Sídlo - šly byste do toho?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14973
23.12.13 01:17

Pusobi to na me chladne.

pRoc si stavajici domecek nedodelate?

Ja nevim, zalezi, jak a co preferujes. Ja jsem bydlela na konci vesnice, obrovsky dum, obrovsky pozemek a kdyz jsem byla doma sama, tak jsem byla priposr strachy. Vsude daleko, kultura zadna… Jako nic mi nechybelo, dokud jsem neochutnala zivot v malomeste a ted ziju na okraji Prahy a nic bych nemenila, kdyz prijedu zpatky na vesnici, mam z toho depresi. Mame domecek se zahradkou, obchod v druhe ulici, Mhd dve minuty, v centru jsem za pul hodiny, v obchodaku autem za deset minut, kousek park, les… nevim no, jsem zhyckana, ale muzu si kdykoli cokoli umanout… chci mezi lidi, jdu, chci byt sama, tak jsem sama. Kdezto na samote je clovek porad sam.

Btw. Mame dum 150m2 a kdyz neni doma manzel, tak uz se citim v tom prostoru divne, neco trikrat vetsiho si neumim predstavit a to mam dve deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 01:18

No tak autobus tam jezdi 1× za den. A jeste do Prahy s 3mi přestupy, cesta celkem trva pripadne 128 minut :mrgreen: autem jezdím stejne porad, ale jako info je to dulezite.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.13 01:23

@LadyTommy Nas to právě už vůbec nebaví cokoli na tom domě delat a lepit to postupne dohromady a jeste po kouskach. Takže vyhazujeme jen měsíčně nehorázné sumy peněz a cpeme to do domu, misto toho aby jsme jezdili na dovolenou, za ty vyhozené penize, kdyz koupíme tohle koupíme to za hotové a mame pokoj a za zbytek budeme jezdit kazdy mesic na dovolenou a jeste hodne zbyde. A budeme hlavne v klidu, ze je vse hotové. Manzel nema cas řešit jestli zvolíme dlaždice A ci B. Ja mam jeste kone, takže bych ho mohla byt hned na tom poli.

• Citovat
  • Upravit
14973
23.12.13 01:29

Mne prijde, ze na dome je porad co delat, i kdyz uz je hotovy :) teda pokud byste na to nemeli lidi.

Ale chapu te, taky se nam vleklo dodelavani domu a bylo to na palici. A vy nejak na to spechate? Nechcete se poohlidnout jeste po necem jinem vice v civilizaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 01:37

@LadyTommy Tak uplne nespechame, nic nas nepali, jen nas nebaví byt v tom rozestavenem. Tak ano mas co delat na dome, ale detaily, ne veci typu vybíráni dlazdic, lustru, skříni atd atd. Ja mam toho kone, manzel chce 2 psy, čast zahrady zabírá tenisový kurt, vyrivka a ostatni veci.

• Citovat
  • Upravit
14973
23.12.13 01:38

Mne prijde, ze na dome je porad co delat, i kdyz uz je hotovy :) teda pokud byste na to nemeli lidi.

Ale chapu te, taky se nam vleklo dodelavani domu a bylo to na palici. A vy nejak na to spechate? Nechcete se poohlidnout jeste po necem jinem vice v civilizaci?

Mimochodem jestli planujete deti, umis si je predstavit, jak v takovem dome ziji? My treba mame supr moderni designovy dum, ktery kupoval manzel, nez jsme se poznali. Na pohled krasny, ale co do prakticnosti se dvema detma je k prdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
23.12.13 01:39

Pokud místo budoucího bydliště nemá dobré spojení s místem, kam budou chodit eventuelní děti do školy, tak bych do toho nešla. Jsem matka rozvážející a svážející děti a je to často logisticky náročné. Zařídit to tak, aby dětem navazovaly kroužky na vyučování, je složité, zařídit, aby jim končilo vyučování stejně - nemožné. Když mi několikrát do týdne zbývá někde hodina čekání s jedním či druhým dítětem, tak už fakt nevím, co dělat. V létě dobrý, dáme nějaké hřiště. Jakmile je blbé počasí, tak hodina je na mateřské centrum málo, na nákup každý den zas hodně :nevim:
Nehledě na to, že se někdy stane, že jet prostě nemůžeš - nemoc tvoje, druhého dítěte a co pak. Navíc budeš dětem taxikářem i v případě odvozu na disco apod., což časem nebude těšit ani tebe ani děti ;)
Další, co bych zvážila, je dostupnost kvalitní školy. Pochopila jsem, že u vás peníze problémem nejsou, tak aby tě jednou nemrzelo, že dítěti nemůžeš poskytnout např. vícejazykové vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 01:43

@LadyTommy Proc k prdu? Jak to mate zařízené?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.13 01:45

@kadlina Na diskotéku si vezmou taxika…to me pak totiz nebude. Na stredni půjdu do ciziny, pripadne na intr do Prahy, na skolu, ktera je pouze v jinem nez mateřském jazyce.

• Citovat
  • Upravit
17609
23.12.13 01:47
@Anonymní píše:
@LadyTommy Nas to právě už vůbec nebaví cokoli na tom domě delat a lepit to postupne dohromady a jeste po kouskach. Takže vyhazujeme jen měsíčně nehorázné sumy peněz a cpeme to do domu, misto toho aby jsme jezdili na dovolenou, za ty vyhozené penize, kdyz koupíme tohle koupíme to za hotové a mame pokoj a za zbytek budeme jezdit kazdy mesic na dovolenou a jeste hodne zbyde. A budeme hlavne v klidu, ze je vse hotové. Manzel nema cas řešit jestli zvolíme dlaždice A ci B. Ja mam jeste kone, takže bych ho mohla byt hned na tom poli.

Upřímně za provoz domu budete taky vyhazovat nehorázné peníze ;)
Plus to vidím ještě na tu uklízečku a zahradníka minimálně, není v lidských silách tohle zvládnout. Takže ve finále to taková úspora nebude ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 01:47

@kadlina S tim svažením je to asi jeden z větších otazníku. Ale zvládají to jiní, tak proc ne ja. To si říkám.

• Citovat
  • Upravit
17609
23.12.13 01:50
@Anonymní píše:
@kadlina Na diskotéku si vezmou taxika…to me pak totiz nebude. Na stredni půjdu do ciziny, pripadne na intr do Prahy, na skolu, ktera je pouze v jinem nez mateřském jazyce.

Tak jazyky jsou jenom jednou z možností, co třeba když budou mít talent na hudbu, sport, umění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
23.12.13 01:50

Pri sebemensi osobni krizi se tam budes citit jako uveznena… s detmi tuplem… take si predstav eventualni moznost rozchodu nebo neceho horsiho :-( zustane ti dum, ale auto ne… nevim, bala bych se skoro uplne odriznout od civilizace… a to jak jsi psala o taxikach na disco a skole v jinem nez materskem… Staci planovat, vsak Buh to nejak zaridi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 01:51

@kadlina Nejde nam o úsporu peněz, ale času stráveneho nad vybiranim veci domu tech velkých veci typu tech kachlicek. Ktere nas psychicky ubyji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.13 01:52

@kadlina Tak půjdou na skolu spojenou s tim. Ani bydleni by nebyl problem, pro ne zaridit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max