Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jednak ma dum uplne zbytecne tri podlazi, je zasazeny do svahu, dole je kuchynsky kout a obyvak s jidelnou, pak je mezipatro, kde je v podstate jen garaz a vchod a pak horni patro jsou pokoje. Desne me otravuje xkrat denne tahat dve deti nahoru a dolu po schodech (jedno nechodi a druhe schody neumi sejit), abychom se najedly.
No a pak mame vsude sklo, sklenene dvere, sklenena zabradli, francouzska okna - vzdy misto jedne steny je okno. Jednak je to nebezpecne a pak je to o neustalem cisteni otisku rucicek.
Dal treba krb oblozeny kamenem, leskla kuchyn, ruzne sosky… proste parada a male deti nejdou k sobe.
@AniNevim Proc by mi nezůstalo auto? Mame dobrou smlouvu a navic jsme oba věřící, takže u nas a v rodinách se rozvod neuznává a ani nevěry. Ale to je zase jina debata a stejne nic ve zlem, by jste to nepochopili, museli by are nas jako manzele znat. A vědet jaci k sobe jsme a co pro nas manzelstvi znamena. Spolecne návštěvy kostela a ostatních veci, ktere zakládají důvěru v nasem vztahu.
@Anonymní píše:
@kadlina Tak půjdou na skolu spojenou s tim. Ani bydleni by nebyl problem, pro ne zaridit.
Od základky? ![]()
Já třeba kvůli tomuhle přišla o možnost rozvíjet se v něčem, co mě bavilo a šlo mi. Museli by mě rodiče vozit každý den vozit 20km od první třídy. Jenže kdyby to bylo to samé u vás, tak by to bylo o dovážení dítěte 65km (nebo kolik si to psala, že to je do Prahy), pochybuju, že by podobné zařízení bylo jinde než v krajském městě ![]()
@LadyTommy Ten nas je dvoupodlažní, garaz je jako samotnatny dum pro 5 aut, propojen podzemní chodbou k domu. Dum je kompletně skleněný, vlastne skoro bez zdi zdenenych, a misto schodu je výtah. Takže to me netrápí. Kuchyň je samostatná uzavírat ella místnost a na leštění oken a zrcadel toho,,Hobota"
@Anonymní píše:
@AniNevim Proc by mi nezůstalo auto? Mame dobrou smlouvu a navic jsme oba věřící, takže u nas a v rodinách se rozvod neuznává a ani nevěry. Ale to je zase jina debata a stejne nic ve zlem, by jste to nepochopili, museli by are nas jako manzele znat. A vědet jaci k sobe jsme a co pro nas manzelstvi znamena. Spolecne návštěvy kostela a ostatních veci, ktere zakládají důvěru v nasem vztahu.
to je moc dobre a jsem rada, ze v dnesni dobe takove rodiny existuji… stat se ale muze cokoli, urcite vis, ze cesty Pane jsou nevyzpytatelne…
@kadlina Od základní skoly ne, doma na ne budu mluvit ja plyne cízým jazykem a od stredni půjdou treba do ciziny ci na tu skolu, kde se mluvi pouze jiným jazykem.
@AniNevim To mas pravdu, s tim souhlasím!
Ja jsem rada, tez ze takove rodiny jsou! A doufam, ze i dále budou ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, nemám potřebu, aby někdo věděl o koho se jedná. Spíše bych chtěla vědet názory, protože já si nejsem trochu jistá, jak se rozhodnout. Momentálně bydlíme v RD na kraji Prahy. Od té doby co jsem s manželem, jsem nevytáhla paty bez něj sama, někam typu - kamarádky, dovolená. Jsem vcelku uzavřená osoba, která je ráda sama a s manželem jí to maximalně samotné vyhovuje. A o co se mi jedná? Jsem doma, do práce nechodím, na kroužky také ne a do fitness též ne, máme ho doma. Momentalní dům má 280m2. Zahrada 850m2. Máme v ulici 7 sousedů, je tu klid a lesy, ale do středu centra to mám autem pouhých 10 minut. Takže cokoli potřebuji mám hned po ruce a když bych náhodou dostala pocit samoty mohu hned do města. Otázka je, manžel by se chtěl přestěhovat, řekl mi, že konečné slovo budu mít já. A tak přemýšlím. Nabídka stěhování je 65 km od Prahy. Dům 480m2,zahrada 4600m2. s kusem pole k tomu. Zahrada je okrasná. Trvalý sousedé, celkový počet 3,vesnice číta 26 domů. Nejbližší školka a mini obchůdek ( coop ) 20 km, škola 30 km vzdálena. Dům není utulný, ale vila v secesní stylu, což je také rozdíl, oproti bydlení v útulném domečku. Celé dny v týdnu budu doma sama, určite ještě cca 3-4 roky, pak manžel chce přestat pracovat, ale vím, že to neudělá, takže stejně spíše počítám, že budu sama celý život. Takže ta samota je také otaznik trochu? Je to u lesa a jsem děsný posera,(jen v noci) Naštěstí manžel přes noc byl zatím pryč jen 4×. Co se týče dětí musela bych je pořad vozit a nejsou to zrovna malé vzdálenosti. A manžel se mě ptá zda to chci či ne? Jakou variantu by jste volili vy?
nestehovala se ani nahodou. Taky bydlim trosku na samote a nesnasim to! Vsichni mi rikaji, jak si zvyknu a je to 5. rok a nesnasim to porad stejne, v zime i vic…
My bydlíme v domě na samotě u lesa. Sice na malém městě, ale i tak je to trošku problém. Je to trošku z ruky a syn nemá možnost jen přeběhnout ke kamarádům.
A starosti typu vybírat dlaždice mi nepřijdou náročné ![]()
Zůstala bych tam, kde jste. Na baráku je práce vždy. Bude Ti tam smutno. To vození děti se Ti zdá idylické jen teď…
Na druhou stranu mi ale přijde, že si to stěhování tady sama pořád ospravedlňuješ a že tam chceš.
Ono plány v životě a realita jsou někdy úplně jiné. Ale někdy si to člověk prostě musí zkusit. Takže volba je stejně jen na vás. Já bych do horšího teda nešla- vzdálenost domu a spousta práce s velkým domem a velkou zahradou. Vím o čem mluvím ![]()
Jé co já bych za to dala mít domek skoro na samotě ještě s polem a chlívkem už by mě odtamtud nikdo nedostal.to je muj sem mít domek na samotě u lesa mít tam krávu, ovce, kozy, králíky, slepice, kachny, husy, kočky, psy, včeli prostě pohoda klídek a co potřebuješ si vypěstuješ to by byl pro mě ráj
Přijde mi to tak, že se stěhovat chcete. Vše máte ve své podstatě naplánované (dojíždění, děti, školy…) a současné bydlení Vám asi radost nepřináší. Po přestěhování by jste u sebe mohla mít svého koně a jestliže lidi moc nepotřebujete (jak píšete v úvodním příspěvku), tak bych do toho klidně šla. Třeba si ten klid zamilujete, najdete se v zahradničení, péči o zvířata a pod.
Váš manžel Vás evidentně zajistí.
Jezdíte do Prahy nebo nějakého města často? Pokud ne, tak potom není problém si po přestěhování jednou za čas udělat celodenní výlet do Prahy.
Zakladatelko já bych do toho určitě nešla, jak říkáš vše je velice vzdálené, děti budou závislé na tvém odvozu do školy, školky a myslím že tobě by ta samota lezla na nervy.
@Anonymní píše:
@kadlina Nejde nam o úsporu peněz, ale času stráveneho nad vybiranim veci domu tech velkých veci typu tech kachlicek. Ktere nas psychicky ubyji.
Tak toto nechápu.
to je důvod k tomu překopat celé bydlení? Vždyt vybírat kachličky, kuchyňskou linku, plánovat a celkově se těšit ze zařizování nového bydlení je fajn. Proč by jste se měli dohadovat s řemeslníky? Pokud nevyhovují nebo odvádí špatnou práci tak seženeš jiného ne? To prostě k zřizování bydlení patří. Nebo si myslíš že kdyby jste se nastěhovali do toho „sídla“tak tam nic takového řešit nebudete? Vždycky se najde něco, co budeš chtít ty nebo manžel předělat, změnit. A zas budete řešit řemeslníky. Dotáhla bych do konce to menší bydlení. Protože kromě toho že se vám nechce se handrkovat s řemeslníky neuvádíš jiný důvod proč uvažujete o stěhování. Takové sídlo a ještě takhle blbě z ruky není podle mne na normální rodinný život, ale jen na práci. Zbytečný - na všechny strany.Jen si zkomplikuješ po všech stránkách život. Např děti - budou tam mít do budoucna kamarády? A nechci být hnusná, ale píšeš že zatím děti nemáte - co když se nezadaří a ty tam zůstaneš sama se svým smutkem?
Příspěvek upraven 23.12.13 v 07:34
Ja by som tam sla s nadsenim:-) ale ja som divna
sama chci velky barak na samote s velkou zahradou, ale som ITak a aj manzel a obaja pracujeme z domu takze sme vacsinu casu len doma a mame uz tri deti a chcem este urcite aspon jedno
musis vediet nakolko ti vadi samota a ci takto velky priestoe vyuzijes ![]()