Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mommy píše:
ale ve městech je taky větší procento vzdělaných lidí s jinými prioritami..když obyvatel vesnice kydá 8 hodin hnůj, tak si nepůjde po večeři přečíst Homéra.
Já život na vesnici miluji a lidi tu mám ráda, jsou bezprostřední, člověk se před nimi nemusí přetvařovat, jenom kolikrát nemohu rozdýchat, že se tady žije dost promiskuitně.
Tak já nevím, já zas nemůžu rozdýchat, jak z nich děláš jednoduché debily. Zbytek diskuse jsem nečetla, po tomto se mi udělalo pardon šoufl. ![]()
A nedá mi to ještě nenapsat, že tu neznám jediný pár, v němž by oba pocházeli z naší dědiny, ať přemýšlím jak přemýšlím. Překvapivě sem tam svlečeme zapáchající monterky a gumáky od hnoje a vyrazíme jinam.
Mě tady moc lidí hlavně nezná i po takové době. Jen ti s kterýma se chci znát a manželovi kamarádi a vrstevníci, starší drbny ne.Ty se mě ptají na ulici ke komu patřím a pak matně vzpomínají na manželovu rodinu, kteří to vlastně jsou.
Teď chodím s děckama často ven, tak kurňa budu za chvíli profláklá. ![]()
Ale ohlasy dobrý, jak jsem příjemná a milá. Starším lidem pomůžu slovíčko prohodím. Nevím co bereš jako oblibu.Ale já jsem zvyklá od dětství si vybírat s kým budu kamarádit. Bavím se s každým, ale kamarádím jen s někým. jsem typ člověka co nepotřebuje kolem sebe milion lidí, ale potřebuji lidi kterým věřím. Takže nejsem omezena na množství, ale kvalitu.
Jinak mě bylo sděleno, že žiji na vesnici a měla bych se podřídit(od souseda)vlastně názoru většiny
. To, že bydlím na vesnici přece neznamená, že přijdu o své já a bude ze mě tupá ovce nebo někdo jiný. Proto říkám, že vy bydlíte asi na jiných vesnicích. ![]()
Ahojky, tak jestli mohu, tak by jsem napsala i svůj pohled vesnice vs. město
Jsem z vesnice v jihočeském pohraničí cca 800 obyvatel před 10ti lety (teď přes 1500 obyvatel - protože je to velice hezká oblast, a lidé z města tam hledají klid, i když je to turisticky zajímavá oblast), pak jsem šla na VŠ ČVUT do prahy, tam to bylo velice zajímavé, změna byla fajn - hodně lidí, kulturní vyžití na každém rohu, ale vždycky jsem se strašně těšila domů, na vesnici, kde nás každé ráno budili sousedovic slepice. Občas bylo vzrůšo, že celá vesnice naháněla uteklé prase nebo koně
Kulturní vyžití ve stylu masopust, májka a pálení čarodějnic, hasičské soutěže a plesy. Sice žádné kino nebo divadlo, ale ráda jsem viděla lidi v hospodě na hřišti u pivka
(ale i vínko měli dobré
) Máme krásné koupaliště, kam jezdí lidi z 30 km vzdáleného města.. je to tam hezké. Na druhou stranu, musím uznat, že jsem ráda, že jsem se odstěhovala za manželem do ČB… ta určitá anonymita pro člověka, co má rád svoje soukromí je k nezaplacení… Je pravda, že i když to není malá vesnice, tak druhý den se všude vědělo, že se „támhleta“ muchlovala za křovím s tím a tím… nebo že když šel „támhle“ ten vožralej z hospody na troud, tak si utrhl malíček o zábradlí a nevěděl o tom
To jsem snad věděla ještě dřív, než jsem to ráno vylezla z postele, protože se o tom bavily sousedky venku…
![]()
Vím, že lidé na vesnici jsou maličko jiní, ale fajn, najdou se samozřejmě vyjímky, ale když potřebujete, tak jsou velice ochotní a klidně vás tím žebřinákem, co mají u chalupy na ten kopec odvezou, i když vás neznají
Myslím, že já budu taky vždycky vesničanka, i když na vesnici už nežiju… ale je to sranda, tam čas od času zajet… jak se ty lidi mění, jak stárnou - protože je všechny, minimálně od vidění znáte ![]()
A s tou vírou… je to taky všelijaké, já jsem čistokrevný ateista a neznaboh. Ale plno lidí v téhle vesnici, hlavně kolem těch 70 let a výše, do toho kostela chodí stále, na pravidelné mše. I moje prababička s pradědou chodili do 95 let, 5 km pěšky do kostela na nedělní mši…
Takže si myslím, že každé má své plus a minus a každý má právo si vybrat, kde tedy chce žít… moje mamka např dojíždí 30 km denně do práce, ale do města by se neodstěhovala ani za nic… ![]()
Jsem se nějak rozepsala, tak to asi utnu… zatím ahoj ![]()
Joo a k těm párům, samozřejmě, že znám pár párů, co spolu žijí a chodili spolu např. i do stejné třídě na základce, ale šli na školy jinam a pak se po x letech třeba potkali, získali k sobě sympatie a žijí spolu a proč ne??? Když jim to tam vyhovuje ajsou spokojení
![]()
@29 Tak to bydlíme asi určitě jinde, no já teda kupodivu už bydlím ve městě
![]()
A jinak u kamarádství taky dávám přednost kvalitě před kvantitou, bavím se se všema, ale k tělu si pustím málokoho(ale to má jiný důvod).Ale určitě si nemyslím o někom koho neznám, že je vesnický buran a neházím všechny do stejnýho pytle.
To si taky můžu myslet když potkám ve městě namyšlený hovado, že jsou všichni stejní, a není to tak, že.. ![]()
Ještě pro pobavení, když se mě jedna babička ptala před školkou odkud pocházím a já ji řekla, tak na mě hleděla co dělám v takové prdeli. A ostatní se přidali
kde nic není ani pro děti ani pro dospělé a chcípl tu pes. Takže ne všichni si myslí, že zrovna ta vesnice kde bydlí je nej.Ale to je o egu jedince, buď vidí i negativ nebo ne.
Téda přišla jsem ze zahrady a nestačím se divit, kolik lidí má problém s pochopením obsahu psaného textu
…ale výměna názoru s některýma to byla dobrá, těm co vesměs prskali i tak přeji hezký večer. ![]()
Téda přišla jsem ze zahrady a nestačím se divit, kolik lidí má problém s pochopením obsahu psaného textu
…ale výměna názoru s některýma to byla dobrá, těm co vesměs prskali i tak přeji hezký večer. ![]()
Ve městě jsou drbny stejně jako na vesnici. Takže rozdíl nevidím.
@etatinek píše:
By mě zajímalo s kým jsi pokřížená ty a v jaké díře bydlíš, že máš tak pokroucené názory…![]()
PS: To samé @Mommy a @29
@29 Ty u vás na vsi nejsi moc v oblibě co??