Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Darkandeep píše:
Možná jsem to špatně pochopila, ale přijde mi divné, že dospělý chlap, @M_Vladim, tolik obhajuje sex se čtrnáctiletyma holkama
Sex 14 lete, skoro 15-lete s 16 ti letím klukem!!!paneboze nevidíte ten rozdíl? Není to dospělý chlap. Ještě že nemám kluky, no ale u nás je ten zákon naštěstí rozumnější. Nedělejte z těch holek chudinka a z kluků hned prasaky, když jsou zamilovaní a mají vztah
@Russet
Každý může zavřít oko. Jasně, zákon něco říká, ale je to o lidech. Když budeš špatně parkovat a narazíš zrovna na hlídku, můžou ti dát pokutu, ale neudělají to vždycky, někdy prostě přivřou oko a nechají tě. Taky o tom zákon nic neříká. Navíc pokud by na sex byli oba pod 15, tak to trestné není. Takže pokud jsou věkově takhle blízko k sobě, vznikají tam hloupé paradoxy - její kámoška s přítelem taky pod 15 by směla, oni ne, až by druhý kluk dovršil 15, tak s tou, se kterou do té doby souložil, by už souložit dál nesměl…Jasně, někde se ta hranice stanovit musí. Nejde zákon přizpůsobit pro všechny situace, které život přinese. A rozhodně nepodporuju sex nezralých dětí. Ale když už se stalo, v trestání o 2 roky staršího kluka nevidím jakýkoli smysl pro společnost. Jasně, chránit děti určitě - kdyby to byl dospělý chlap, tak rozhodně a nemá na skoro dítě co sahat. Ale chránit před v podstatě vrstevníkem? Vždyť děti pod 15 před sebou vzájemně zákon taky nechrání.
@lubosp
A žádná zákonná pohrůžka neexistuje, to tedy nevím co je za pojem. Podmínku pravděpodobně nedostane, většinou se to v takových případech projedná a uzná se, že to pro potrestání stačilo. Ten sex mezi mladými těsně pod 15/těsně nad 15 je docela častý problém.
@Anonymní píše:
Dcera 14 let mela pohlavni styk se svym pritele(16).Bohuzel mela nejaky zdravotni problem a museli jsme vyhledat detskou gynekolozku(nejde o tehotenstvi) Jenze ta to hlasila na socialku.Ta dneska volala musim tam jit.Asi to bude resit i pcr.Co mame rict.Sex mela dobrovolne.Uz v sexu nepokracuji, ale uz se stalo.Je lepsi rict, ze nevi skym nebo normalne ho nahlasit? Nechci, aby klucina sel sedet nebo neco.Co to bude znamenat pro obe strany, prosim.
@Anonymní píše:
Dcera 14 let mela pohlavni styk se svym pritele(16).Bohuzel mela nejaky zdravotni problem a museli jsme vyhledat detskou gynekolozku(nejde o tehotenstvi) Jenze ta to hlasila na socialku.Ta dneska volala musim tam jit.Asi to bude resit i pcr.Co mame rict.Sex mela dobrovolne.Uz v sexu nepokracuji, ale uz se stalo.Je lepsi rict, ze nevi skym nebo normalne ho nahlasit? Nechci, aby klucina sel sedet nebo neco.Co to bude znamenat pro obe strany, prosim.
ahoj
moje problematika
je to celkem problém, protože on se dopustil tr. činu Pohlavní zneužití podle § 187 trestního zákoníku § 187Pohlavní zneužití
(1) Kdo vykoná soulož s dítětem mladším patnácti let nebo kdo je jiným způsobem pohlavně zneužije, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až osm let.
kdy jí bude 15??
Je to průšvih, že se na to přišlo. Oni spolu normálně chodí? (taky jsem měla takový vztah, trval přes dva roky a byl krásný, asi nejhezčí
začal měsíc před mými 15 narozkami… jemu bylo tehdy 17 )
Bude nejlepší, když ONA odmítne vypovídat a cokoliv říkat. A´t jen prohlásí a nechá zaprotokolovat (na pčr, když dojde na její výslech), že jí nebylo NIJAK UBLÍŽENO, ŽÁDNÉ NÁSILÍ. Dále využívá svého práva nevypovídat, případně už nic neví, nic si nepamatuje.
Pokud by věděli, o koho jde, tak může dodat, že se odmítá k čemukoliv vyjadřovat, protože ho považuje za partnera a tedy osobu blízkou podle § 125 trestního zákoníku.. nemá tedy povinnost proti němu vypovídat (hlavně neříkat kde, kolikrát atd)…
Budou z toho opletačky, ale neboj, nikdo ho nezavře. I kdyby přinejhorším došlo na trestní soud, tak dostane podmínku.
Chudáci děcka, první láska a takový pr-ser.
z pochopitelných důvodů prosím o anonym
@Cizinka1 píše:
Sex 14 lete, skoro 15-lete s 16 ti letím klukem!!!paneboze nevidíte ten rozdíl? Není to dospělý chlap. Ještě že nemám kluky, no ale u nás je ten zákon naštěstí rozumnější. Nedělejte z těch holek chudinka a z kluků hned prasaky, když jsou zamilovaní a mají vztah
@Darkandeep podle mě jen komentuje to, že je trochu zajímavé jak moc důležité téma to pro Vladima je. Objevuje se prakticky v každé diskuzi o sexu náctiletých, nebo alespoň já si toho též všimla.
@Parninas píše:
@Darkandeep podle mě jen komentuje to, že je trochu zajímavé jak moc důležité téma to pro Vladima je. Objevuje se prakticky v každé diskuzi o sexu náctiletých, nebo alespoň já si toho též všimla.
Ano. Je to pro mě téma, které beru trochu osobně. Proto se objevuji a objevovat budu.
Nehodlám ale rozvíjet proč. ![]()
P. S. Mohl bych se schovávat za Anonymem, ale neudělal jsem to a neudělám. Za svými názory si stojím a hodlám je hájit i dál.
Příspěvek upraven 09.03.22 v 17:52
@M_Vladim píše:
Ano. Je to pro mě téma, které beru trochu osobně. Proto se objevuji a objevovat budu.
Nehodlám ale rozvíjet proč.
Hele mě je to popravdě jedno proč je to pro tebe důležité, je to tvoje věc. Sice mi to přijde zvláštní, ale to si myslet můžu a předpokládám že to je zas naopak tobě fuk.
Jen poukazuju na to, že ten předchozí příspěvek byl blbě vyložen.
@Parninas píše:Úplně jedno mi to není.
Hele mě je to popravdě jedno proč je to pro tebe důležité, je to tvoje věc. Sice mi to přijde zvláštní, ale to si myslet můžu a předpokládám že to je zas naopak tobě fuk.Jen poukazuju na to, že ten předchozí příspěvek byl blbě vyložen.
@M_Vladim píše: Úplně jedno mi to není.
Ale buď bych musel vysvětlovat dost osobní věci, nebo musím snést, co si kdo myslí.
Já to myslela ve smyslu, že je ti předpokládám fuk, co si o tvém názoru myslí náhodný člověk na internetu.
Pokud jsi s tím ty v pohodě, tak nemusíš nikomu nic vysvětlovat. Jen máš holt trochu netradiční(?) názory a tak se setkáš s komentáři, tak to už je.
@Cizinka1 píše:
Ruset a ten kluk je? Jsou to vrstevníci, někteří chcou sex ve 14 letech a někteří až v 18 či později, je to individuální. Moje dcery naštěstí pockaly, ale nevl. dcera i dcery kamarádek už měly kluka ve 14 letech i sex. Kluci byli stejne stáří nebo 1-2 rok starší. Víš co radši sex ve 14 letech s pritelem, když to oba chcou, než nechtěný(protože už bych k vůli věku mela) o hodně později,
Ona je pod zákonem. On ne. Jestli „chcou“, je tady úplně mimo.
@Anonymní píše:
@Russet
Každý může zavřít oko. Jasně, zákon něco říká, ale je to o lidech. Když budeš špatně parkovat a narazíš zrovna na hlídku, můžou ti dát pokutu, ale neudělají to vždycky, někdy prostě přivřou oko a nechají tě. Taky o tom zákon nic neříká. Navíc pokud by na sex byli oba pod 15, tak to trestné není. Takže pokud jsou věkově takhle blízko k sobě, vznikají tam hloupé paradoxy - její kámoška s přítelem taky pod 15 by směla, oni ne, až by druhý kluk dovršil 15, tak s tou, se kterou do té doby souložil, by už souložit dál nesměl…Jasně, někde se ta hranice stanovit musí. Nejde zákon přizpůsobit pro všechny situace, které život přinese. A rozhodně nepodporuju sex nezralých dětí. Ale když už se stalo, v trestání o 2 roky staršího kluka nevidím jakýkoli smysl pro společnost. Jasně, chránit děti určitě - kdyby to byl dospělý chlap, tak rozhodně a nemá na skoro dítě co sahat. Ale chránit před v podstatě vrstevníkem? Vždyť děti pod 15 před sebou vzájemně zákon taky nechrání.@lubosp
A žádná zákonná pohrůžka neexistuje, to tedy nevím co je za pojem. Podmínku pravděpodobně nedostane, většinou se to v takových případech projedná a uzná se, že to pro potrestání stačilo. Ten sex mezi mladými těsně pod 15/těsně nad 15 je docela častý problém.
Třeba zavřít oko nechce. Má své zásady. Někde ta hranice být musí.
@Russet píše:
Většinou s tebou moc názorově nerezonuju, ale v tomto vlákně naprosto souhlasím. Ty hranice musí existovat. Protože čím víc se ty hranice budou umazávat, tím víc bude pak problém prokazovat zločiny a vyvozovat z nich adekvátní tresty (kdo se trochu zajímá o případy v sexuální oblasti tak chápe kam tím mířím, doporučuju třeba sledovat Lucii Hrdou). Můžeme polemizovat o tom, jestli je daná čtrnáctiletá (nebo čtrnáctiletý, i na muže to platí) vyspělá nebo ne, ale je důležité mít tu hranici. A pokud ji někdo vědomě překročí, tak musí být připraven nést následky.
@Russet píše:
Nepochybně nějaké hranice být musí. Pokud se někomu ubližuje, měl by ho zákon chránit.
Ale zákonné hranice by neměly směřovat proti běžným lidem, měla by to být ta nejzazší tolerovatelná mez.
V tomhle případě je vidět, že takhle ostrá hranice tady není. Názorů je víc. A není zřejmé, že by se tu někomu, natož úmyslně, ubližovalo. ![]()
Třeba ten zmíněný odstup tří let mi připadá rozumný. Nad tuhle hranici by situaci, podle mého názoru, měl posoudit znalec. Třeba u osob, kdy jeden z páru má pod patnáct vždy. ![]()
@M_Vladim píše:
Nepochybně nějaké hranice být musí. Pokud se někomu ubližuje, měl by ho zákon chránit.
Ale zákonné hranice by neměly směřovat proti běžným lidem, měla by to být ta nejzazší tolerovatelná mez.
V tomhle případě je vidět, že takhle ostrá hranice tady není. Názorů je víc. A není zřejmé, že by se tu někomu, natož úmyslně, ubližovalo.Třeba ten zmíněný odstup tří let mi připadá rozumný. Nad tuhle hranici by situaci, podle mého názoru, měl posoudit znalec. Třeba u osob, kdy jeden z páru má pod patnáct vždy.
Netřeba. Není jí patnáct, bez sexu s partnerem se obejde. Je to dítě na základní škole.
Já bych dala stejnou věkovou hranici, jaká je i v jiných státech. Po 18.roce.
A 16 lety kluk je co? Ani jeden už není dítě ale mladiství. Inavnemela sex s 18 -tiletym. tenhle zákon je na palici. Ano ochrana do 15 let ale ne když jsou vrstevnici