Maminky ze Slovenska

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
blackyxjr
10.5.10 21:07

ahojky buble:)))

jee..27. týžden..toto obdobie si moc dobre pamatám..bolo to moc moc príjemné..prestalo mi byt zle..a hlavne som mala svatbu:)))

už aj bruško je vidiet lepšie..čo?:)))
to ti uplne závidím ten 4D, tiež som o nom rozmýšlala ale napokon som nešla…je to bomba pocit vidiet ho… potom 30 tt ho človek už nevidí prakticky a musí si počkat do porodu..tak si to uži… a dufajme, že to bude to dievčatko - Emička..i ked je pravda, nech je čo je..hlavne že je zdravé.
hlavne dávaj na seba pozor

som rada, že tu konečne niekto nakukol..ja tu stale pozerám a nikto nikde… ale chápem to…kedže my teraz takisto nejako nemáme čas na net..celý den niečo robím, vonku na záhrade, doma…a tak dookola

• Citovat
  • Upravit
708
14.5.10 12:05

Ahojík holki!Tak jsem tady zaskočila,aby ste pak neřekli,že na vás prdím.Právě jsem uložila malýho do postele a jdu se najíst a udělat kafíčko.
Rosteme jak z vody,ale taky umíme někdy pěkně pozlobit.Je tu u nás dneska děsný počasí :evil: :zed: :roll: Takže budem čučet doma celej den.A pak večer jdu konečneeeeeee po dlouhýýýýý době sednout na drink se ségrou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
19.5.10 14:13

Tak holki moje jsem tady na chvíli zase jenom pro vás.
Nějak mě poslední dobou nic nebaví,motá se mi hlava,je mi jako bych měla brzy chcípnout.Nevím,proč a už to trvá víc jak týden.A jěště to počasí k tomu. :roll: Malej spinká,přítel odjel na odpolední,včera byl v rakousku,měli nějakou reklamaci,tak jel opravovat kusy.Možná ho v práci povýší,tak se nám možná trošičku polepší,no jěště nic nechci zakřiknout.Jinak sme zdraví,malej se pořádně rozkecal a už víme na milion procent,že od září nastupuje do školky.Už se tam hrozně těší.V pondělí sme byli ve školce podepsat jěště nějaké ty papíry,a 14.6.je první rodičák-budou říkat,co všechno je potřeba a tak.Všechny vás zdravím a dítkám dejte obrovitánsky pusinky.Píšu to takhle,abych na někoho nezapoměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
19.5.10 15:14

kacka, gratulujem ku skolke. Ja som konecne z pani na urade vytrieskala informacie ako to bude s davkami pre nas tu v CR, no bolo to huste, pretoze mi davala zle informacie ale donutila som ich sa poradit s ich pravnikom, takze vsetko bude OK. To mi poriadne odlahlo.
Maly je zlatucky, robi mi len radost, v noci sa sice budi asi 4×, ale da sa to zvladnut. Poporodna depresia uz ustupila, tak si tu matersku viac uzivam. Uz porodila aj moja kamoska z predporodneho kurzu, tak az sa trosku zaklimatizuje, budem mat konecne nejaku kamosku na kocikovanie.

• Citovat
  • Upravit
708
20.5.10 13:59
kvetinka56 píše:
kacka, gratulujem ku skolke. Ja som konecne z pani na urade vytrieskala informacie ako to bude s davkami pre nas tu v CR, no bolo to huste, pretoze mi davala zle informacie ale donutila som ich sa poradit s ich pravnikom, takze vsetko bude OK. To mi poriadne odlahlo.
Maly je zlatucky, robi mi len radost, v noci sa sice budi asi 4×, ale da sa to zvladnut. Poporodna depresia uz ustupila, tak si tu matersku viac uzivam. Uz porodila aj moja kamoska z predporodneho kurzu, tak az sa trosku zaklimatizuje, budem mat konecne nejaku kamosku na kocikovanie.

A čo si zistila ohladne tých dávok?Ak budeš mat čas,tak písni SZ,budem rada za každú informáciu.Moc dakujem za gratuláciu ku školke,ale nás to stálo nervy,to Ti teda poviem.Ale nakoniec dopadlo to ako sme si priali,takže super.V poslednej dobe sa nám nejak začína darit,neviem čím to je.Ako priatelovi v práci,tak v súkromí,a tak…A odkial si?Prepáč,ale nejak mi to vyletelo z hlavy.Daj malinkému božtek a neboj,prídu časy,ked Ti prespinká celú noc.Držkajte sa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
20.5.10 18:13

Holki moje,které z vás jsou na facebooku,pište SZ,jak vás tam najdu.Přítel má tam profil tak si vás chci přidat mezi přátelé.Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
28.7.10 11:09

Maminy zo Slovenska

Ahooooj…ja som zo Spišskej Novej Vsi, ale v Čechách už zostanem :) Teraz bývam pri Českom Brodě a to konkrétne v Novej Vsi II… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
28.7.10 20:43

Ahoj rodačky…teraz pozeram že diskusia „maminky zo slovenska“ :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: …tak sa pridavam…som z Lučenca (banskobystrický kraj)…v ČR som 8 rokov…prišla som sem pracovat a potom som tu našla buduceho manžela…je čech…no a teraz som už 2 roky vydata a za mesiac čakame prvý prírastok do rodiny…
ešte som nestihla prečítat si celu vašu doterajšiu diskusiu…to ale doženiem…

…super že som vas tu našla…bude zaujimave dozvediet sa ako sa ma niekto dalsi, kto začal „novy“ život v "cudzine… :palec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
29.7.10 13:12

bubble: no to maš fakt za par… :potlesk: závidím…už by som toho drobčeka čo mi robí kotrmelce v bruchu rada držala v naručí…posledný mesiac mi príde že sa strašne vlečie a to mam ešte jeden pred sebou… :think:
pohlavie máme ako prekvapenie :lol: manžel to nechcel vediet a ja by som to nevydržala mu to nepovedať (alebo nekupit nieco pre dievčatko/chlapčeka), tak som to vydržala…ale na začiatku to bolo naročne…teraz už to nie je vobec doležite…hlavne aby všetko bolo v poriadku…
ake mate vybraté mená? pre dievčatko mame jasno…Nelinku…ale na chlapčenskom sa nemožeme rozhodnut… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.7.10 14:45
bubble píše:
Ahojte :mavam: :lol:
Dúfam že sa diskusia znovu rozbehne lebo už nejakú dobu nikto nič nenapísal :-?
Ja som z Brezna a 4 roky žijem v Prahe, tiež čakáme s priateľom bábo a termín mám 7.8. 8-o :mrgreen: takže rodiť možem každú chvíľu :pankac:
tajanka a viete pohlavie miminka?
Ivet čo ty, máš už nejaké detičky?
Áno, máme dcérku Terezku…3,5 roka.
Tiež som si našla Čecha a tak pokračujem v tradícii u nás v rodine.Mamina je z Čiech a našla si tatina slováka :lol: tak aspoň ja držím česko-slovenské potomstvo :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.7.10 15:22
bubble píše:
Iveta35 píše:
bubble píše:
Ahojte :mavam: :lol:
Dúfam že sa diskusia znovu rozbehne lebo už nejakú dobu nikto nič nenapísal :-?
Ja som z Brezna a 4 roky žijem v Prahe, tiež čakáme s priateľom bábo a termín mám 7.8. 8-o :mrgreen: takže rodiť možem každú chvíľu :pankac:
tajanka a viete pohlavie miminka?
Ivet čo ty, máš už nejaké detičky?
Áno, máme dcérku Terezku…3,5 roka.
Tiež som si našla Čecha a tak pokračujem v tradícii u nás v rodine.Mamina je z Čiech a našla si tatina slováka :lol: tak aspoň ja držím česko-slovenské potomstvo :potlesk:
tak to máte zaujímavú tradíciu :mrgreen:
moj priateľ je tiež Slovák, do Prahy sme sa presťahovali spolu :-)
Terezka vie slovensky aj česky?

Teraz má obdobie, keď chce, aby som s ňou hovorila hlavne slovensky :-)
Ale od narodenia s ňou hovorím česky.
No slovenčina sa jej páči a aj počítať anglicky sa učí :lol: je to sranda…ale aj super, vidíme na nej, že ju to bude baviť.Čím viac jazykov bude ovládať, tým lepšie :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.7.10 15:25

Bubble:

A čo budete mať? dievčatko, alebo chlapčeka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
29.7.10 15:35

bubble: ja som doma od začiatku čo mi dr. potvrdila tehotenstvo. bola som na neschopenke koli praci…som zdravotna sestra a moja praca je pomerne rizikova (koli moznym infekciam a manipulacii s pacientami po operacii) tak som nechcela riskovat. takze od noveho roka som doma…aj som bola rada, pretoze som na zaciatku mala nevolnosti a bola som unavena…co asi vsetky maminy :oops:
no s chlapcenskym menom to mame takže mame tri na vyber…po dokladnom preskumani slovenskeho i ceskeho kalendara nam zostali: Šimon, Matěj a Milan (po manželovi :-? )
iveta35: no manžel ma tiež taku malu tradiciu…jedna jeho sestra si našla slovaka a vzala si ho…tak sme sa potom smiali, že manžel hladal tiež na vychode… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
29.7.10 15:42

ja už hovorim česky…musela som v praci a ked všetci okolo mna hovoria česky, tak mam prepnute na češtinu (i ked manžel by chcel aby som hovorila slovensky)…nikdy mi nerobila problemy (teda ta hovorova…pravopis nezvladam ani slovensky ani česky :oops: )
ale ked hovorim dlhšie so slovakom, alebo pozeram niečo na slovenskych staniciach, tak mi naskakuju slovenske slovička…
na dieta chcem hovorit obomy jazykmi, aby rozumelo…bude predsa čechoslovák :mrgreen:
ale chybaju mi tu slovenske rozpravky (napr. dobšinského) a tie budem čítat v slovenčine…už sa začinam rozpametavat na slovenske detske riekanky a pesničky…ale už to po tych rokoch ide tažko… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
29.7.10 15:44

iveta35: na tej fotke mas dcerku Terezku? je nadherna…taka princezna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie