Skotsko - Edinburgh - jak se obléci nyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
26.4.17 12:34

@3HE
No jo, bylo mi o osm let míň. Bylo to fajn. Ale kdybych tam jela, vezmu si víc oblečení. Skye ostrov byl fakt upršený a ufučený. Uprostřed léta se třepat zimou. A to jsem se bála hlavně otravných mušek. Ty byly jen na jednom místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.4.17 12:43

V albu jsem našla Explorer pass. Byl na sedm dní a platil na různé památky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
26.4.17 12:51
@3HE píše:
Ahoj, poletím příští týden do Edinburghu. Nevím, co si obléci. Dívala jsem se na předpově%d počasí, ale i když máb´být 13-17st. a polojasno… bojím se, že mi bude zima. Na nohy mám goretexové turistické boty.
K nim by to chtělo přechodovou bundu… no, tu nemám… mám jen zimní a jarní… tak přemýšlím, kterou z nich vzít.Jak je to ve Skotsku s větrem? Fouká tam hodně?

fouka a pocasi je hodne nestale. Ja byla v Edinburgu v kvetnu, kdyz svitilo slunce, tak stacila jarni bundicka, kdyz se zatahlo, bylo mi hrozne zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6236
26.4.17 15:20

U nás v Severním Irsku je posledních 14 dní pěkně hnusně. Fouká ledový vítr a prší ( včera jsem si musela vzít čepici a šál :zed:). Počítám, že ve Skotsku to bude podobné.
Hlavně teplé a nepromokavé oblečení :mrgreen:
Momentálně je zataženo, mrholi a fouká vítr :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
26.4.17 22:15

Děkuji všem. Moc nepromokavé oblečení nemám… mám teda softku bundu - ta není úplně nepromok… a kalhoty normální… teplejší…
Vezmu si tu softku a budu pod ni víc oblékat… dnes jsem to zkoušela, vleze se mi tam teplá mikina. To půjde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.5.17 15:28

Ahoj,
snad se najde někdo, kdo poradí… nebo máte po ruce manžela ajťáka :mrgreen: :think: :kytka:

Ohledně Skotska a ráda bych si stáhla do mobilu aplikaci slovník AJ/ČJ, ale nemám v mobilu internet, takže bych potřebovala takový, aby mi ve Skotsku fungoval i bez internetu. Mám Windows phone… telefon Mikrosoft… takže to je trochu omezení :?

Děkuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
1.5.17 15:29

A nějaké spolehlivé zpravodajství ohlendě počasí? - to stačí teď - budu hledat.. to nechci jako aplikaci… děkuji. Jedná se mi o to, že se mi zdá, že různé zpravodajství mají rozdílné předpovědi… které je věrohodné?? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6236
5.5.17 20:06

@3HE spolehlivé zpravodajství ohledně počasí neexistuje, Teda aspoň tady v Severním Irsku ne :lol:
Dneska hlasily déšť a tady už je 5-ty den sluníčko a 25 stupňů :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
9.5.17 11:58

Prave jsem se vratila z Edinburghu… Nadherne pocasi kazdy den… Azurove nebe, jemny větřík, teplo…ani kapka deste… Ooravdu dovolenkove pocasi.
Navstivila jsem St. Andrew… Centrum Rdinburghu atd.. Jidlo peefektni, domy nadherne zvenku i zevnitr???? no, uzila jsem si to????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
9.5.17 19:13

@3HE Jak já Vám závidím. Kousek od edinburgu jsem žila, dokonce jsem si odtamtud přitáhla manžela (Čecha, ale zvyklala jsem ho ať se vrátí domů). Bože jak já bych tam jela. Oba dva tuto zemi milujeme a jezdíme tam, ale teď máme prcka a asi to letos nedáme:(
Kousek od St. Andrew je úžasná vesnice s rybářem, co Vám uvaří hned na molu právě vytaženou langustu…mňam :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.5.17 19:51
@3HE píše:
Prave jsem se vratila z Edinburghu… Nadherne pocasi kazdy den… Azurove nebe, jemny větřík, teplo…ani kapka deste… Ooravdu dovolenkove pocasi.
Navstivila jsem St. Andrew… Centrum Rdinburghu atd.. Jidlo peefektni, domy nadherne zvenku i zevnitr???? no, uzila jsem si to????
:dance: Tak super!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.5.17 14:16

@Beaumont dali jsme si Fish&chips… Urcite znate :mrgreen:
A jak létáte? My jsme meli prestupovy let pres Frankfurt a byl to des. Uletelo nam letadlo na Prahu a jeli jsme nakonec autobusem z Frankf.do Prahy sedm hodin. Pozn. nezarizovala jsem to ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.5.17 14:18

A meli jsme tanecni skotsky vecirek… Nevim ted, jak se to pise… Keylith…nebo tak nejak… Proste ty jejich tanecky… Bylo to super????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
10.5.17 22:00

@3HE Tak to jste teda letěli pěknou oklikou:( Možná to bylo levnější (nevím kolik vás vyšla letenka), ale my létáme jedině přímo do Edinburghu, případně Dundee.

Fish and chips znám, ale já to moc nemusím. Manžel to miluje. Já celkově smažené moc ne-e:) Raději mořské příšery. Nebo ty jejich koblihy s pudingem…mňam mňam

A ochutnali jste Haggis Neeps Tatties (teď nevím, jestli to píšu správně). Hlavně teda haggis? To je jejich národní jídlo (mimo fish and chips).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
10.5.17 22:07

@Beaumont TI, CO KUPOvali letenky, chtěli, ať neletíme s nízkonákladovkou… takže Lufthansa… cenu letenky přesně neznám.

odkud létáte přímo do Edinburghu a kterou společností?

no, Fish and CHIPS JE smažený dost, ale pro jedno to nevadilo a bylo do docela dobré.

Ty ostatní skotské dobroty jsem neochutnala… nikdo nenabídl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová