Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Holky, prosim o vas nazor..Jsem uz cca pul roku s chlapem.Je skvely, mojeho syna (s predchoziho vztahu)si oblibil, je hodny, starostlivy, financne zajisteny.Ma nas rad a planuje do leta spolecne bydleni..Ale priznal se mi, ze si ze pije denne 2 piva.Pry to pijepro chut piva, ma ho rad. Ujistoval me, ze nebude do budoucna pocty navysovat (v minulosti mel kvuli vetsimu piti a spatne zivotosprave zdravotni problemy)Vyjimkou jsou ale oslavyapod kdy si da cca 4 kousky, ale to zas nadruhy den abstinuje..Prosim o vas nazor, me to hodne zarazilo![]()
Taky mám ráda třeba colu, ale (nejen) pro její chuť si ji nedávám denně.
Slibovat (i si myslet, že to dodrží) může sobě či jiným, realita bývá jiná, stačí třeba problémy a…
Na oslavě 4ks, druhý den nic (jen den??
) = zase 2ks/den… ![]()
Myslím, že v takové situaci se těžko radí, neznáme ho. Někdo řekne, jak je to strašné, ale třeba můj děda to tak má celý život a fakt to není alkoholik. Mně by vadilo, kdyby v případě, že si ta dvě piva nedá byl nervozní, vzteklý apod. takže bych asi zkusila nějakou takovou situaci zažít. Pokud na oslavě vydrží o čtyřech pivech, tak si nemyslím, že by s alkoholem měl problém, to jsem spíš alkoholik já ![]()
A co tě na tom zarazilo? Dvě piva z něj alkoholika přece nedělají… Můj manžel si dá taky po práci doma každý den pivko/dvě u televize. Můj taťka toto má každý den taky, každý den má koupenou tu dvoulitrovou petku bráníka a otevírá jí u televize večer.. Od doby co mám nějaké vzpomínky.. Oba dva jsoou pivaři, manžela jsem viděla opilého 2× v životě, poprvé když zapíjel rozlučku se svobodou, podruhé když zapíjel smrt malého.. Tatínka jednou v životě když jsme slavili jeho 50tku a to byl jen v „náladě“.. Vážně z toho žádné trauma nemám, alkoholik ze mě nevyrostl
Manžel i tatínek jsou řidiči z povolání, takže u nich je to už taková „povinnost“ prý
![]()
Edit: Teď jsem si všimla, že měl kvůli dřívějšímu většímu pití zdrav. problémy, tu větu jsem asi přehlédla.. Pokud je jinak zodpovědný, nemá problémy a nijak se to na něm nepodepisuje, tak bych si s ním jen sedla a řekla mu, že ok, ale že ho nechci nikdy vidět opilého, že mi třeba vadí opití muži ![]()
Příspěvek upraven 02.05.16 v 09:24
Fakt mate pocit ze dve piva denne u dospelyho chlapa je problem? To je alkoholiku pulka naroda. Me to prijde zcela ok. A navic zdrave. Lepsi nez sladke limonady. Vetsina dospelejch chlapu co znam ci doma vecer pivo da.
@Anonymní píše:
Holky, prosim o vas nazor..Jsem uz cca pul roku s chlapem.Je skvely, mojeho syna (s predchoziho vztahu)si oblibil, je hodny, starostlivy, financne zajisteny.Ma nas rad a planuje do leta spolecne bydleni..Ale priznal se mi, ze si ze pije denne 2 piva.Pry to pije pro chut piva, ma ho rad. Ujistoval me, ze nebude do budoucna pocty navysovat (v minulosti mel kvuli vetsimu piti a spatne zivotosprave zdravotni problemy)Vyjimkou jsou ale oslavy apod kdy jsi da cca 4 kousky, ale to zas na druhy den abstinuje..Prosim o vas nazor, me to hodne zarazilo![]()
neprijde mi na tom nic zvlastniho…pokud nejsi brutalni abstinent, tak na tom nic zavadneho nevidim
Co před sestěhováním nějaký souvislejší společný pobyt, abys zjistila, jak moc ti ta dvě piva vadí? Každý alkohol vstřebává jinak.
A to na ně chodí do hospůdky nebo je pije doma?
Byl by to problém třeba kvůli řízení auta?
Plus bych teda zjišťovala, co bylo zač to „větší pití“, jsem zbabělec a „alkoholika v záloze“ bych asi neustála.
Mě by to nevadilo, kdyby z toho neměl pivní mozol, pivo mu nemusela kupovat a vracet sklenky, či vyhazovat PET láhve. ![]()
Můj chlap pije denně 3-4 piva a alkoholik teda rozhodně není (samozřejmě jsou dny kdy nepije vůbec) ![]()
Vubec by mi to nevadilo. Vždyť dve piva to te ani nepinkne a pokud na oslavách si da jen čtyři kousky, tak je vlastně svatý ![]()
@kve-tinka náhodou vracet… to máš skoro 200 kč měsíčně, kde to najdeš ![]()
Zakladatelko, jsem 100% abstinent, ale 2 piva denně u chlapa mě nezarazí. Většina chlapů co znám, si večer po práci to jedno, dvě pivka dá…
Jen tedy záleží na tom, jestli se to na dotyčném nějak odráží. Pokud je v pohodě, tak bych to neřešila.
Oříšek je třeba můj tchán, kterému stačí jedno pivo a začne se chovat jako de*il. Ve finále dá třeba 6 i více kousků a to už je na zabití. Řešit to nechce ani on, ani tchýně, takže se s ním prakticky nestýkám a mám klid.
Pokud se tvůj přítel chová „normálně“, tolerovala bych to ![]()
Tak tenhle nadpis mě zaujal. Mám skvělého manžela, ale taky musí pít denně a je to jediná naše třecí plocha. Prostě si večer dá buď pivo nebo víno, zásadně až po usnutí dětí a tak, aby v klidu vstal brzy ráno do práce a nenadýchal nic, a financuje to výhradně z peněz pro svou osobní potřebu. Prý bez toho špatně spí. Já si uvědomuju, že je to regulérní alkoholik (každý, kdo pije pravidelně, tak je alkoholik, bez ohledu na množství), ale na druhou stranu já taky nemám vůli na zdravé stravování, a dokud si já nedokážu odpustit čokoládu a on funguje ve všem ostatním skvěle, tak neprudím.
@Knihomyš píše:
@kve-tinka náhodou vracet… to máš skoro 200 kč měsíčně, kde to najdeš
já bych se s tím netahala, nemáme auto ![]()
Nervozni, vztekly neni.Kdyz ridi samozdrejme nepije.Je to ridic z povolani..Chtela jsem znat jine nazory, otec byl alkoholik, tak to znam trochu z jineho uhlu
Holky, prosim o vas nazor..Jsem uz cca pul roku s chlapem.Je skvely, mojeho syna (s predchoziho vztahu)si oblibil, je hodny, starostlivy, financne zajisteny.Ma nas rad a planuje do leta spolecne bydleni..Ale priznal se mi, ze si ze pije denne 2 piva.Pry to pije pro chut piva, ma ho rad. Ujistoval me, ze nebude do budoucna pocty navysovat (v minulosti mel kvuli vetsimu piti a spatne zivotosprave zdravotni problemy)Vyjimkou jsou ale oslavy apod kdy jsi da cca 4 kousky, ale to zas na druhy den abstinuje..Prosim o vas nazor, me to hodne zarazilo