Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Prosim anonym
Dnes jsem byla s kamaradkou na sklenicce, ma o tri roky mladsi dceru nez ja. A prisla rec na mesicky, ze jeji dcera ted ma prvni, a jak ja pry kontroluji cyklus sve dcery?No otazka mne celkem zaskocila. Nijak a nikdy jsem nekontroĺovala: Dceru jsem poucila v 10letech, dala ji vlozku do tasky do skoly, a bylo. Pak, kdyz to dostala tak jsem ji rekla, kde jsou hyg pomucky, a nejak jsem ji kazdy mesic nesledovala. Obcas jsem ji nechala doma, kdyz prisla ze to ma silnejsi, bolestive. Ted ji je 16ctnact. Na gynde vse ok. Obcas si parkrat rocne rekne o prasek na bolest, ale abych nejak mesicne sledovala, kdy a jak krvaci to fakt nee. No kamaradka koukala, ze ona to bude zapisovat, i intenzitu, ze je na to nejaka dokonce aplikace. No ja dusila smich,
ale ted zpetne si rikam jestli to je normalni nebo ne a ze jsem neco zanedbala… jak to mate s dcerkama vy? Ja chapu ze si to zena zapisuje sama, ale aby matka takto intimne kontrolovala dceru mi prijde pres caru, ale mozna mate jiny nazor
Jak se tu drive resilo ziju klidne bez whatsappu i messengeru, ale Ms aplikaci mam ted, z jedineho duvodu, nemusim si pamatovat datum Ms kdyz chodim na gyndu..a jinak mama taky mela prehled o me Ms. Dceru nemam tak to neresim jinak.