní píše:
Bylo nás 5. Covid jsme už všichni měli zjara. Nadávky si nech od cesty.

Tak to Covida můžete chytit znova. Imunita je pouze na 3 měsíce. Jak každého pozitivního upozorní hygiena. A pořád jsi nám nenapsala, kdo byla ta další vzácná návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 18:56
@Anonymní píše:
Anonymně, vůbec jsem nezvládla situaci. Nikdo z nás.Co se stalo? Byli jsme domluveni s tchýní, že u ní dnes odpoledne oslavíme Vánoce, posedíme, rozdáme si dárky. Dcera se strašně těšila. Je jí 10, podotýkám, žádné batole není, aby se nedokázala ovládnout. Jenže k mamce přišla návštěva - pro nás nečekaná, mysleli jsme že si to oslavíme v klidu, ona ji zvala (samozřejmě má na to právo, to je jasné!). No jenže dcera se tak strašně těšila na dárečky, že začala otravovat ( kdy už to bude a tak). Jenže v přítomnosti návštěvy se prostě nehodilo si rozdávat dárky. I když desetiletá, dcera to prostě nějak nepobrala. Tak jsem ji naložila do auta a odvezla, ale i tak ostuda veliká. Nezvládla to ona, protože se chovala jak rozmazlenec, nezvládla jsem to já ( jsme doma, manžel tam zůstal). Nevím, co mám dělat. Uvažuju, jestli nebylo špatně i zvát návštěvu, když jsme měli slavit spolu. Je mi z toho blbě, absolutně zkažený den. Vůbec nevím, jak se k tomu celému postavit.

Já nebudu číst co, kdo, protože toto něco prožívám pomalu každé Vánoce, kdy prostě se dojede k tchýni, a prostě všechno okolo se řeší, než rozdávání dárků.. Děti jsou děti, vychovanec nevychovanec, prostě počkají 10 min, půlhodiny, ale jako chtítt po dětech sedět a dívat se na dárky, jen at si staří dořeší co chtějí.. vlastně o nic nejde, jenom prostě udělat děcku radost dám ty balíčky, ono nech si v klidu rozbalí a dospělí si můžou až soi po dvou, třech hodinách pořeší svoje.. My takto řešíme nejen Ježíška ale i narozeniny, takže věčné téma, že kluk nevydrží- ale ví, že je vedle dort, dárky,
Za mě, nezvládli jste to ani jedna.. HOlky mě je líto, zbytečně drama na Vanoce si lidi vytváří.. Tchýně mohla dát balíčky aspon ji, a dceři by asi opravdu bylo jedno, že se na ni někdo dívá, a ty nechápu, proč si ji odvezla, a tak se k tomu stavíš…Prostě vytváření problému.. a ted si položit otázku, proč by si to dítě nemohlo svoje dárky rozbalit a musí vidět zabalené, a čekat až se dospělý vykecají- jenom z principu..???Anonym, kvůli tématu tchýně, jinak bych psala pod jménem

Příspěvek upraven 26.12.20 v 19:02

• Citovat
  • Upravit
76805
26.12.20 18:58
@Popeladym píše:
Měli jste nechat dceru rozbalit. Vy jste teda mohli později nebo si je vzít domů nerozbalene. I to by bylo lepší než zkazit očekávání dítěti.

už poněkolikáté se tady píše, že nemohli, protože tchýně nechtěla, aby se dárky rozbalovaly - tak asi ze slušnosti se podvolili, jako ty bys rozbalovala dárky od tchýně, kdyby ti to zakázala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16441
26.12.20 19:11

Mě přijde nejdivnější, že tam muž zůstal sám, aještě tak dlouho, když viděl, jak jste obě v nepohodě :roll:, až vás to donutilo odejít, že vám nedělá společnost, nebo si nevšiml, že jste odešly…

Tchýně měla říct, že tam bude někdo další, já podobné vánoční překvápka zažívám každoročně u tchánů, kdy se tam sejde x pro mě cizích lidí, muž je viděl tak 3 x za život a netuší, ze kterého kolena jsou (letos jsme se nezúčastnili;)).

Možná to víc vykolejilo zakladatelku, protože jinak by se s dítětem zabavila, dítě podržela v čekání, a situaci ustála. Mě desetileté dítě nepřipadá moc malé na podobné sebeovládání, byt by se tvářilo jako kakabus a směrem ke mě milion připomínek. Tím nekritizuji slečnu plnou očekávání, za špatné chování (tady nepadlo, jak se vlasně chovala), jen se jí mělo dostat víc pomoci od rodičů, když už babka má nápady. Každopádně návštěvička jak vyšitá do rodinných historek, jak babi zakázala dárečky :? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 19:30
@divine woman píše:
Tak to Covida můžete chytit znova. Imunita je pouze na 3 měsíce. Jak každého pozitivního upozorní hygiena. A pořád jsi nám nenapsala, kdo byla ta další vzácná návštěva.

Promiň, dočítám postupně. Manželův bratranec s přitelkyní.

• Citovat
  • Upravit
59396
26.12.20 19:34
@Anonymní píše:

a to nešlo rozbalovat dárky když jde navíc o rodinu? Nebo aby nekoukali co jste dostali? By mne zajímalo jak dlouho se počítalo že se bude čekat na dárky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26870
26.12.20 19:38
@Anonymní píše:
:roll: :roll: :roll:
Ale jo, pribuzni byvaji ruzni  :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
26.12.20 19:39
@Anonymní píše:

Tak to bych normálně dárky rozbalila, nebo spíš nechápu proč to tchyni vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.20 19:41
@alejandra píše:
Tak to bych normálně dárky rozbalila, nebo spíš nechápu proč to tchyni vadilo.

Mě se neptej… u ní má všecko svůj čas a přesný postup. :roll: Teď to tu rozebíráme s manželem. No úplně na houno den.

• Citovat
  • Upravit
29632
26.12.20 19:41
@Anonymní píše:

Tak z bratrance bych se nehroutila a ani bych se necítila trapně. :lol: Já myslela, že to byli nějací přátelé tchýně staršího věku. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
26.12.20 19:45

Nechápu, proč se zlobíš na dceru. Já, když si situaci představím z pohledu dítěte (i když 10letého), tak ji naprosto chápu. Čekat, že dítě navnadím na dárky, překvapení, slavení a ono místo toho musí čekat do neurčita (podle tvého příspěvku minimálně 3 hodiny), než se pro ni nezajímají dospělí vykecají, to jsou fakt super Vánoce. Buď jste ji měli nechat rozbalit si své dárky (ona by byla spokojená, hrála si a vy si mohli dál povídat), vy byste si rozbalili potom, nebo pokud to už teda tchýně tak hloupě zorganizovala a dcera potřebovala, tak bych ji taky sbalila, ale s tím, že bych projevila pochopení, že vím, jak protivné je čekat, než se dospělí vykecají, omluvila se jí, že jsem nevěděla o další návštěvě a rozhodně se na ni nezlobila. Zkazila to hlavně tchýně, potažmo ty, že jsi se na dceru zlobila. Co po tom děcku chcete teď o Vánocích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
26.12.20 19:49

Nechápu, proč si dcera nemohla rozbalit dárky. Myslim, že bratrancovi s přítelkyní by to určitě nevadilo. Ty jsi se tedy tchýně zeptala, jestli si dcera může rozbalit dárky, že je už netrpělivá a ona řekla NE? Jako i před tou návštěvou? Já si to nějak nedokážu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí