Sleva na daních - děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1311
21.2.13 19:26

Jj, taky si přítel - otec dětí - uplatňuje slevu na dítě, účetní po mně jen chce čestné prohlášení, že jsem nárok neuplatňovala já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
21.2.13 19:47

Takže pokud nejsme svoji a není to jeho dítě, jen žijeme ve společné domácnosti, tak si uplatnit slevu nemůže:( A já taky nemůžu, nebot jsem na nemocenské s těhotenstvím, takže 9měsíců:(?děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
21.2.13 19:53

Odpočet lze uplatnit na dítě vlastní, dítě druhého z manželů, osvojené,.. Přítel na tvé dítě odpočet uplatnit nemůže, jedině kdybyste se vzali nebo si ho osvojil.
Podmínkou je zdan. příjem vyšší než 48tis. takže ty asi taky nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
21.2.13 19:53

Pokud neni otec tak ne, dávala jsem účetnímu i rodný list dětí, u tebe to nevim, třeba poradí nějaká účetní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
21.2.13 20:06

Děkuju moc:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
26.3.13 08:04

Poradite, co delat, kdyz byvaly me kamaradky odmita podepsat cestne prohlaseni, ze neuplatnuje slevu na dani na dite? Ona to uplatnit chce, je to pro ni dost penez. Jde sepsat cestne prohlaseni, ze s nimi ex nezije, a tudiz nema pravo uplatnit slevu? Preci bez takovych papiru nejde danove priznani nepodat vubec, ne? Dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Betty03
26.3.13 08:16

A děti má v péči kdo? Podle mě, pokud stejně ona, tak on by ani nemohl je uplatňovat. Známí, co mají střídavku, mají dohodu, že každý z nich uplatňuje jedno dítě. Jinak si myslím, že když napíše ona čestné prohlášení s dodatkem, že otec nespolupracuje a děti si uvede, je to v pořádku, FÚ si stejně to může ověřit, jaká je pravda, prostě se podívá na přiznání uvedeného dotyčného.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
26.3.13 08:20

@Betty03 Jj, ona, prave ze on by nemohl a ji to takhle aspon komplikuje, o coz mu jde

• Citovat
  • Upravit
8514
26.3.13 08:32

Jeho prohlášení vůbec nepotřebuje, pokud s nimi nežije. K přiznání bych doložila kopii rozsudku, tam je uvedeno od kdy není vedena společná domácnost.
@Betty03 to sice FÚ může, ale pouze v případě, že dotyčný pán přiznání podává, pokud ne a zúčtování mu provádí v práci, pak to půjde ověřit těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
26.3.13 08:42

@Hanula1212 Soud jeste nebyl, ale neziji spolu od lonskeho kvetna. DP podava on, je OSVC

• Citovat
  • Upravit
Betty03
26.3.13 09:01

No takže pokud DP podává, tak si to FÚ snadno dohledá, že. Nejlíp zavolat si úřednici, pod kterou patří, ta jí řekne, co chce.

• Citovat
  • Upravit
8514
26.3.13 13:29

@ncc1701 Tak v tomto případě bych si děti uplatnila, přiložila bych nějaké prohlášení, kde bude uvedeno, že otec dítěte nesdílí společnou domácnost od května a manžel a jeho jméno podává DP. Tak si může paní ověřit, že on uplatněno nemá. Pokud si to dítě teda např. do toho května neuplatnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
26.3.13 13:35

@Betty03
Jo, to udělala, ta jí řekla, cituji „tohle finanční úřad neřeší, že vám ho nechce vydat“ a dál dodala „jestli to nechce vydat, tak je to problém“. Uznávám, že kamarádka je trochu nesvéprávná, člověk aby ji kopal, aby něco udělala, chtěla poradit a zas zjišťuju informace jen já, ona ani neumí formulovat dotaz. :cert: :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
26.3.13 13:36

@Hanula1212
Na to zase nemá potvrzení od té kamarádky, která za rok 2011 podepisovala, že prohlašuje, že ona neuplatňuje.

• Citovat
  • Upravit
Betty03
26.3.13 14:57

Tak to teda s prominutím úřednice kecá, protože čestný prohlášení je „jen“ čestný prohlášení a oni to namátkově musí ověřovat. Podle mě ho může klidně dát ona - to čestný, napsat proč - že on nemůže, že nemá děti v péči atd. a nechat je, ať si s tím poradí. Zvlášť pokud má jisté, že ten nárok má, že on si je nevykazuje, čili prostě ty děti nikdo jinej neuplatňuje.
Jako já manželovi ani čestný prohlášení nepíšu, protože to podáváme najednou oba, čili oni vidí 2 formuláře, v jednom jsou, v druhým děti nejsou. Když on je OSVČ, tak oni se podívají, a uvidí, že je nevykazoval. To není nezbytná podmínka, když po nás to nechtějí a normálně to vyplácejí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák