Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je divná. Jediný co mě napadá, že do tebe byla/je zamilovaná a nevi co s tím.
@JancaS84 to mě přesně napadlo! nebo že je bipolární
rozhodně to není normální chování i když sama občas zruším kamarádce schůzku, tak tohle je opravdu podivné
Nemyslím si. I když jsi ji zvládla tak dlouho ignorovat, tak jsi nakonec o ní stejně stála.
Myslím si, že i ona poznala, že už to nebude jako dřív a proto se stáhla.
Jak říká moje babička, přetržený provázek bez uzlíku nenavážeš…
@DoktorkaZorkaHorká Bylo mi jí líto, protože se mi svěřila s osobními věcmi, které byli opravdu hrozné. Kdyby se ke mně chovala jako ke kamarádce a né jako k hadru, tak nemám problém se s ní opět bavit, ale ona mi řekne, že se uvidíme, domlouvá nám program a potom si mě smaže a ignoruje můj dotaz na to, co se stalo. Neměly jsme ani šanci nějak to kamarádství zachránit, protože to opět celé zkazila.
Já bych se na ni už definitivně vykašlala. Radši věnuj energii někomu, kdo o tebe opravdu stojí a na koho je spoleh. Chápu, že máš kamarádku pořád ráda, ale tohle za to podle mě nestojí.
Mě přijde, že buď byla opravdu zamilovaná, a poznala, že ty to vidíš pouze jako kamarádství, jak už tu bylo psáno, anebo mi z toho popisu něco napovídá, že jde o toxickou a manipulativní osobnost a dělalo jí dobře, že tě dostává tam, kde tě chce mít. V momentě, kdy jsi přestala „poslouchat“, tak si začala hledat jinou, novou a neokoukanou „oběť“.
Každopádně, podle mě můžeš být ráda, že je pryč, takhle se kamarádky nechovají a vypadá to na dost jednostranný vztah.
Pokud mas nekoho rada, akceptujes jeho zvlastnustky jako napriklad caste ruseni schuzek. Muzes ji terba rici „nic si domlouvat s tebou nebudu, pis mi, az budes schopna opravdu vyrazit, jestli budu mit cas, sejdeme se.“POkud by schuzku rusila i behem sve cesty, rekla bych ji, ze ma proste chodit na blint a bud ji to vyjde, nebo ne.
A jestli ji rada nemas, tak co resis.
@Pudloslava tohle nebylo časté rušení schůzek, ale pravidelné rušení schůzek. Sama se chtěla vidět a 30 minut před tím než jsme měly vyrazit mi to buď zrušila nebo se neozvala vůbec a následně odepsala až další den. Jak někdo může s někým takovým kamarádit? Když se ustrojíš, namaluješ a nakonec musíš dřepět doma? Na poslední chvíli jsem většinou nikoho nesehnala.. takže kino a různé akce vždy odpadli a musela jsem kvůli ní sedět doma na zadku.
A opravdu to udělala tak 10× za sebou, několik týdnů/mesicu jsme nebyly schopné se sejít, protože to vždy na poslední chvíli zrusila.
Nikde nepíšu, že jí nemám ráda, ale takového člověka by měl plný zuby každý, takhle se prostě kamarád nechová.
@Pudloslava já už jsem jí potom ani nevěřila. Je něco jiného, když jednou, dvakrát zrusis schůzku, protože ti není dobře nebo ti do toho něco vlítne, ale 10× opravdu ne
@Anonymní píše:
Ahoj holky,mám takový problém, který se týká mé (teď už bývalé) kamarádky.
Zhruba půl roku jsem se bavila s jednou holčinou (obě 19 let).Vyjdu s každým, ale zároveň si k sobě málo koho pustím a udržuji jak ve škole, tak v práci spíše povrchní vztahy.
S ní to ale bylo jiné. Hned v prvních minutách jsme si sedly. Měly jsme toho hodně společného ať už šlo o oblíbenou hudbu, seriály, humor a celkově pohled na svět. Připadalo mi, že se bavím sama se sebou, že mám dvojče. Během chvilky jsem si jí hodně oblíbila. A stejně tak ona mě. Alespoň ten první půl rok.Jsme obě klidné, nevtíravé povahy a občas potřebujeme svůj prostor. Proto nám nepřišlo divné, že jedna druhou občas ignoruje ( po zprávách ).
Po půl roce se ale začala chovat divně. Z hodin ignorování byly dny. Na poslední chvíli mi začala rušit schůzky. Půl hodiny před tím než jsem měla vyrazit přišla s výmluvou, že jí není dobře, že nemůže apod. Vždy si něco našla. Mně došlo, že se něco děje, tak jsem se jí narovinu zeptala, co se stalo. Odpověď byla, že nic.
Takže jsem usoudila, že pro ní naše přátelství nic neznamená a že když chce klid, tak jí ho dopřeju. Přestala jsem se úplně ozývat. Týden se nic nedělo a potom se začala domáhat vysvětlení, proč jí vůbec nepíšu. Dřív jsme spolu mluvily každý den, buď jsme si psaly nebo volaly (80% ) volala ona sama od sebe. Vysvětlila jsem jí, že už mám toho jejího chování dost a že takhle se kamarádka nechová. Že mi lže, ruší mi schůzky, které sama iniciuje. Ona se mi začala omlouvat, že mám pravdu, že mě má ráda a jsem skutečná kamarádka, takže se začne chovat lépe a že další den se za mnou staví.
No samozřejmě se na to vykašlala.
Na mojí zprávu, kde je mi odpověděla další den. Už mi opravdu došla trpělivost a kamarádství jsem ukončila.
Ona byla opravdu dotčená. Psala mi každý druhý den jak jí to mrzí, že jsem jako její sestra, že jsme stejné a nikdo jí takhle nerozumí. Já už ale měla toho jejího chování dost ( schůzku mi zrusila tak 10× za sebou a na poslední chvíli, ale přitom si pořád přidávala na sociální sítě jak je s jinýma kamarádama). Zkoušela navázat kontakt zhruba další 3 měsíce a když viděla, že to se mnou nehne, tak si mě všude odstranila. Společným kamarádům namluvila jak jsem se na ní bezdůvodně vykašlala.
Po skoro roce se mi ozvala. Obrovská slohovka jak je ji to moc líto. Že jsem výjimečná a lepší než ostatni kamarádky, že jsem jí nikdy nezradila, že mi mohla všechno říct a skutečně jsem se o ní zajímala. Zároveň mi vysvetlila, co se v té době dělo a že měla vážné problémy s jejim otcem ( její rodina řešila, že jim vezmou barák apod..) a že nechtěla být ve styku se mnou, protože věděla, že to na ní poznám a že by se musela ke všemu přiznat a nechtěla být za chudinku apod.No mně to bylo samozřejmě líto a souhlasila jsem, že se s ní budu zase bavit. Samozřejmě už to nebylo takové jako driv, byla jsem hodně skeptická a jednala jsem s ni s odstupem. Naposledy jsme si napsaly, ze se konečně uvidime, ona byla nadsena, plánovala kam zajdeme. Kouknu za 3 dny a ona si mě smazala. Proste a jednoduše mě odstrihla
![]()
na mou zprávu, co se stalo mi neodpověděla. Připadám si jako ve špatném vtipu.
Napadlo mě, že se mi chtěla omluvit a vysvetlit situaci, aby si nemusela vyčítat svoje chovani ke mně. Že jí vůbec nešlo o to se mnou znovu navázat kontakt. Co si o tom myslíte?
Je to delší, omlouvám se, ale chtěla jsem vám vysvětlit o co šlo.
Nějaká vyšinutá, bych ji pustila z hlavy, to nemá cenu…
Ahoj holky,
mám takový problém, který se týká mé (teď už bývalé) kamarádky.
Zhruba půl roku jsem se bavila s jednou holčinou (obě 19 let).Vyjdu s každým, ale zároveň si k sobě málo koho pustím a udržuji jak ve škole, tak v práci spíše povrchní vztahy.
