Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Otazkar to jako fakt? Kečup nechat stát na stole, vždyť je to protlak z rajčete. Jasně, že do lednice. Jinak by na něm mělo být psané, jak a kde ho skladovat. U hořčice to samé.
Neni ti dobře, protože každej den žereš párky, ještě k tomu týden starý.
Trolle.
My ho mame na stole. Nikdy se nic nestalo a chutna porad dobre. Ale je fakt, ze synove jsou vysazeni na kecup, nedaji si ho snad jen na dezert, takze u nas se na dlouho ten kecup na stole nezdrzi…
Je rozdil v kecupu v plastu a ve skle. Do skla se da zavarit, potraviny ve skle a v plechu obvykle zavarene jsou a neobsahuji zadne konzervanty - ty samozrejme musi do lednicky a ani tam nevydrzi veky (zalezi, jak se do nich leze, kdo do nich nestrka lzicku a jen naleva, tomu vydrzi dele).
Kecup v plastu zavarit nelze, tedy obsahuje konzervanty a pak si dovedu predstavit, ze vydrzi dlouho i na stole. Ja bych ho tam teda nenechala.
Kupuji kečup ve skle gurmán a po otevření nechávám v lednici.
Děkuji všem mě to tak učila matka proto se ptám jestli je to vůbec dobře ale klidně mi vynadejte ono tedka právě radši kupuji ve skle stejně jsou ted všechny drahý ale třeba hořčici měl i děda vedle rohlíku ve skřínce… ![]()
Vše načaté v lednici. Kečup, hořčice, marmeláda, sterilovaná zelenina, atd…
Pritelova mamka skladuje otevreny kecup i otevrenou horcici normalne ve skrince v kuchyni. Oboji maji v plastovych obalech. Ja kupuju jednu znacku kecupu ve skle (ma nejvic rajcat ze vsech bezne prodavanych kecupu) a horcici v plastu a oboji davam po otevreni do lednice - jsem na to zvykla z domu, tam to taky tak delaji.
Ještě jsem neviděl zkaženou hořčici. Dávám ji sice do ledničky, ale ta se může skladovat otevřená i v pokojové teplotě. Kečup bych dal do ledničky.