Sledujete menstruaci svých dcer?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
8.6.23 17:45
@Anonymní píše:
Prosim anonym
Dnes jsem byla s kamaradkou na sklenicce, ma o tri roky mladsi dceru nez ja. A prisla rec na mesicky, ze jeji dcera ted ma prvni, a jak ja pry kontroluji cyklus sve dcery? :roll: No otazka mne celkem zaskocila. Nijak a nikdy jsem nekontroĺovala: Dceru jsem poucila v 10letech, dala ji vlozku do tasky do skoly, a bylo. Pak, kdyz to dostala tak jsem ji rekla, kde jsou hyg pomucky, a nejak jsem ji kazdy mesic nesledovala. Obcas jsem ji nechala doma, kdyz prisla ze to ma silnejsi, bolestive. Ted ji je 16ctnact. Na gynde vse ok. Obcas si parkrat rocne rekne o prasek na bolest, ale abych nejak mesicne sledovala, kdy a jak krvaci to fakt nee. No kamaradka koukala, ze ona to bude zapisovat, i intenzitu, ze je na to nejaka dokonce aplikace. No ja dusila smich, :lol: ale ted zpetne si rikam jestli to je normalni nebo ne a ze jsem neco zanedbala… jak to mate s dcerkama vy? Ja chapu ze si to zena zapisuje sama, ale aby matka takto intimne kontrolovala dceru mi prijde pres caru, ale mozna mate jiny nazor ;)

Nic intimního na tom nevidím. Své dcery bych se zeptala čas od času, nechala bych ji vést menstruační kalendář. Menstruace by pro mě byla stejně důležitá jako třeba zdravé zuby mé dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.6.23 17:47

Přiznám se, že to vůbec neřeším. Poznám to, když je v koupelně u záchodu a na ostatních záchodech doma plný koš. Jak jedeme na veliký nákup, tam vždy beru zásobu těch jejich oblíbených. Jen doplňuji zásobu.
A holka si odebírá. Víc neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.23 17:58

Je mi kousek pres 60, menstruaci jsem dostala ve 12 letech a mama mne tvrde kontrolovala dokud jsem se nevdala a neodesla z domu. Zpocatku to bylo asi kvuli pravidelnosti, pozdeji kvuli moznemu tehotenstvi….

• Citovat
  • Upravit
Beruska97
8.6.23 17:58

Pokud o to sama nestála tak mi přijde ok že ji necháváš být ať si to hlídá sama :kytka: mě se mamka furt ptala kdy jsem to měla naposled a když to bylo moc dlouho tak strašný scény že jestli jsu těhotná apod :roll: :roll: hroznej opruz

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.23 18:01
@Beruska97 píše:
Pokud o to sama nestála tak mi přijde ok že ji necháváš být ať si to hlídá sama :kytka: mě se mamka furt ptala kdy jsem to měla naposled a když to bylo moc dlouho tak strašný scény že jestli jsu těhotná apod :roll: :roll: hroznej opruz

Presne tohle jsem mela doma ja. Jenze jsem o trochu starsi….

• Citovat
  • Upravit
2395
8.6.23 18:13
@Russet píše:
Nic intimního na tom nevidím. Své dcery bych se zeptala čas od času, nechala bych ji vést menstruační kalendář. Menstruace by pro mě byla stejně důležitá jako třeba zdravé zuby mé dcery.

Přesně. Jako já nic nezapisuju, ale tu apku máme sdílenou (jakože sdílené kalendáře), ono se to hodí, když se plánuje dovolená… Plus taky, aspoň se pak matka nediví, že bude babička. :D A tak celkově, vím, kdy ji spíš nechat v poho a zbytečně neprudit. Intenzita se mi tam nezobrazuje, ale tak jako - to má většina lidí stejně. Zas jako hodně holek má tu MS nepravidelnou, nebo dlouhou, třeba i týden v kuse, nikdo o tom neví, protože to neřeknou, a pak mají zbytečné komplikace oproti tomu, kdyby to řešily včas. A ta apka je fajn, že sama upozorní a je to takové odosobněné, takže se člověk nestydí. Já třeba sdílím i s manželem, aby věděl, kdy koupit zákusky a tak. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.23 18:20

Dceři co žije doma 1× za půl roku platím antiko, druhý půlrok platí její přítel. Občas vidím, že miznou pomůcky. Ale dceři je 21. Druhé 23, nesleduji to ;)

• Citovat
  • Upravit
3998
8.6.23 18:21

Dcera má staženou tu apku a zaznamenává si. Z času na čas nad ní sedneme spolu a probereme. Nebo když se jí něco nezdá, přijde se i sama zeptat. Pro mě je cyklus ukazatel zdravotního stavu, nic k smíchu ani extra intimního na záznamech z apky nevidím. není to deníček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
8.6.23 18:28

Pracuji v oboru gyn. por. Co se tyce menstruace, vedla jsem holky k tomu, aby si to zapisovaly samy do aplikace. Jednak maji prehled, kdy to dostanou a jednak vedi, ze by zena mela mit povedomi o pravidelnosti cyklu a intenzite krvaceni a v pripade problemu to resit. A ze je dobre vedet datum posledni menstruace, kdyz jdete s cimkoliv na gyndu. To snad vi tak jedna z deseti, kdyz se ptame. Pro lekare je to dulezite nejen kvuli tehotenstvi, ale je to cenna informace treba ke spravnemu vyhodnoceni nalezu na ultrazvuku, jestli vase télo funguje tak, jak ma, se pozna treba na vysi sliznice v deloze, zmenach na vajecnicich. Kdyz je treba zena tesne po menses a endometrium je stale vysoke, zbystrime. Kdyz nemame udaj, kdy byla menstruace, muzeme jen popsat vysku endometria bez dalsich souvislosti… atd.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
8.6.23 18:29
@lamicina píše:
Dcera má staženou tu apku a zaznamenává si. Z času na čas nad ní sedneme spolu a probereme. Nebo když se jí něco nezdá, přijde se i sama zeptat. Pro mě je cyklus ukazatel zdravotního stavu, nic k smíchu ani extra intimního na záznamech z apky nevidím. není to deníček.

Super pristup!

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
8.6.23 18:33

Není to k tvé otázce, jen že já nesnášela, že moje mamka řeší menstruaci, tedy moji intimitu se svými kamarádkami, přišlo mi to ponižující a má za to dodnes černý puntík.

A k otázce. Neplánuji to dělat. vysvětlím jí co a jak si zapisovat a kdy zbystřit.

• Citovat
  • Upravit
18149
8.6.23 18:37

Nedělala to moje máma (to bych ani nedopustila, aby mi toto kontrolovala) a nedělám to ani dceří, asi by mě s tím poslala někam. Ona je natolik inteligentní, že ví sama, jak si má tyto věci hlídat. Já pouze nakupuji ty hygienické pomůcky, které si řekne a které jí vyhovují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.23 18:38

Z počátku jsem sledovala. Bylo jí čerstvých 10 let (prima dárek k narozeninám :mrgreen: ). Od cca 12-13 už si sledovala sama.

• Citovat
  • Upravit
18149
8.6.23 18:43
@Anonymní píše:
Z počátku jsem sledovala. Bylo jí čerstvých 10 let (prima dárek k narozeninám :mrgreen: ). Od cca 12-13 už si sledovala sama.

Tak v 10 to ještě chápu, ale od těch 13, kdy to teda dostala moje dcera, už mi ta kontrola nepřipadá na místě. Samozřejmě pokud by dcera sama chtěla, chodila mi to sdělovat a radit se, tak jo, ale tohle asi většina pubertálních holek fakt nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
8.6.23 18:45

Ja nevim, co se tu divi appce, ja kdysi mela papirovy kalendar, ktery jsem dostala od doktora - s poucenim, jak a proc je dulezite sledovat cetnost a intenzitu. No a pokrocili jsme technicky, tak si nemusime vyryvat carky pazourkem do dreveneho prkna.

Ja s mamkou bohuzel takovy vztah nemela, abych se ji sverila, vzdy na ni bylo videt, jak ji je diskuze o intimnejsich vecech neprijemna. Doufam, ze s dcerou to nastavime lepe, libi se mi ta myslenka sdileneho kalendare :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová