Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nedávno snad probíhaly úvahy,, zda se sníží trestní odpovědnost z 15 na 14, teď nevím, zda se uvažovalo i o povolení sexu od této věkové hranice. V právním systemu existují také promlčecí lhůty.
Dcera 14 let mela pohlavni styk se svym pritele(16).Bohuzel mela nejaky zdravotni problem a museli jsme vyhledat detskou gynekolozku(nejde o tehotenstvi) Jenze ta to hlasila na socialku.Ta dneska volala musim tam jit.Asi to bude resit i pcr.Co mame rict.Sex mela dobrovolne.Uz v sexu nepokracuji, ale uz se stalo.Je lepsi rict, ze nevi skym nebo normalne ho nahlasit? Nechci, aby klucina sel sedet nebo neco.Co to bude znamenat pro obe strany, prosim.
@Anonymní píše:
Dcera 14 let mela pohlavni styk se svym pritele(16).Bohuzel mela nejaky zdravotni problem a museli jsme vyhledat detskou gynekolozku(nejde o tehotenstvi) Jenze ta to hlasila na socialku.Ta dneska volala musim tam jit.Asi to bude resit i pcr.Co mame rict.Sex mela dobrovolne.Uz v sexu nepokracuji, ale uz se stalo.Je lepsi rict, ze nevi skym nebo normalne ho nahlasit? Nechci, aby klucina sel sedet nebo neco.Co to bude znamenat pro obe strany, prosim.
No, nepříjemné to bude, bohužel. Budou zřejmě oba vypovídat i na policii. V těchhle případech z toho ale následně obvykle nic není, všichni chápou o co jde, holce brzy bude 15. Většinou se to uzavře s tím, že byl dostatečně potrestán projednáním. Neměla přiznat že měla sex
.
@Anonymní píše:
Za mě je nejlepší nelhat. Nebo se do toho akorát zamotáš. On snad tuší, odkdy je soulož u mladistvých dovolená. Zas až tak bych ho nelitovala.
@Russet sex priznat musela bo by u vysetreni gynarka to stejne poznala.No uz volala i pcr.Tak uvidime no. Nakopala bych jim obema do rite 😭
Příspěvek upraven 09.03.22 v 14:54
@Miša17 píše:
@Russet sex priznat musela bo by u vysetreni gynarka to stejne poznala.No uz volala i pcr.Tak uvidime no. Nakopala bych jim obema do rite 😭
bud ráda, že není těhotná. U nás se zrovna řešilo, že holka 14 je těhotná, „tatíne“ má přes 20, tvrdí, že to není jeho, policie neustále bombarduje i školu, chce pořád nějaká vyjádření, no radosti.
To, že dcera už zahájila intimní život, ji nemůže uškodit. Podstatné je, že to bylo s jejím souhlasem a že neotěhotněla. Vždyť mezi muslimy i v některých jiných komunitách je sex mezi ještě mladšími děvčaty normální věc. Podle místních úřadů je to u nás v současné době značný prohřešek. – Pokud doktorka zjistila, že je už projetá, a udala to úřadům, můžete tvrdit, že si blánu roztrhla sama třeba při masturbaci nabo proto, aby mohla bez překážek užívat tampony a nikdo nedokáže, ze je to jinak. I když se dcera s doktorky přiznala, můžete to popřít nebo říct, že to řekla na základě zavádějících otázek. Pokud by přece jen přiznala soulož, potom by musela říct, že partnera neznala, ovšem to by na ni samotnou vrhalo špatné světlo. Není potřeba, aby partner dcery byl vláčen po úřadech, i když mu žádný velký trest nehrozí, jako by tomu bylo u znásilnění.
@Miša17 píše:
Ne. Na gynekologii se to A) poznat nemusí. B) Dá se to svést i na masturbaci. ![]()
Připomenu, jak se v zahraničí řeší skandál s „ověřením panenství“ lékaři.
…
Samozřejmě, případné zdravotní problémy se řešit musí, nejít k doktorovi /ce by rozhodně nebylo správné řešení. ![]()
A samozřejmě oba provinilci by měli jít na kobereček a dostst poučení, že když chci dělat „dospělé věci“, musím je dělat pořádně. Tedy se zodpovědností a v daném případě s ochranou.
Ovšem…
Další případ, kdy se řeší (píp). ![]()
B) Poděkujte poslancům - zákonodárcům, že se to řeší jako trestný čin a nikoliv jako mladická nerozvážnost. Oni už byli „za vodou“, když kývnuli. A mají za to dotace na hřiště za svou vesnicí.
C) Znám manželství, kde začali již v popisované době, vydrželo jim to dodnes a jsou už prarodiči.
Čili - zákon je o ničem.
Je to jen šikana vnucená prudérními osobami, ohýbající realitu k tomu, aby vyřešila jejich svrbění na mozku.
Není to skutečné řešení.
…
Ještě něco k diskuzi:
https://www.denik.cz/…0220223.html
Co takhle postavit proti tomu nějakou konkurenci?
@Miša17 píše:
Poznala by, že není panna. Ale že souložila, to asi nepozná, leda by šla vzápětí po sexu.
@M_Vladim píše:
Ne. Na gynekologii se to A) poznat nemusí. B) Dá se to svést i na masturbaci.
Připomenu, jak se v zahraničí řeší skandál s „ověřením panenství“ lékaři.…
Samozřejmě, případné zdravotní problémy se řešit musí, nejít k doktorovi /ce by rozhodně nebylo správné řešení.
A samozřejmě oba provinilci by měli jít na kobereček a dostst poučení, že když chci dělat „dospělé věci“, musím je dělat pořádně. Tedy se zodpovědností a v daném případě s ochranou.Ovšem…
Další případ, kdy se řeší (píp).
- Poděkujte některým organizacím, pro které je sexuální výchova na základkách přímo veřejný nepřítel.
Čili - zákon je o ničem.
B) Poděkujte poslancům - zákonodárcům, že se to řeší jako trestný čin a nikoliv jako mladická nerozvážnost. Oni už byli „za vodou“, když kývnuli. A mají za to dotace na hřiště za svou vesnicí.
C) Znám manželství, kde začali již v popisované době, vydrželo jim to dodnes a jsou už prarodiči.Je to jen šikana vnucená prudérními osobami, ohýbající realitu k tomu, aby vyřešila jejich svrbění na mozku.
Není to skutečné řešení.
…
Ještě něco k diskuzi:
https://www.denik.cz/…0220223.html
Co takhle postavit proti tomu nějakou konkurenci?
Není to šikana. Sama si ještě pamatuju, jaké tele jsem byla ve 14. Rozhodně jsem nebyla připravena na soulož a problémy s tím spojené. Já bych hranici neposouvala.
@Lemrucha píše:
To, že dcera už zahájila intimní život, ji nemůže uškodit. Podstatné je, že to bylo s jejím souhlasem a že neotěhotněla. Vždyť mezi muslimy i v některých jiných komunitách je sex mezi ještě mladšími děvčaty normální věc. Podle místních úřadů je to u nás v současné době značný prohřešek. – Pokud doktorka zjistila, že je už projetá, a udala to úřadům, můžete tvrdit, že si blánu roztrhla sama třeba při masturbaci nabo proto, aby mohla bez překážek užívat tampony a nikdo nedokáže, ze je to jinak. I když se dcera s doktorky přiznala, můžete to popřít nebo říct, že to řekla na základě zavádějících otázek. Pokud by přece jen přiznala soulož, potom by musela říct, že partnera neznala, ovšem to by na ni samotnou vrhalo špatné světlo. Není potřeba, aby partner dcery byl vláčen po úřadech, i když mu žádný velký trest nehrozí, jako by tomu bylo u znásilnění.
Už bych dceři nedoporučila lhát, pokud to vyslovila u lékařky.
@Miša17
Nemusela, panenská blána může prasknout i jinak - masturbace, někdy se to děvčatům stane při sportu, nebo to ani neví. Každá ji má jinak pevnou, u někoho je první styk problém a někomu praskne sama, proto „ověřování panenství“ vždycky bylo svinstvo.
Jako jestli lékařce řekla, že to bylo při sexu, tak už nemá smysl lhát, v tom oznámení to bude. Jako ve 14 moc nechápu, že je lékařka taková aktivistka
. Asi nějaká starší moralistka co. Já přišla o panenství měsíc po 15, nevidím v tom už rozdíl. Nijak mě to nepoznamenalo, prostě první láska. Byli jsme spolu 4 roky, takže mojí morálku to taky nijak nepoznamenalo, většina holek mezitím za střední stihla kluků několik. Ale tehdejší gynekoložka mi to taky dala pěkně sežrat, dodnes si to pamatuju.
Problémy mít kluk bohužel bude, ale opravdu v tomhle ty příslušné orgány bývají shovívavé, život mu to nezničí. Nakopávat zadek nebude potřeba, tohle jim dá co proto. Budou si pamatovat, že když se něco nesmí, tak to nedělám, protože důsledky být můžou. Jen je mi jich líto, že jim první lásku zkazí vysvětlování sociálce a policistům, co že to spolu provozovali a jak to probíhalo. Troubové jsou to.
@Anonymní píše:
@Miša17
Nemusela, panenská blána může prasknout i jinak - masturbace, někdy se to děvčatům stane při sportu, nebo to ani neví. Každá ji má jinak pevnou, u někoho je první styk problém a někomu praskne sama, proto „ověřování panenství“ vždycky bylo svinstvo.Jako jestli lékařce řekla, že to bylo při sexu, tak už nemá smysl lhát, v tom oznámení to bude. Jako ve 14 moc nechápu, že je lékařka taková aktivistka
Problémy mít kluk bohužel bude, ale opravdu v tomhle ty příslušné orgány bývají shovívavé, život mu to nezničí. Nakopávat zadek nebude potřeba, tohle jim dá co proto. Budou si pamatovat, že když se něco nesmí, tak to nedělám, protože důsledky být můžou. Jen je mi jich líto, že jim první lásku zkazí vysvětlování sociálce a policistům, co že to spolu provozovali a jak to probíhalo. Troubové jsou to.. Asi nějaká starší moralistka co. Já přišla o panenství měsíc po 15, nevidím v tom už rozdíl. Nijak mě to nepoznamenalo, prostě první láska. Byli jsme spolu 4 roky, takže mojí morálku to taky nijak nepoznamenalo, většina holek mezitím za střední stihla kluků několik. Ale tehdejší gynekoložka mi to taky dala pěkně sežrat, dodnes si to pamatuju.
Není moralistka, dodržuje zákon. První lásku jim nikdo neodpírá, jen prostě nemusí hned zasouvat. Co by dělala, kdyby z toho prvního sexu třeba otěhotněla? To už by taková romantika první lásky nebyla. Mám patnáctiletou neteř a vidím, že na takové věci není absolutně připravená.
@Lemrucha to me nenapadlo stim tamponem.Ja jsem husa 😭 ted uz je to stejne jedno, no
Přesně tak, moje babička se s dědou intimně seznámili když ji ještě nebylo 14 a on byl 18+
Byli spolu do smrti a myslím, že spolu byli šťastní. Jejich rodiče si taky začali když ji bylo méně než 15. Dřív se to tak neřešilo. Důležitý je pokud spolu chtějí zůstat. V rodokmenu mám zase z druhé strany příbuzenstva v roce 1843 i svatbu ve 14letech.
A když to beru z mé zkušenosti, tak ty první lásky byli nejupřímnější a nejopravdovější. Kdyby si má dcera začala s někým ve 14 letech, tak bych z toho asi radost neměla, ale raději upřímný vztah ve 14 než některé mé mnohem pozdější.