Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jé teď jsem si vzpoměla co se zdálo mě když jsem byla těhotná. Hrozně jsem se těšila na to jak bude malý vypadat. Zdálo se mi tohle: Ležela jsem na posteli a normálně si „vyndala“ miminko spodem a volala na tchýni ať se běží rychle podívat že ho tam musím vrátit. Pak jsem ho tam vrátila a tchýně se mě zeptala, dívala ses co to bude? A já na to že jsem zapomněla
. Je tot ak že kdyý toho máš plnou halvu tak i ve spánku ![]()
Mě se v tomhle těhotenství zdálo o porodu asi 6 krát, z toho 5 krát to byla krásná holčička, a jednou roztomilý chlapeček, tak uvidíme, co nakonec vyleze ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím holky měla jsem takovou krušnou noc… Dnes se mi zdálo, že se mi narodila dcera, ale těhotná nejsem a zatím nějak extra neplánuji, ale také se nebráním… Zdálo se mi ted nevím přesně jestli, to byl císařák, ale porodila jsem přítel, tam byl také a viděla jsem jí, jak vypadá atd… pak mi řekli, že 20 hoin musí být na dýchacím přístroji nebo inkubátor, to už nevím…Hledám ve snáří, ale nemohu najít
Druhý sen, to si pamatuji moc dobře, protože po prvním snu jsem hned vstala a šla čůrat… Byl, že přítel každý večer někam chodil po domě, který, ale nemáme máme byt… a já šla jednou za ním slyšela sem, jako by líbaní pusinky.. a on se schoval s jednou dívkou nic extra jedna strana zeleně nabarvenáa já je načapala a řekla, že už ho nechci a on brečel a prosil a já, že stejně někoho taky mám a že jsem ho podvedla taky… a pak jsem vstala no hrůza
ale nevíte co by apson ten první sen znamenal… Do ted vidím tu tvář
Když jsem byla těhotná, všichni prorokovali, že to bude kluk. I já mu říkala klučičím jménem
, ale zdávalo se mi, že jsem porodila holčičku. Několikrát. Nakonec se nám opravdu narodila cácorka ![]()
Holky, to mě se zdál dneska úplně živý sen, ještě teď si ho pamatuji. Zdálo se mi, že jsem ani nevěděla, že jsem těhotná. Doma 3letého kluka a najednou, že budu rodit. Rodila jsem císařem. Pamatuji si i detaily. Že to byla dvojčata, holčičky. Bylo to 23.12. Před půlnocí, v tom snu sem tomu nemohla uvěřit, ještě sem tam říkala, že kdybych rodila o pár minut později, bylo by to na Vánoce. Pamatuji si i svou váhu, kterou sem říkala že vážím. Obě holčičky nebyly miminka.Ta jedna byla taková strašidelná, na žádný takový film jsem nekoukala ten večer, druhá postižená a ta jedna si pamatuji, že měla fialovou ruku, doktorka říkala, že to je z toho, jak blbě v tom břiše ležely. Že jí tu ručičku budou amputovat, nebo jí to zachrání, ale musím zaplatit 70 000 za operaci. Opravdu se mi to nikdy nestalo, že bych si pamatovala takhle čísla a všechny detaily.Ta jedna vypadala, jak nějaké dítě démona…Fakt divný sen. Nečekám žádné rady, spíš, jestli se vám taky zdál v poslední době takhle živý sen a vy si pamatovaly detaily. Jinak sem cítila i zakovou bolest do břicha, když mi dělali císaře. Těhotná nejsem, snad to není žádné zlé znamení, ten sen
Mám z toho divný pocit.Tu strašidelnou holčičku jsem se bála i nakojit, jak byla divná a hrozně taková agresivní
@Anonymní píše:
Holky, to mě se zdál dneska úplně živý sen, ještě teď si ho pamatuji. Zdálo se mi, že jsem ani nevěděla, že jsem těhotná. Doma 3letého kluka a najednou, že budu rodit. Rodila jsem císařem. Pamatuji si i detaily. Že to byla dvojčata, holčičky. Bylo to 23.12. Před půlnocí, v tom snu sem tomu nemohla uvěřit, ještě sem tam říkala, že kdybych rodila o pár minut později, bylo by to na Vánoce. Pamatuji si i svou váhu, kterou sem říkala že vážím. Obě holčičky nebyly miminka.Ta jedna byla taková strašidelná, na žádný takový film jsem nekoukala ten večer, druhá postižená a ta jedna si pamatuji, že měla fialovou ruku, doktorka říkala, že to je z toho, jak blbě v tom břiše ležely. Že jí tu ručičku budou amputovat, nebo jí to zachrání, ale musím zaplatit 70 000 za operaci. Opravdu se mi to nikdy nestalo, že bych si pamatovala takhle čísla a všechny detaily.Ta jedna vypadala, jak nějaké dítě démona…Fakt divný sen. Nečekám žádné rady, spíš, jestli se vám taky zdál v poslední době takhle živý sen a vy si pamatovaly detaily. Jinak sem cítila i zakovou bolest do břicha, když mi dělali císaře. Těhotná nejsem, snad to není žádné zlé znamení, ten senMám z toho divný pocit.Tu strašidelnou holčičku jsem se bála i nakojit, jak byla divná a hrozně taková agresivní
sen o porodu dětí jsem nikdy neměla, ale moje sny z dětství, které se mi neustále opakovaly a pamatuji si každý detail, se ted behem 4let splnily do detailu a je mi zo toh strašně musím navstvít i psychologa abych se z toho dostala. jedná se o presný sled umrtí v mé rodině, i to jak se to stalo a proč. neskutečné nemužu ted ani spát… ![]()
@Anonymní píše:
sen o porodu dětí jsem nikdy neměla, ale moje sny z dětství, které se mi neustále opakovaly a pamatuji si každý detail, se ted behem 4let splnily do detailu a je mi zo toh strašně musím navstvít i psychologa abych se z toho dostala. jedná se o presný sled umrtí v mé rodině, i to jak se to stalo a proč. neskutečné nemužu ted ani spát…
Tak to je strašné
Tak teď se fakt bojím, že to je zlé znamení.
To jedno dítě bylo postižené, šlo to vidět hned a to druhé, jak kdyby dítě demona. Vím že v tom snu jsem je přijmula, ale nemohla stále tomu uvěřit. I tu operaci ruky jsem chtěla zaplatit…Zakl. jinak se drž ![]()
Predevcirem se mi zdalo, ze byla moje babicka v Prostrenu, predtim ze jsem mela sex s kolegou, a mnoho dalsich zivych snu jen z posledni doby. Mam ted nejaky melky spani. Kazdopadne se tomu rano zasmeju a jedu dal. Snad i tvoje sny budou jen nejakym vyjevem, ktery treba tvuj mozek nedokazal v bdelem stavu zpracovat.
edit - preklep
@Azeretereza píše:
Predevcirem se mi zdalo, ze byla moje babicka v Prostrenu, predtim ze jsem mela sex s kolegou, a mnoho dalsich zivych snu jen z posledni doby. Mam ted nejaky melky spani. Kazdopadne se tomu rano zasmeju a jedu dal. Snad i tvoje sny budou jen nejakym vyjevem, ktery treba tvuj mozek nedokazal v bdelem stavu zpracovat.edit - preklep
Snad ano, já jsem na dost věcí pověrčivá a snad to není nic zlého
Zakl.
Me se u prvniho zdalo ze se narodil malinky, taky byl ale strasidelny. Nakojila jsem a na prebalovaku mi zacal utikal a kousl me.Byl agresivni jako zvire. Byl to tehdy priserny sen. A taky hodne zivy. I 7 let pote si ho presne vybavuju. Prvorozeny se narodil mensi ale uplne v poradku.
V druhem tehu se mi zase zdal sen ze se mi narodilo doma uplne zdrave a inteligentni dite ktere hned sedelo. Ja jsem ho jen oblekla ze pujdeme k dr. Taky hodne zivy sen ale spis sem se mu smala. A druhorozeny se narodil akutne cs a po dvou dnech zemrel..
Jinak zive sny se mi zdavaji od malicka hodne, hlavne nocni mury kdy se budim s brekem a v soku. Nekdy mi chvili trva rozeznat sen od reality. Sny si pamatuju vetsnou i roky po. A parkat sem mela dojem ze se mi dana situace ktera se stala, nekdy v minulosti zdala. Ale vzdy to bxlo z odstupem nekolika let a proto si tim nejsem uplne jista… Sve sny nesnasim a v puberte jsem kvuli nim hulila travu ptz se mi pak zadne nezdaly.