S ní to ale bylo jiné. Hned v prvních minutách jsme si sedly. Měly jsme toho hodně společného ať už šlo o oblíbenou hudbu, seriály, humor a celkově pohled na svět. Připadalo mi, že se bavím sama se sebou, že mám dvojče. Během chvilky jsem si jí hodně oblíbila. A stejně tak ona mě. Alespoň ten první půl rok.
Jsme obě klidné, nevtíravé povahy a občas potřebujeme svůj prostor. Proto nám nepřišlo divné, že jedna druhou občas ignoruje ( po zprávách ).
Po půl roce se ale začala chovat divně. Z hodin ignorování byly dny. Na poslední chvíli mi začala rušit schůzky. Půl hodiny před tím než jsem měla vyrazit přišla s výmluvou, že jí není dobře, že nemůže apod. Vždy si něco našla. Mně došlo, že se něco děje, tak jsem se jí narovinu zeptala, co se stalo. Odpověď byla, že nic.
Takže jsem usoudila, že pro ní naše přátelství nic neznamená a že když chce klid, tak jí ho dopřeju. Přestala jsem se úplně ozývat. Týden se nic nedělo a potom se začala domáhat vysvětlení, proč jí vůbec nepíšu. Dřív jsme spolu mluvily každý den, buď jsme si psaly nebo volaly (80% ) volala ona sama od sebe. Vysvětlila jsem jí, že už mám toho jejího chování dost a že takhle se kamarádka nechová. Že mi lže, ruší mi schůzky, které sama iniciuje. Ona se mi začala omlouvat, že mám pravdu, že mě má ráda a jsem skutečná kamarádka, takže se začne chovat lépe a že další den se za mnou staví.
No samozřejmě se na to vykašlala.
Na mojí zprávu, kde je mi odpověděla další den. Už mi opravdu došla trpělivost a kamarádství jsem ukončila.
Ona byla opravdu dotčená. Psala mi každý druhý den jak jí to mrzí, že jsem jako její sestra, že jsme stejné a nikdo jí takhle nerozumí. Já už ale měla toho jejího chování dost ( schůzku mi zrusila tak 10× za sebou a na poslední chvíli, ale přitom si pořád přidávala na sociální sítě jak je s jinýma kamarádama). Zkoušela navázat kontakt zhruba další 3 měsíce a když viděla, že to se mnou nehne, tak si mě všude odstranila. Společným kamarádům namluvila jak jsem se na ní bezdůvodně vykašlala.
Po skoro roce se mi ozvala. Obrovská slohovka jak je ji to moc líto. Že jsem výjimečná a lepší než ostatni kamarádky, že jsem jí nikdy nezradila, že mi mohla všechno říct a skutečně jsem se o ní zajímala. Zároveň mi vysvetlila, co se v té době dělo a že měla vážné problémy s jejim otcem ( její rodina řešila, že jim vezmou barák apod..) a že nechtěla být ve styku se mnou, protože věděla, že to na ní poznám a že by se musela ke všemu přiznat a nechtěla být za chudinku apod.
No mně to bylo samozřejmě líto a souhlasila jsem, že se s ní budu zase bavit. Samozřejmě už to nebylo takové jako driv, byla jsem hodně skeptická a jednala jsem s ni s odstupem. Naposledy jsme si napsaly, ze se konečně uvidime, ona byla nadsena, plánovala kam zajdeme. Kouknu za 3 dny a ona si mě smazala. Proste a jednoduše mě odstrihla
na mou zprávu, co se stalo mi neodpověděla. Připadám si jako ve špatném vtipu.
Napadlo mě, že se mi chtěla omluvit a vysvetlit situaci, aby si nemusela vyčítat svoje chovani ke mně. Že jí vůbec nešlo o to se mnou znovu navázat kontakt. Co si o tom myslíte?
Je to delší, omlouvám se, ale chtěla jsem vám vysvětlit o co šlo.