Sleva na daních - děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
17.1.13 08:59

Ok děkují za informaci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
17.1.13 20:00

A pokud jsem rozvedená a nežije s námi ve společné domácnosti tak si nemůže zažádat otec o bonus, když já tedy nemůžu nebot jsem na nemocenské? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
19.1.13 08:31
@mapejka píše:
A pokud jsem rozvedená a nežije s námi ve společné domácnosti tak si nemůže zažádat otec o bonus, když já tedy nemůžu nebot jsem na nemocenské? Děkuji

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.1.13 19:57

Ještě jednou moc děkuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
19.1.13 20:04

Chci se zeptat, když bych měla práci na DPČ nebo DPP, mohu si odečítat děti z daní pokud bych splnila ten limit 48tis/rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
19.1.13 20:15

A pokud žiji s partnerem ve společné domácnosti, může si on nárokovat bonus na dítě, které není jeho, ale žije s námi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
19.1.13 20:51
@mapejka píše:
A pokud žiji s partnerem ve společné domácnosti, může si on nárokovat bonus na dítě, které není jeho, ale žije s námi?

V tomto případě by musel být manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
19.1.13 20:52
@Michaela23 píše:
Chci se zeptat, když bych měla práci na DPČ nebo DPP, mohu si odečítat děti z daní pokud bych splnila ten limit 48tis/rok?

Ano, není rozhodující forma pracovního poměru, důležitý je příjem minimálně 48tis. a že si dítě neuplatňuje nikdo jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.13 20:54

A jde i tak, že jsem ve společné domácnosti s přítelem, máme dítě, na které uplatňuje nárok, a já mám dvě děti z předešlého vzthu. Tak pokud bychom byli manželé, i na ně múže uplatnit nárok?

• Citovat
  • Upravit
8514
19.1.13 21:09

Ano, pokud budete manželé, pak si bude moci uplatnit i děti z předešlého vztahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.13 08:03

@Hanula1212 I když s nim,,nemají nic společného,,? neměli by jeho příjmení, není v RL? Jinak díky moc za odpověď. :palec:

• Citovat
  • Upravit
8514
20.1.13 10:59

To nevadí, za vyživované dítě se považuje dítě druhého z manželů… Tak je to přímo uvedeno v zákoně. Není zač! Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.13 11:01

Děkuji moc,! :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.13 14:38

Jak to je..?

Se omlouvám, že se sem vtěrknu,
Ale chtěla bych se zeptat-nikde jsem to nevyčetla, pokud žiji s partnerem ve společné domácnosti-děti jsou naše, ale nejsme manželé, tak si nemůže žádat o slevu na daních na dítě??? :roll:

• Citovat
  • Upravit
21848
21.2.13 14:39
@Anonymní píše:
Se omlouvám, že se sem vtěrknu,
Ale chtěla bych se zeptat-nikde jsem to nevyčetla, pokud žiji s partnerem ve společné domácnosti-děti jsou naše, ale nejsme manželé, tak si nemůže žádat o slevu na daních na dítě??? :roll:

Pokud je dítě jeho, je zapsanej jako otec a slevu na dítě neuplatňuješ ty, tak může. Nemůže si tam dát akorát tebe, i kdybys měla příjem za rok do 68tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák