Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já ale nechápu, že ti lidi dokážou tak zmagořit. Jak jsem psala, měla jsem možnost to pozorovat z venku v případě té JB a rozum mi nad tím zůstával stát.
@eva valoi
Tak ty poměry budou asi v každém sboru ruzne. Záleží, jací lidé se tam sejdou, jakého mají pastora. Já sama mám třeba s baptisty pár nepříjemných zkušenosti, ale nemůžu z toho soudit celou církev. Třeba do Jednoty bratrske jsem občas zašla, s několika členy jsem se znala blíže a cítila jsem se mezi nimi fajn.
Českobratrská církev má třeba i sdružení pro homosexuály, katolíci je většinou moc nemusí. Vůbec mi přijde, že Českobratrská církev evangelická asi nejvíce pomáhá lidem v nouzi. Přesto, že jinak znám spíš církev katolickou.
@jana ja2611
V tom to máme asi podobné. Já pocházím původně z katolické církve, postupně jsme byli jako rodina navšívit téměř všechny křesťanské denominace a nakonec jsme zakotvili v Česko-bratrské evangelické církvi, ale nemám problém se žádnou kř. denominací a z nostalgie občas zajdu i na katolickou mši. Nesnáším nátlak a manipulaci v jakékoliv formě, takže pokud jsem někde zjistila něco podobného, už jsem tam nešla. V našem sboru je dle mého názoru té tolerance někdy až příliš, ale to nijak neřeším. ![]()