Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stále ještě nevím. Co člověk to jiný názor. Líbí se mi děti věkově blíž a má to spoustu svých výhod, ale musím to brát i s rozumem, abychom se vyvarovali nepříjemným životním situacím (komplikace s prací apod.)
Alespoň teď musím přemluvit manžela, abychom přestěhovali dcerku nahoru. Zatim jen dceru, protože syn je ještě dost mamánek a chodí se lehat ke mě v noci a tam je nebezpečí pádu ze schodů v noci.
Zakladatelka
Já si myslím, že jestli jediným problémem je spaní, takže to je opravdu v porovnání s jinými problémy, které můžou nastat „maličkost.“ Manželův otec je z rodiny s 11 sourozenci, bydleli v malinkém domku, kde byly 2 pokoje
Myslím si, že je správné vaše rozhodnutí, že se primárně nechcete zadlužovat, s dluhy a 3 dětmi by to bylo náročnější, hlavně asi na psychiku: „proboha, ať manžel neztratí práci, co bychom dělali..“ Pokud miminko oba dva chcete a shodli jste se na tom, tak to je podle mě prostě to hlavní, zbytek už se nějak poddá. Ale rozhodnutí záleží jen na vás dvou, my tady v diskuzi můžeme tlachat, co chceme
Přeji, ať se rozhodnete tak, že toho nikdy nebudete litovat.
A ještě mě napadlo, co se týká děti věkově blízko u sebe - minule jsem byla se známou, má 3 děti, rozdíly mezi nimi jsou myslím vždy 18 měsíců… říkala, že zpočátku sice šílené, ale že teď úplně super (myslím, že mladší ještě nechodí do školky). Je to taková smečka a říkala, že mnohdy o nich skoro celý den neví, jak se zabaví spolu samy
Tak to my spime v pomerne maly loznici 15m2 spolu s 4,5roku starou dcerkou a 2letou dcerkou a ted v prosinci cekame treti. Budeme pekne spolu, nevidim na tom nic spatnyho. Vedle maj holky pokojik, ta starsi uz tem sem tam prespala, ale chce byt s nama. Je nam takhle fajn
Aspon si na sebe pekne zvyknou…