Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jsem tu sice nová, ale hrozdně mě to tu zaujalo a líbí se mi, jak jsou tu k sobě upřímné a své… Jsem po rozchodu s bývalím přítelem, který mě týral a ubližoval. Byla a možná jsem do něj ´hodně zamilovaná. Rozum mi řekl DOST! Jsem u zatím u rodičů, mám krásnou holčičku, ale chybí mi nějaký chlap. Nedávno jsem se s jedním seznámila, ale jakmile jsem mu měla dát pusu, nebo se s ním více sblížit, vzpomněla jsem si na ex a bylo hotovo. Vycítil, že jsem nevyrovnaná a utek. Mám někdy pocit, že nejsem připravená, ale taky mám pocit, že nebudu připravená nikdy… Bojím se sklamaní, jsem citlivější povahy a když už se zamiluju, tak dost. Je v pohodě, když se seznámím, nebo příjmu pozvání od mužu, kterým se líbím a co dělat s tou nejistotou. Mám momentálně pocit, že chlapi jsou šmejdi, chcou mě jen do postele a třeba mi zase „zlomí srdce“…Díky za rady
Myslím, že to časem přejde. Každému trvá různě dlouho, než se s rozchodem vyrovná. A v Tvém případě bude trvat nějaký čas, než začneš mužům zase důvěřovat. Ale jednou ty problémy určitě odezní.
Ahoj… A jak je to dlouho, co jste se rozesli? Ja to mela podobne, take smejd a ja zamilovana az po usi. Stalo me to hodne nervu, nekolikrat jsem ho vzala zpatky a jeste ted, pul roku po definitivnim rozchodu na nej casto myslim..Potkala jsem od te doby par chlapu, ale s nikym nic vazneho, taky mi to neslo a mam pocit, ze uz se nikdy nezamiluju.. Asi to chce cas.. Drzim Ti palce!
@mozartka píše:
Ahoj, jsem tu sice nová, ale hrozdně mě to tu zaujalo a líbí se mi, jak jsou tu k sobě upřímné a své… Jsem po rozchodu s bývalím přítelem, který mě týral a ubližoval. Byla a možná jsem do něj ´hodně zamilovaná. Rozum mi řekl DOST! Jsem u zatím u rodičů, mám krásnou holčičku, ale chybí mi nějaký chlap. Nedávno jsem se s jedním seznámila, ale jakmile jsem mu měla dát pusu, nebo se s ním více sblížit, vzpomněla jsem si na ex a bylo hotovo. Vycítil, že jsem nevyrovnaná a utek. Mám někdy pocit, že nejsem připravená, ale taky mám pocit, že nebudu připravená nikdy… Bojím se sklamaní, jsem citlivější povahy a když už se zamiluju, tak dost. Je v pohodě, když se seznámím, nebo příjmu pozvání od mužu, kterým se líbím a co dělat s tou nejistotou. Mám momentálně pocit, že chlapi jsou šmejdi, chcou mě jen do postele a třeba mi zase „zlomí srdce“…Díky za rady
Většinou my ženy jsme nepoužitelné tehdy, když nám partner rozbije srdíčko: nevěrou, výsměchem, nezájmem o nás… atp. Když je to tak, že se rozejdeme proto, že už bylo cokoliv z jeho strany neúnosné, tedy už nám pil krev, lezl na nervy atp, pak máme relativně vyhráno. Samozřejmě, pokud ho milujeme, ale už nám leze krkem, je to také komplikované, ale ještě se to dá. Co se dá? Být použitelná pro někoho jiného, nového. Myslím tak, abychom ho neodradili a hned nepálil mosty. Když to byl původně rozchod z těch prvně vyjmenovaných příčin je dobré dát si voraz, prostě vychladnout a zamněřit se na něco jiného, tvůrčího. Když to jsou ty ostatní případy, pak je to spíš o síle sympatií ze sztrany nového protějšku, kdy už člověk nevyhledává podvědomou podobnost bývalého partnera… Největší chyba je to tlačit na nové partnersví jen proto, že nevypadám úplně zle - nebo přeci nezůstanu sama. To proto, že chlapi (nevím, jak je to možné, ale je to tak) se pak opravdu chovají, jako by jsi je potřebovala, což s city má pramálo společného..
Snad to pomůže i když to nezní příliš jemně… ![]()
Tak, si čerstvě rozejdená, k tomu týraná žena, dej si od chlapů nějaký ten pátek pokoj, nech se dáš do psychycké pohody, a teprv pak začni randit ![]()
Když to budete brát tak, že chlapi skutečně jsou šmejdi a chtějí nás jen dostat do postele, tak už vás mohou jen příjemně překvapit. ![]()
Nehrotila bych to. Až to přijde, tak to přijde. Zřejmě ten pán nebyl ten pravý.
![]()