Škola Mills Čelákovice
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
vertigo píše:Tánik píše:No, já si to myslím takyvertigo píše:Nechci nic zlehčovat nebo tak, ale prostě za ty peníze, co si počítají za rok… Ještě, aby člověk musel dělat přijímačky
Ahoj holky, našla jsem diskusi o této škole - docela mě láká obor sociální péče - kombinované studium - jen jsem se chtěla zeptat, nevíte někdo, jak je to na této škole s přijímačkama? Jestli se mám na ně něco učit nebo berou každého?Ale radši jsem se chtěla zeptat, abych to nepropásla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tánik píše:vertigo píše:Tánik píše:No, já si to myslím takyvertigo píše:Nechci nic zlehčovat nebo tak, ale prostě za ty peníze, co si počítají za rok… Ještě, aby člověk musel dělat přijímačky
Ahoj holky, našla jsem diskusi o této škole - docela mě láká obor sociální péče - kombinované studium - jen jsem se chtěla zeptat, nevíte někdo, jak je to na této škole s přijímačkama? Jestli se mám na ně něco učit nebo berou každého?Ale radši jsem se chtěla zeptat, abych to nepropásla
A můžu mít jednu dotěrnou otázku??? Pokud bys na tu školu šla, čemu by ses pak ráda věnovala?
No, přiznám se, že v tom nemám úplně jasno, právě proto si taky nejsem jistá, zda mám investovat takové peníze, když vlastně úplně nevím, co chci dělat
Já mám ekonomku a účto, to vím, že už dělat nechci, zvažovala jsem ještě VOŠ pedagogiku předškolní děti, ale neumím moc zpívat
Kdysi jsem pracovala jako dobrovolník v Jedličkově ústavu, líbilo se mi to, tak mě napadlo, že bych tohle mohla využít
Ale fakt nevím - ještě jsem koukala na farmaceutického laboranta, to by mě taky bavilo, ale to je jen denní studium, to bych s dětma nedala
Ty bys ráda dělala co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náhodička, já mám taky vystudovanou ekonomku a před mateřskou jsem dělala několika pablbům osobní asistentku
Člověk se pro ně mohl rozkrájet a stejně s ním nakonec vymetli, takže k tomu už se nikdy vrátit nechci, i když mě ta práce jinak bavila. Já bych se ráda pak zaměřila na pomoc handicapovaným lidem, nejlépe těm na vozíku. Mám na něm bráchu, takže vím, o čem ta problematika je…
Ještě jsem uvažovala o VŠ - obor regionální rozvoj. Jako zaměření je super, ale už mi to zase začalo zavánět kancelářskou prací a já bych ráda pracovala tak nějak volněji a ne stále přiražená ke stolu, jestli mi rozumíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nevim jak je to na oboru sociální práce, ale troufám si tvrdit že to bude na všech stejné - berou každého.proč by ne za ty prachy.oni se ty lidi pak vytříbí sami ![]()
U přijímacího pohovoru jsme seděli všichni v jedné třídě, mluvili jen oni.to celé trvalo asi ho´dku byli jsme PŘIJATI
.jo stálo to tušim 200 kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kosatka píše:
Ahoj, nevim jak je to na oboru sociální práce, ale troufám si tvrdit že to bude na všech stejné - berou každého.proč by ne za ty prachy.oni se ty lidi pak vytříbí sami
U přijímacího pohovoru jsme seděli všichni v jedné třídě, mluvili jen oni.to celé trvalo asi ho´dku byli jsme PŘIJATI.jo stálo to tušim 200 kč
Co přesně myslíš tím, že si studenty sami roztřídí?
A ještě jedna otázka… studuješ tedy jiný obor než sociální práci, ale jak moc ti připadá studium obtížné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kosatka píše:
Ahoj, nevim jak je to na oboru sociální práce, ale troufám si tvrdit že to bude na všech stejné - berou každého.proč by ne za ty prachy.oni se ty lidi pak vytříbí sami
U přijímacího pohovoru jsme seděli všichni v jedné třídě, mluvili jen oni.to celé trvalo asi ho´dku byli jsme PŘIJATI.jo stálo to tušim 200 kč
Taky by mě zajímalo co si vlastně o škole myslíš? Stojí to za to? Nepřijde ti to jako zbytečně vyhozené peníze? - ptám se takhle jelikož finanční situace naší rodiny není extra dobrá a zda to vážně vykompenzuje studiuum a následné uplatnění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím že plno jich samo odejde ![]()
Já studuji farmaceutického asistenta.jako k zahození to určitě není, vzdělání se vždycky hodí.jak to pak bude s uplatněnim netušim, já do toho spíš šla že mě práce v lékárně zajímá.jinak pracuji jako chemický laborant.
Obtížné - těžko říct, o vašem oboru nic nevím.a tohle těžko soudit - 10 lidí vám napíše že je to pohoda, pro dalších 20 celkem dřina.
Nevim jak je to u sociálních oborů s praxí, tam je to dost náročné časově a u nás budou mít problém lidi co chodí do práce.tolik dovolené nikdo nemá.
Jsem po škole 14 let, bála jsme se že si do hlavy nic nenacpu, ale celkem to jde.pomalu, ale jde
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jaanniinnkkaa píše:kosatka píše:Taky by mě zajímalo co si vlastně o škole myslíš? Stojí to za to? Nepřijde ti to jako zbytečně vyhozené peníze? - ptám se takhle jelikož finanční situace naší rodiny není extra dobrá a zda to vážně vykompenzuje studiuum a následné uplatnění
Já o tom uplatnění začínám trochu pochybovat. Co jsem vyčetla a slyšela od ostatních, tak ti, kdož vylezou jako absolventi VOŠ nejsou na trhu práce zrovna moc ceněni. Všeobecný názor je takový, že když už školu, tak potom VŠ. Já jsem teď hrozně moc na vážkách, zda studovat to, co mě bude bavit s uplatněním nejistým, a nebo studovat pro mě ne tolik záživný obor, ale s větší nadějí na uplatnění. Jako fakt vůbec nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak… stále se snažím najít někoho kdo tu školu i obor studoval a vyptat se na hromadu věcí… Možná že to nakonec nebude nic pro mě, a ušetří to náš rodinný rozpočet.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jani, já si ale nemyslím, že by byla ta škola v principu špatná, ale prostě… jen to jen VOŠ a co jsem si tak zjišťovala, tak trh práce je prý docela přesycený absolventy s tímto zaměřením ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dřív sem to nezvládla napsat. Ale absolvovala jsem s kamarádkou Den Otevřených Dveří a vyslechla si pár poznámek či věcí k chodu školy apod. Kamarádka je rozhodnutá na školu nastoupit, teď chce abych šla s ní, ale já osobně ještě úplně přesvědčená nejsem.
Ale k těm poznámkám - je potřeba splnit 450hod praxe - ta lze rozdělit do těch 3 let - a je potřeba ze 3 různých míst - tzn. že nemůžeš celou praxi odchodit v jenom místě. Což mě trochu překvapilo, ale není to nemožné. Evidují seznam míst a souhlasím s tím, že najdou nejblíž tvému bydlišti. Dále k absolventské práci - píšeš to hlavně z praxe a nakonci je souhrn v jazyce, který si nazačátku zvolíš. Vlastně je to i absolutorium z daného jazyka, že musím umět reagovat a představit svou práci + nějakou otázku jako u maturity. - Jsou 3 jazyky - NJ, AJ a RJ. (nelze začínat s jazykem ve kterým nejsou základy)… A pak ještě jeden bod, přihláška do konce května, berou všechny - lék. prohlídku a na míste 200,–, školné uhradit nejpozději přelon prázdnin - aby evivovali počet uchazečů a sestavili rozvrh.
uvidíme.. ![]()
A co ty? Jak jsi se rozhodla?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Jani, to bylo tedy vyčerpávající sdělení, moc ti za něj děkuji
Já o tom pořád přemýšlela a přemýšlela, a nakonec jsem se rozhodla, že na 99% jsem pro tuto školu rozhodnutá. Prostě a jednoduše, půjdu do toho
Super, že tam případně budeš mít kamarádku. Když jsou dva, dá se s tím určitě dobře pracovat. Je možná pravdou, že vystudovaných lidí v tomto oboru je dost, ale na druhou stranu si říkám, že pokud člověk opravdu chce, tak práci si najde. Vážně, já chci dělat co mě baví a ne to, z čeho sice možná budu mít pěněžně větší užitek, ale práce mě bavit nebude ![]()
Jsem zvědavá, jak se rozhodneš…
A jedna malá otázka. Tu platbu na přelomu prázdnin myslíš jako na konci nebo začátku? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diplomovaný farmaceutický asistent - kombinované
Dobrý den,
uvažuji o kombinovaném studiu v oboru diplomovaný farmaceutický asistent, tak jsem se chtěla zeptat, zda je toto studium náročné? Největší strach mám z jazyka (ruský). Jaké máte zkušenosti se zkouškami ( je mi 45 let a bojím se, že bych tuto školu nezvládla). Proto prosím o nějaké bližší informace. Na den otevřených dveří mám v plánu jít, ale profesoři mi asi takové informace nesdělí.
Děkuji, Andrea
- Citovat
- Upravit
Diplomovaný farmaceutický asistent - kombinované
Prosím za odpověď ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tánik - no ta platba by měla být někdy na přelomu prázdnin měsíce - 07/08 (co sem teda postřehla)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit