Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Holky, poraďte, prosím, který program je pro sledování denního příjmu lepší, vychytanější, jednodušší ![]()
koukala jsem na oba, něco jsem o nich i četla a asi většina hubnoucích začíná na stobu a pak se přesouvá na tabulky, tam je prý více potravin a zadávání je rychlejší…co mi ale vadí, je, že jsem tam nenašla indikátor pro množství přijatých bílkovin, sacharidů a tuků
Je tam jen na začátku, kolik g by se denně mělo zkonzumovat, ale to je vše (možná jsem to přehlídla). na stobu je vše pěkně přehledné díky semafórkům…
děkuji zkušeným za jakékoliv rady a postřehy ![]()
Když klikneš na svůj vyplněný jídelníček, tak dole je vedle součtu kcal/kj „Přehled DDD“ a tam je hodnota přijatých bílkovin, tuků atd.
plus procento, kolik máš splněno
@patlamatlaxy jééé, super, díky moc!
akorát koukám, že sacharidy 134% a tuky jen 49%, moc nevím, co změnit, aby to bylo vyvážené…no, musím zkoušet
Taky jsem presla ze Stobu na kalor. tabulky, vic mi to vyhovuje a navic si tam muzu nastavit ty ziviny podle sveho.
Za mě jednoznačně Kalorické Tabulky! Je tam větší databáze potravin a aktivit, a přijde mi to tam mnohem víc promyšlenější. Ale hlavně ta databáze ![]()
Díky moc! a teď pár hloupých dotazů ![]()
když není uvedeno jinak, tak je váha v syrovém stavu, že jo?
a jak to děláte, když máte jídlo, které se skládá z více ingrediencí? např. zeleninovou polívku…(a ještě k tomu zahuštěnou), jak si to zapisujete?
a zapisujete už dlouho?
@Spenata píše:
Díky moc! a teď pár hloupých dotazů
když není uvedeno jinak, tak je váha v syrovém stavu, že jo?
a jak to děláte, když máte jídlo, které se skládá z více ingrediencí? např. zeleninovou polívku…(a ještě k tomu zahuštěnou), jak si to zapisujete?
a zapisujete už dlouho?
Když něco vařím, tak si tam hodím všechny suroviny a rozpočítám to pak na porce a mám to pak přesně ![]()
@Spenata píše:
@patlamatlaxy jééé, super, díky moc!
akorát koukám, že sacharidy 134% a tuky jen 49%, moc nevím, co změnit, aby to bylo vyvážené…no, musím zkoušet
A jak to máš nastaveno, tolik sacharidů a bílkovin?
@MUFICE takže zvážíš všechny ingredience, sečteš to, zvážíš výsledný pokrm, pak si zvážíš porci na talíři a trojčlenkou spočteš kj na talíři…
![]()
@MUFICE píše:
A jak to máš nastaveno, tolik sacharidů a bílkovin?
to nastavení jsem nechala, tak jak to tam vyjelo na začátku
@Spenata píše:
@MUFICE takže zvážíš všechny ingredience, sečteš to, zvážíš výsledný pokrm, pak si zvážíš porci na talíři a trojčlenkou spočteš kj na talíři…![]()
![]()
Ne, naházím tam všechny suroviny a pak to vydělím počtem porcí ![]()
@Spenata píše:
to nastavení jsem nechala, tak jak to tam vyjelo na začátku
Když si skočíš na INBODY, tak ti to ukáže tvůj bazál a pak si ten příjem podle toho nastavíš. Sacharidů by jsi měla mít na gramy 3× tolik, co vážíš a bílkovin 1g na kg váhy.
Hmmm měla jsem tu sálodlouhý příspěvek a nenačetlo se to ![]()
Já úplně přesně nesluduju B S T, takže když dělám vlastní jídlo tak si vážím všechny potraviny a zapíšu si kolik mají g a kolik ta potravina má kJ.Pak to sečtu jak g tak kJ a zapíšu si to jídlo, kolik má 1g toho jídla čili kolik má 1g kJ. A pak už si jen vždycky zadám kolik g jsme snědla toho jídla…
Jako že je to zdlouhavé, ale když si začnešě poctivě zapisovat, tak časem budeš mít ty základní potraviny +- 100kJ v hlavě a budeš vědět co čím nahradit abys o neměla tak tučné nebo kolik si snědla za den B S T…
Nejvíc zasytí jídla kde je hodně zeleniny-těstovinové a kuskusové saláty, pomazánky z nízkotučného tvarohu nebo light bílého jogurtu apod. Šunka je méně kalorická jako klobása či trvanlivý salám, na osmažení cibulky nebo nečeho jiného stačí 1PL oleje což je +- 400kj
No degradace už ![]()
Taky doporučuju knihu Krabičková dieta 1 a 2 od Aleny Doleželové. Úvodní slovo obsahuje počtení o B S T, kolik toho má člověk přijímat, jaké vitamíny jsou v různých potravinách, jaké jsou zdravé a nezdravé tuky, jak jíst a nehladovět, co dělat když má člověk chut,,zhřešit" a spousty dalšího. Taky je v každém díle 70ukázkových jídelníčků o 5-ti porcích s celkovým příjmem 5000kJ a jsou to recepty z BĚŽNÝCH potravin které má snad každý doma (jogurty, ovoce, celozrnné pečivo a light sýr, kuskus, rizoto, apod.). Opravdu mi strašně pomohla!!
A myslím že nekecám, za 3 měsíce mám 15kg dole společně se cvičením (a ne jakože se vyřídit a aby ze mě lilo, ale prostě v klídku 3-4× týdně pár cviků),ale hlavně jídelníček! Ten dělá 70% z hubnutí…