Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@stinga píše:
tys už sem psala před pár týdny - měsíci - byla tu úplně stejná diskuse - a úplně stejné budou i odpovědi - sestra je dospělá, svéprávná - musí si svůj nos nabít sama a pos.rat si život také sama - pochybuji, že na tvé rady dá
Já si tu diskuzi taky pamatuju…
Zakladatelko, mě by zajímalo, co chceš jako dělat jiného, než to respektovat? To jí chceš něco zakazovat nebo přikazovat? Nebo jí rovnou znesvéprávnit? ![]()
@megginka300 píše:
Nezlob se na me, ale sestra je uz nějaký pátek dospělá, rozum určitě na 27 let má a snažit se jí korigovat život, proč jako?Každý děláme chyby, někdo víc někdo min, to k životu patří.
Přestaň probírat sestřin život na Emimimu a starej se o svůj, bude ti lip
A to co se tobě jeví úplně špatně, tvá sestra to může mít úplně jinak.
Já tedy zakladatelku chápu. Ono je dost těžké sledovat v přímém přenosu jak se někdo hodně blízký řítí do průseru, kterému se dá zabránit. Ještě horší je sledovat to u vlastních dětí.
@divine woman píše:
Já tedy zakladatelku chápu. Ono je dost těžké sledovat v přímém přenosu jak se někdo hodně blízký řítí do průseru, kterému se dá zabránit. Ještě horší je sledovat to u vlastních dětí.
Tak chápeme jí všichni, ale o to tady nejde. Co by jako měla udělat, aby sestra prozřela?
Ona přece nemůže rozhodovat za ní. Co když je zrovna tohle přesně takový partner, kterého ona chce?
Vážně se do toho nepleť, ona pro samou lásku uvidí maximálně tak to, že ji závidíš a otočí se to proti tobě, doufej, že ji ty růžový brýle spadnou dřív než si úplně pose*e život…ale musí si na to přijít sama
Hučet do ní a vymlouvat jí to nepomůže.
Už to tu zaznělo, ale chce rozebrat na jednotlivé praktické kroky a úkony a zeptat se, jak to budou řešit. Tedy nenastartovat „vždyť tě Franta neuživí“, ale zeptat se, jak konkrétně mají rozmyšleno financování, jak dlouho chce být na rodičáku, jestli svatba jo nebo ne, pokud jo, tak jak velká, atd. atd.
Nejsem zastánce toho, aby někdo kecal druhému do života. Ale pokud vím, že se někdo mně blízký řítí do průseru, chci mu pomoct, aby si na to přišel sám.
Prober to s rodiči, případně dalšími příbuznými, a nezávisle s ní o tom můžete nenápadně hovořit. Třeba se někdo z Vás znini o důležitosti příjmu v dnešní době apod. Aby to nevypadalo, že je to cíleně na ni, ale začne o tom třeba víc přemýšlet, pokud to uslyší z více stran.
@divine woman píše:
@unuděná Nic. Maximálně jí může říct, co se jí nelíbí.
No právě, o tom je celá diskuze
A i na to vysvětlení, co se jí nelíbí, bych byla velmi opatrná, protože se pravděpodobně akorát naštve.
U nás je to podobně. Partneři by, podle rodičů, vždycky měli být jiní a já a sourozenci bychom měli dělat jiná životní rozhodnutí, než děláme. Úplně není jasné, koho přesně a jak přesně si to ideálně představují, ale prostě je to blbě ![]()
Já osobně nelituju jediné věci, kterou jsem kdy udělala, a ostatní, kteří nemají tušení, co mi vyhovuje a proč, ať mi vlezou na záda. Nemusím zdůrazňovat, že rodinné vztahy jsou pak poněkud podstandardní, že…
@divine woman píše:
@unuděná Nic. Maximálně jí může říct, co se jí nelíbí.
jasně, všichni 27letí čekají na to, až jim jejich rodina sdělí, jak by měli a neměli žít a s kým
A neřítí se spíš do průseru ten mladej? Bydlí u ní přes 2 měsíce, a bez práce v jednadvaceti - to mi evokuje, že se spíš zamiloval a vybod na školu…Jaké má dosavadní vzdělání? Jak na tebe působí? Bych si ho proklepla. Sestra je dospělá a na dítě má aspoň věk… Ale praštěná teda je. Asi si budou blízko i kvůli tomu.
@Anonymní píše:
Ahoj,chtěla bych nějak varovat svou mladší sestru před rozhodnutím, které se chystá udělat…
Má přítele, asi 4 měsíce, nastěhovala si ho k sobě do garsonky (24m2) asi po 14 dnech vztahu, kluk u ní bez práce přes dva měsíce, podle rozhovoru s ním ani neměl nějak snahu hledat, až mu naši prostě doporučili aspon brigádu, kde si vydělá 14 čistého měsíčně. No a sestra ted přišla s tím, že chce brzo vysadit prášky a dítě. Klukovi je čestvých 21, sestře 27. Ona je šťastná, protože on ji dělá takové ty kýčovité překvapení, viz kytka, nebo kvítky růží a pořád se kolem ní točí a ona se o něj může starat. Jenže nevidí přes ty růžové brýle, že to není uplně rozumné a chtělo by to čas. Já jí nechci lajnovat život, vůbec ne, ale jen nechci, aby si ho třeba zpackala. Ještě měsíc zpět tvrdila, že děti nikdy nechce… Nevím, jeslti není ted jen moc zamilovaná a neudělá nějakou věc, kterou už nevezme zpátky. Potřebovala bych vědět, jak si s ní opatrně promluvit, aby to nebrala jakože se jí fušuju do života. To nechci, jen mi záleží na tom, aby byla doopravdy štastná a nebylo to jen chvilkové pobláznění
Pokud máš dost peněz, najmi někoho ať ho svede a odtahne se od tvoji ségry. Slozte se na to s rodiči. Něco jako lamac srdci? Určitě takové služby existují i v ČR. Jinak samozřejmě je. Mi to líto… První řada při sledování jak si tvoje ségra zadelava na celoživotního zmetka, to by si člověk i odpustil.
Ono to takhle na prvni pohled vypada blbe.
Na druhou stranu, je to mlady kluk, teprve se rozkoukava. Je mozne, ze jednou bude i uspesny a dobry tata. Neda se to odhadnout. Chtelo by to vice informaci.
Sestra mozna tvrdila, ze deti nechce. To ale mohla rikat jen proto, ze se ji lidi vyptavali, kdy uz nejake mit bude.
Ona asi dite chce, jestli ma byt, praci a uspory, tak muze byt v pohode, ikdyby zustala na dite sama.
Ja bych ji rekla neco uplne jineho. A to, ze chlapec je mlady, tvarny, tak at z nej udela muze k obrazu svemu.
Misto, aby ho naucila se valet a skakala kolem nej.
Nepleť se do toho. Akorát se to otočí proti tobě. Když si chce nabít nos, tak ať si poslouží. ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
jasně, všichni 27letí čekají na to, až jim jejich rodina sdělí, jak by měli a neměli žít a s kým
Mít 27 letou dceru, která si po pár týdnech přistěhuje do garsonky o 6 let mladšího kluka bez práce a začne bájit o miminku, tak fakt budu skákat radostí až do stropu.
To chce pro svou dceru každá máma.