Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Nejdřív bych střískala dceru a pak šla…i když tatínek by to možná zvládl ještě rychlejiNa druhou stranu, moje dcera fakt není typ na sex před patnáctý rokem
Takže nám to nehrozí. Zatím nemá ve třinácti ještě ani menstruaci. Natož tahání se s klukama po venku atd
No, tak aby tě to moc nepřekvapilo, až to přijde, někdy je to rychlejší než myšlenka.
Mám ohledně tohohle téma taky otázku když je holka pod zákonem dejme tomu ze ji je 14 a klukovi třeba 16 a otěhotněla by řešilo by se to i se školou nebo tak něco??dekuji předem za vaše odpeovedi ❤️️
@Anonymní píše:
Mám ohledně tohohle téma taky otázku když je holka pod zákonem dejme tomu ze ji je 14 a klukovi třeba 16 a otěhotněla by řešilo by se to i se školou nebo tak něco??dekuji předem za vaše odpeovedi ❤️️
Se školou ne. Ale s policií.
@Anonymní píše:
Pokud by si to nechala, tak určitě ![]()
@truelly a když by si to nenechala a šla na potrat tak se školou by se nic neřešilo? Jen s policii socialka a asi ten soud… a ještě sem se chtěla zeptat šlo by z toho nějak vyváznout aby kluk nešel sedět nebo tak něco?
@Anonymní píše:
@truelly a když by si to nenechala a šla na potrat tak se školou by se nic neřešilo? Jen s policii socialka a asi ten soud… a ještě sem se chtěla zeptat šlo by z toho nějak vyváznout aby kluk nešel sedět nebo tak něco?
Gynekolog tě musí nahlásit. O potratu budou rozhodovat rodiče. Škola je ten nejmenší problém.
@Russet píše:
Gynekolog tě musí nahlásit. O potratu budou rozhodovat rodiče. Škola je ten nejmenší problém.
Přesně tak. Pokud si potrat vyřešíš přes prázdniny, tak školy se to nedotkne. Rodiče a policie a sociálka o tom však vědět budou. A kluk bude mít problém.
@Anonymní píše:
Viděla jsem pár, kdy jí bylo 14,když otěhotněla a jemu 17.V době porodu mu bylo 18.Logicky o tom škola věděla, protože jí dokončit nemohla. Věděla o tom sociálka, ale policie to neřešila, protože ona prostě řekla, že když rodiče spali, tak utekla na diskotéku a tam se s někým vyspala a říkala na diskotéce, že jí je 16 a nikdo nechtěl vidět občanku, ale toho člověka nezná. Což pravda nebyla, ale udělala ze sebe couru, aby ho chránila. Za dítě zodpovídala pak její matka a později si ho mohl on v podstatě adoptovat, když nemělo otce uvedeného, ale to až když té holce bylo 18.Nicméně tam šlo i o to, že toho kluka pak kryla i celá rodina, on nějakou dobu za ní vůbec nechodil, než se to dořešilo, aby mohla říct, že žádného kluka nemá apod..Ale že bych s něčím takovým souhlasila se říct nedá. Tam je to spíš o výchově, kdy je rodičům jedno v kolika dítě otěhotní apod…
A co by se dělo u toho soudu a jak by to řešila socilaka jestli se mužů ještě zeptat
@Russet píše:
Se školou ne. Ale s policií.
U nas to policie resila se školou
@vokishka píše:
U nas to policie resila se školou
Jestli byli oba z jedné školy… Ta škola mi přijde jen malý problém. Horší je přece policie. A to, že je ve 14 těhotná!
@Atehei píše:
A co by se dělo u toho soudu a jak by to řešila socilaka jestli se mužů ještě zeptat
Jsi těhotná a je ti 14? Jdi za mámou. Neřeš to na internetu.
@Atehei píše:
K soudu to vůbec dojít nemusí. Tobě je 14 a jsi těhotná?
@Atehei píše:
Tak v takových případech se řeší na koho bude dítě napsané, než matce bude 18.Pokud matka otěhotní třeba v 16 a otci dítěte je třeba 18,tak se dítě napíše na otce, ale pokud i jemu je třeba 16,tak většinou na babičku dítěte. A sociálka chodila na kontroly jednou za čas i za mou nevlastní sestrou, která porodila v 17.Koukali vždy jestli má vše, jak se stará. Ale ona to zvládala+ jí pomáhal můj táta s jeho ženou. Ona opravdu otěhotněla na diskotéce narozdíl od těch, které znám, protože bydleli pár baráků od nás.
Přesně, jsme v tom zajedno.