Sebevražda a záchranáři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3127
7.5.12 15:02

Hele, u nás v ČR je možné všechno. Třeba nedávno jsem četla příběh chlapa, kterej dostal nějaký záchvat, přijela sanitka a ti ho oživovali, marně a když ho nakládali do pohřebáku, tak ožil? :roll: Podle vyprávění s ním prý pohřebáci flákli na zem :mrgreen:. Tak alespo%n k něčemu jsou dobří :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
7.5.12 15:06
@1024 píše:
Tak teď mi málem vypadly 8o . Volala mi máma,že od mojí sestřenice její sestřenici se oběsil manžel. Ono to nebylo až tak nečekané,byl psychicky nemocný,bral,spíše nebral léky. Počkal si až bude uspávat malou a odešel na zahradu,kde své dílo vykonal na ořešáku. Ona zavolala záchranku,policii a teď se podržte,policie ji řekla,že si ho má odříznout sama. No málem jsem šla do kolen. Představa:
1. jak ona taková křehotinka leze na strom a tam ho odřezává,on padá nekontrolovatelně kamsi do trávy
2.ona jako manželka zděšená touto situací

Nakonec ji prý pomohl soused,který ho odřízl a pohřebáci si ho už nejspíš naložili a odvezli

Možná se pletu a je to naprosto normální věc,ale mě to tedy fakt dostalo. Když ho ohledával doktor,tak to udělal na stromě?
Představa,jak se třeba doma někdo podřízne ve vaně a oni vám řeknou ať si ho vytáhnete z tý kaluže krve. Pro mě je to hnus,hlavně že se zachraňuje kdejaká kočka ze stromu,teď mic proti zvířátkům. :think:

Dotatek:řekli ji to když už byli na místě,nikoliv v telefonu

To je celé nesmysl vzniklý na způsob tiché pošty.

Takhle, jak jsi to podala, by to muselo vypadat takto: paní našla muže na stromě, volala záchranku, ta přijela spolu s policií, na stromě (!) tělo ohledali, pak se sebrali, řekli jí, ať manžela odřízne sama a odjeli - nechali ji tam samotnou s tělem visícím na stromě.

Tomu nevěřím, při vší úctě k Tvé mamince, to je hloupost. Maminka špatně rozuměla nebo prostě došlo k nějakému jinému nedorozumění, v takové situaci je to celkem pochopitelné.

Teoreticky mohlo být to „odříznout sama“ myšleno nikoli na ni osobně, ale ve smyslu, že až přijede pohřební služba, mohou ho zřízenci odříznout sami, bez další asistence lékaře nebo policie… nebo cokoli jiného. Ale určitě ne takhle, jak jste to s maminkou pochopily.

Je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
7.5.12 15:09

Bohu.. nevím,takto mi to bylo podané,proto mě to udivilo. Je možné cokoliv,přeci jen,jak píšeš,je to přes kolikátého člověka. Možná to tak je a v tom případě se omlouvám za diskuzi :)Jen mi tam nesedí ten soused :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22030
7.5.12 15:11
@1024 píše:
Bohu.. nevím,takto mi to bylo podané,proto mě to udivilo. Je možné cokoliv,přeci jen,jak píšeš,je to přes kolikátého člověka. Možná to tak je a v tom případě se omlouvám za diskuzi :)

Proč by ses měla omlouvat - víc hlav víc ví, jak se říká, ne?

Víš co - stát se opravdu dneska může ledacos, ale tomuhle já osobně fakt nevěřím.

Možná že to špatně pochopila i paní, které se to stalo - že jí bylo řečeno, ať počká na pohřebáky, že už si ho odříznou sami … nebo tak něco… a jak byla v šoku, tak to prostě nepochopila a volala souseda na pomoc… nevím, těžko říct. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
7.5.12 15:19

jako doktorka jsem v terénu ohledávala několikrát, i oběšence. Postup byl takový, že většinou první dorazila policie, ta pak čeká na doktora. Ten okoukne ještě visícího (většinou to policie dokumentuje na kameru), pak ho policie sundá, doktor ohledá na místě, vypíše papíry a tělo si převezme pohřební služba. Pokud byla rodina přítomna, většinou jsme jí posílaly pryč - rozhodně to není příjemný pohled. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
7.5.12 15:20

Jak říkáš možné je všechno,on člověk v šoku pobírá věci jinak. Mě stačí malý stresík a už nevnímám plně okolí a jsem vynervovaná. No tak holky,tak oni zas tak špatní asi nebudou. Pokusím se dostal relevantní informace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2969
7.5.12 15:23

@cell Takže policajti se vlastně vůbec nepokouší o záchranu,co by kdyby? To mi taky připadá divné. Je mi jasné,že nejsou školeni apod.,ale kdyby třeba chrčel :think: . Rozhodně ti věřím,že to není pěkný pohled,já bych to dělat nemohla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24603
7.5.12 15:25

Ježiš 8o
přejí jí hodně hodně sil :,( :,(
to musel být hrozné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
7.5.12 15:49
@1024 píše:
@cell Takže policajti se vlastně vůbec nepokouší o záchranu,co by kdyby? To mi taky připadá divné. Je mi jasné,že nejsou školeni apod.,ale kdyby třeba chrčel :think: . Rozhodně ti věřím,že to není pěkný pohled,já bych to dělat nemohla

nechci být cynik, ale pokud se oběsí člověk dobře, moc nechrčí - zlomí si vaz. Ale většinou policie dojíždí na místo na základě oznámení rodiny či někoho, kdo ho obejví. Pokud by člověk chrčel, volá se záchranka a policie by se jistě pokusila o resuscitaci - ale osobně jsem se s takovým případem nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.5.12 15:54

@kvaček @Angua no ja nevim holky, on clovek v tehle situacich casto nemysli moc racionalne, zhrouti se… tezko tvrdit ze ja bych delal to a to, to nikdo nevi dokud to sam nezazije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.5.12 15:59
@lucie.t píše:
@kvaček @Angua no ja nevim holky, on clovek v tehle situacich casto nemysli moc racionalne, zhrouti se… tezko tvrdit ze ja bych delal to a to, to nikdo nevi dokud to sam nezazije…

To máš samozřejmě pravdu, jenom mi to přišlo jako něco, co bych asi udělala. S jistotou říct nemůžu a doufám že ani nikdy nebudu moct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
7.5.12 16:02

Nechci se tě dotknout, ale nemáš tu informaci z první ruky, tak bůhví jak to bylo. Každopádně to, že se ten člověk oběsil, je hrozné a nechtěla bych to zažít (tfuj, tfuj, tfuj).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
7.5.12 16:03

@BohunkaP ja tedy nevim, proc by mela pohrebni sluzba dotycneho odrezavat. ti se snad staraji o prevoz atd.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
7.5.12 16:19

tomu teda taky nevěřím, že by jí ho nechali odříznout. pochopila bych to do telefonu jako první pomoc. Určitě by maminku se čtyřletým dítětem nenechali odříznout tělo. Když dorazí k řece k utonulému, tak si ho taky nevytáhne ten, kdo ho našel, ale hasiči a ti to většinou dělají za policii, odříznou, vyprostí z auta(i když je mrtvej)taky si ho spolujezdec netahá sám. Prostě jste to museli poplést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3127
7.5.12 16:31

@1024 nemohou po vdově chtít, aby si odřízla manžela z větve sama. Tohle musí provést buď policie nebo pohřebáci po ohledání těla a místa činu!! Tělo se prohledává v nálezové poloze, tj. oběšené na stromě. Musí vyslechnout sousedy a potencionální svědky. Poté jej musí sundat a odvést do márnice. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová