Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj tety, mám na Vás velikou prosbu. Poslední týden me trápí šílená bolest hlavy - a to na spancich a čele. Přes den je klid, ale večer a hlavně v noci, začíná peklo. Bolest me budí i ze spaní a do rána se pak jen kroutim - nejde to zaspat. Leda do sebe sypat prášky na bolest. Nemáte s tímto nějakou zkušenost? Děkuji ![]()
Ze by dutiny? Nebo od krcni patere? Kazdopadne bolest, ktera te nenecha spat by snad mel byt duvod k bezodkladne navsteve lekare, ne? ![]()
Jeste to muze byt od zubu.Ja bych zacala na ORL, pokracovala zubarem a pokud by se nic nenaslo, tak bych sla k obvodakovi, at vymysli, co dal
A nemůže to být migréna? U té bývají spánkové bolesti + čelo.
@jančamamča zkus si lehnout pres den - boli ve skutecnosti v noci, nebo v leze? Bolest hlavy pri predklonu a poloze vleze je typicka pro dutiny a nitrolebni hypertenzi (ktera muze mit ruzne priciny). Kazda „silena“ bolest hlavy ma nakracet k lekari.
@jančamamča píše:
Ahoj tety, mám na Vás velikou prosbu. Poslední týden me trápí šílená bolest hlavy - a to na spancich a čele. Přes den je klid, ale večer a hlavně v noci, začíná peklo. Bolest me budí i ze spaní a do rána se pak jen kroutim - nejde to zaspat. Leda do sebe sypat prášky na bolest. Nemáte s tímto nějakou zkušenost? Děkuji
Tak co? Uz to jsou ctyri roky, prislo se na neco? Ptam se proto, ze se posledni pulrok taky budim s bolesti hlavy. Vetsinou pak vstanu a bolest odejde, nekdy setrva cely den. Doktor mluvil o stresu, ale ten nepocituji.
Nevím, kolik je ti let. Ranní bolestí hlavy se někdy projevují tzv. apnoické pauzy-člověk ve spánku na chvíli přestává dýchat, ráno je unavený a bolí ho hlava. Chrápeš?
@amylon píše:
Nevím, kolik je ti let. Ranní bolestí hlavy se někdy projevují tzv. apnoické pauzy-člověk ve spánku na chvíli přestává dýchat, ráno je unavený a bolí ho hlava. Chrápeš?
Výjmečně, když jsem nemocná. Teď ne.
Zdravim, obnovuji diskuzi, poslednich nekolik dni/noci me silene boli hlava, zacalo to jeden den rano, kdy jsem vstala, zacala hlava, klepavka, slabost, trochu prujem a zvraceni, pak uz jen hlava bolela do dalsiho rana a pam uz dobre, pak zase bolela od rana a dneska znovu, zacala uprstred noci a zhorsovalo se to plizive az do rana.
Mam male dite, od vanoc toho moc nenaspim a uz vubec ne vic v kuse, tak pro doplneni…
Zjistilo se nekomu nekdy neco?
Zitra asi zkusim obvodni… ![]()
Mi takto plíživě začíná bolest hlavy plus špatně id žaludku a) při začátku menses b) pokud dělám s kuřecím masem a nedám si pozor (nikomu nic není, maso je čerstvé, ale mě ty bakterie na něm vždy stejně dostanou)
V prvním případě beru hned ibalgin a zabírá, v druhém případě je to jen hra o přežití
@Dermabion Diky, ale MS od porodu jeste nemam a s kurecim jsem uz dele nedelala ![]()
@fikuska Taky me napadl, jen se mi na to nechce svadet vsechno no…ryma, kasel nic…
To uplne chapu. Napadl mne proto, ze kamaradcine mamince se projevoval dost podobne. Skala priznaku je siroka. Drzim palce, at to brzy zmizi.