Kdybych mohla uplne bych je zrusila
jsem potreti tehu a desim se toho jaky sen zas muze prijit. Zatim jeste zadny takovy nebyl a doufam ze nebude ![]()
@Anonymní píše:
Me se u prvniho zdalo ze se narodil malinky, taky byl ale strasidelny. Nakojila jsem a na prebalovaku mi zacal utikal a kousl me.Byl agresivni jako zvire. Byl to tehdy priserny sen. A taky hodne zivy. I 7 let pote si ho presne vybavuju. Prvorozeny se narodil mensi ale uplne v poradku.
V druhem tehu se mi zase zdal sen ze se mi narodilo doma uplne zdrave a inteligentni dite ktere hned sedelo. Ja jsem ho jen oblekla ze pujdeme k dr. Taky hodne zivy sen ale spis sem se mu smala. A druhorozeny se narodil akutne cs a po dvou dnech zemrel..
Jinak zive sny se mi zdavaji od malicka hodne, hlavne nocni mury kdy se budim s brekem a v soku. Nekdy mi chvili trva rozeznat sen od reality. Sny si pamatuju vetsnou i roky po. A parkat sem mela dojem ze se mi dana situace ktera se stala, nekdy v minulosti zdala. Ale vzdy to bxlo z odstupem nekolika let a proto si tim nejsem uplne jista… Sve sny nesnasim a v puberte jsem kvuli nim hulila travu ptz se mi pak zadne nezdaly.
Kdybych mohla uplne bych je zrusilajsem potreti tehu a desim se toho jaky sen zas muze prijit. Zatim jeste zadny takovy nebyl a doufam ze nebude
Tak to je mi moc líto, co se ti stalo
Problém je v tom, že těhotná nejsem, ani neplánuji být. Taky nad ním dneska celý den přemýšlím. Zakl.
@Anonymní píše:
Tak to je strašnéTak teď se fakt bojím, že to je zlé znamení.
To jedno dítě bylo postižené, šlo to vidět hned a to druhé, jak kdyby dítě demona. Vím že v tom snu jsem je přijmula, ale nemohla stále tomu uvěřit. I tu operaci ruky jsem chtěla zaplatit…Zakl. jinak se drž
neblbni, nekaž si to předem…Nemáš z něčeho podvědomě strach? z porodu postiženého dítěte, dvojčat nebo něco podobného? Nesmíš ty sny brát tak vážně a doslovně. Mě už se koikrát zdáo, že někdo konkrétní zemřel, a naštěstí je tu stále s námi
.
@pe-terka píše:
neblbni, nekaž si to předem…Nemáš z něčeho podvědomě strach? z porodu postiženého dítěte, dvojčat nebo něco podobného? Nesmíš ty sny brát tak vážně a doslovně. Mě už se koikrát zdáo, že někdo konkrétní zemřel, a naštěstí je tu stále s námi.
No další dítě zatím neplánuji, ani nad tím nepřemýšlím, ale postiženého dítěte, nebo i dvojčat jsem se bála vždycky. Byla v tom snu hnusná ta černá ruka, kterou chtěli amputovat.Snad to nic není, kéž by tu byl někdo kdo se sny zabývá. Opravdu se mi to stalo poprvé, že si pamatuji i detaily..Zakl.
@Anonymní píše:
No další dítě zatím neplánuji, ani nad tím nepřemýšlím, ale postiženého dítěte, nebo i dvojčat jsem se bála vždycky. Byla v tom snu hnusná ta černá ruka, kterou chtěli amputovat.Snad to nic není, kéž by tu byl někdo kdo se sny zabývá. Opravdu se mi to stalo poprvé, že si pamatuji i detaily..Zakl.
pode mého ti mozek ve snech servíruje to, čeho se podvědomně bojíš. Nemá to nic společného s reálnou budoucností ![]()
@pe-terka píše:
pode mého ti mozek ve snech servíruje to, čeho se podvědomně bojíš. Nemá to nic společného s reálnou budoucností
Děkuji za uklidnění
![]()
@Anonymní píše:
Tak to je mi moc líto, co se ti stalo![]()
Problém je v tom, že těhotná nejsem, ani neplánuji být. Taky nad ním dneska celý den přemýšlím. Zakl.
Jsou to obyčejné strachy a obavy a transformovaly se do snového příběhu. Nic víc za tím nečekej.