Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mesec Tak se jí zeptej
![]()
Ale třeba už vůbec zadaná není, a jen to nezměnila ![]()
Třeba já tam mám také už pár let zadáno, že studuji tam a tam a přitom už na té škole dávno nejsem - jen jsem líná to změnit
![]()
Zakladateli nechci narušovat téma, ale mám podobný problém na totéž téma a rád bych se zeptal zdejších dam na názor. Poznal jsem dámu na seznamce, hodně mě zaujala svými názory a postojem k životu. Nějakou dobu jsme si psali a později z ní vypadlo, že si našla přítele, zmínila, že příteli nevadí, když já si s ní budu psát a mohu se s ní i sejít. Také mi to přijde zvláštní, jak to vidíte vy ostatní, dámy? Teď přes Vánoce bude hodně volna a já budu vděčný za každé setkání a navíc, když máme podobné názory…
Jo, já jí tehdá odpověděl, že v tom případě můžeme být jen kamarádi, ale ona už se nikdy neozvala… ![]()
D. C nechci být nezdvořilý, ale u Tvého příspěvku je již verdikt znám. Třeba to tak horké nebylo a Ty ji navrhneš kamarádství.
Je to ale pravda, posl. fotku tam mají asi z léta. Nestává se ale často, aby ona první iniciovala schůzku:D
Hmm… teda po těch zkušenostech mi někdy připadá, že najít kamarádku je větší věda než partnerku, v tom virtuálním světě. V tom reálném naopak. I když vlastně v obojím jsem zatím narazil jen na kamarádky, když to tak shrnu
.
@D. C. Byla jsem ve vztahu rok a půl. On byl hodný, zodpovědný, férový… Ale jeho vášeň k Word of Warcraft byla až moc velká. Nemohl se od PC vzdálit na jediný den, protože by přišel o dvě bagety, které může každý den najít.
Po roce a půl mi to začalo vadit. Začala jsem si uvědomovat a strachovat, jak by to u nás vypadalo v budoucnu… Bylo před Vánoci a tak jsem rozesílala přání. Poslala jsem ho i „kamarádovi“. Byl to chlap o 11 let starší. Když jsme se tenkrát seznámili, bylo mi teprv 17, možná 16 let. I když byl skvělý, vtipný, tak jsem do vztahu jít nechtěla. Přece jen jsem si nebyla jistá, jestli chci vážný vztah. A byl tam i ten věkový rozdíl, který byl v mém věku hodně patrný..
Ten „kamarád“ mi odepsal. Prohodili jsme pár báječných zpráv a došlo i na kamarádskou schůzku, o které jsem se tehdejšímu příteli zmínila. ![]()
Uplynulo pár tydnů, my spolu byli v kamarádském kontaktu, já se s tehdejším přítelem rozešla, s tímto to časem bylo vážnější… A teď jsme spolu 5 let a v únoru se nám narodí druhé dítě. A je to ten nejskvělejší chlap, kterého by nevymyslela ani Rosemunda Pilcher. ![]()
Možná jsem pro někoho mrcha, dě. ka.. Já jsem nikdy takhle ze vztahu do vztahu skákat nechtěla. On by si o mně také tenkrát mohl myslet něco nelichotivého, ale nemyslí. Navíc první schůzka byla opravdu jen kamarádská, ani by mě nenapadlo, že se do sebe časem zamilujeme.
Abych řekla pravdu, kdyby mě cizí chlap požádal o schůzku, první, co by to se mnou udělalo, by bylo polichocení, pohlazení ega. A teď jde o to, jak deprimované to ego mám. Pokud se doma cítím být víc hadr než ženská, tak asi volání o zdůraznění toho, že si mě jako ženské ještě někdo všiml, asi neodolám. A teď nastane fáze dvě, do jaké míry se hodlám „pomstít“. Tomu, co mě považuje za ten hadr. (A nebo mě nepovažuje za ženu ve smyslu že se mnou prostě nespí.) Do jaké míry jsem schopna ukočírovat svou morálku, své hodnoty manželské věrnosti a čistoty, atd. Jestli si uvědomím, že mi stačí ten fakt, že jsem na tu schůzku byla pozvána (tudíž nedorazím, s omluvou nebo bez), nebo vyrazím - a budu to brát za rande se vším všudy.
Musím se teda přiznat, kdysi jsem byla na nějakém večírku, moje společnost odešla a já tam zůstala s někým jiným. Ne neznámým. Dotyčný mě pozval jinam a následně i k sobě domů - na kafe. A ačkoli jsem opravdu neměla v plánu nic jiného než si dát to kafe a prostě jen ještě nejít spát, a neustále jsem to opakovala, aby nedošlo k omylu, tak můj společník si zřejmě myslel, že je to jen takové to holčičí ne, ne, ne, vlastně anooooooo… Tady bych ráda zdůraznila, že když se některé dámy vymlouvají na alkohol a že se prostě nedalo odolat… dalo. Nikdy teda neříkej nikdy, ale jsem přesvědčena, že pokud by se rande otočilo ve víc než jen rande, tak právě na základě nějakého vědomého pocitu „pomsty“ nebo jak to nazvat. Bu´d jak buď, chlap teda nejsem, ale svádět zadanou, tak jen pro ten dnešní den. Prostě dělat si z ní dlouhodobou milenku, to asi narazí. A dělat si zní jen kamarádku… no… taky záleží na tom, co ona by si asi představovala. Zda nebude zklamána tím, že po ní společník nevyjel, byť by tuto "nabídku kvalitního sexu odmítla. ![]()
@J_Doe
Tak bylo to sem tam. Treba 1-2× do roka a byli to kluci se kterými uz jsem se po netu znala dyl. Ne, ze bych seděla na chatu a hned s každým běžela. A přítel nadšený samosrejme nebyl, ale nezakazoval. On taky občas s nějakou šel, treba co ji poznal v online hře na netu.
@Emilie Souhlas..já tě čtu hrozně ráda, vždycky to dokážeš tak vystihnout ![]()
Tak jdeme, ale jako kamarádi. Třeba mě seznámí s jinýma lidma, poznali jsme se v zájmové skupině.