Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ze své zkušenosti bych spíš než samozabarvovací doporučila rovnou tmavé dioptrické. Přijdou mi účinnější.
@Malaga píše:
Ze své zkušenosti bych spíš než samozabarvovací doporučila rovnou tmavé dioptrické. Přijdou mi účinnější.
Můžu se zeptat, proč ti přišli účinnější?
Když já právě pořád bych nechtěla vypadat, že mám na sobě tmavé brýle. Nevím, neumim se nějak rozhodnout ![]()
No když zapadá sluníčko a jedeš přímo, tak ty samozabarvovací se nezabarvují tolik.
Prostě mám troje
- čiré s antireflexem, samozabarvovací - moc nepoužívám a tmavé - používám od jara do podzimu. Všechny nechávám v autě.
No nevim, co ti v optice radili. Ale ja mam samozabarvovaci bryle a v aute se mi nezabarvi (nejspis kvuli filtru, co je na autosklech). Nakonec jsem to vyresila nasazovacima slunecnima sklama, ktere mam porad v aute (neco takoveho http://s9.postimg.org/…b3/bryle.jpg)
@Malaga píše:
No když zapadá sluníčko a jedeš přímo, tak ty samozabarvovací se nezabarvují tolik.
Prostě mám troje- čiré s antireflexem, samozabarvovací - moc nepoužívám a tmavé - používám od jara do podzimu. Všechny nechávám v autě.
Já mám čiré s antireflexem taky a taky je nechávám v autě. ![]()
Aha, a mě ten pán v optice říkal, že ted jsou na trhu nějaké nové ty zatmavovací a že jsou snad i při potřebě tmavší než ty tmavé dioptrické
Ale jsou zase o něco dražší, to by mi ani tak nevadilo, ale pořád váhám no. Každopádně ti děkuju za tvé info ![]()
@Jerra píše:
No nevim, co ti v optice radili. Ale ja mam samozabarvovaci bryle a v aute se mi nezabarvi (nejspis kvuli filtru, co je na autosklech). Nakonec jsem to vyresila nasazovacima slunecnima sklama, ktere mam porad v aute (neco takoveho http://s9.postimg.org/…b3/bryle.jpg)
Můžu se zeptat, kde si je koupila? A ty jsou dioptrické?
@Jančakecalka píše:
Můžu se zeptat, kde si je koupila? A ty jsou dioptrické?
Na ebay za par kacek
Nejsou dioptricke, prave se jen nasadi na obroucky normalnich diptrickych bryli.
http://www.ebay.com/…371128647670?…
@Jerra píše:
Na ebay za par kacekNejsou dioptricke, prave se jen nasadi na obroucky normalnich diptrickych bryli.
http://www.ebay.com/…371128647670?…
A opravdu jsou v pohodě i na ostrým sluníčku? Já jezdim proti slunci každej den a hrozně mi to vadí, proto sháním jak se toho zbavit
Potom nechápu, proč se vyrábí ty ostatní ![]()
No prijde mi to tmave jako prumerne slunecni bryle
Na rizeni jsou pro me ok.
Ale zadne ultratmave sklo to zas neni, si myslim.
@Jerra píše:
No prijde mi to tmave jako prumerne slunecni bryleNa rizeni jsou pro me ok.
Ale zadne ultratmave sklo to zas neni, si myslim.
Aha,
no, to já bych spíš asi uvítala, kdyby bylo to sklo tmavší, protože od bolení očí ze slunce mívám migrény.
Ale i tak ti děkuju za příspěvky ![]()
@Jančakecalka myslím, že mám ty s tím 85% zabarvením a přijde mi, že jsou právě tmavší než klasické sluneční brýle. Ale to ti určitě v optice poradí, zkus jich oběhnout víc…Dobře vidět je v autě fakt důležité ![]()
@Jančakecalka píše:
Já mám čiré s antireflexem taky a taky je nechávám v autě.
Aha, a mě ten pán v optice říkal, že ted jsou na trhu nějaké nové ty zatmavovací a že jsou snad i při potřebě tmavší než ty tmavé dioptrickéAle jsou zase o něco dražší, to by mi ani tak nevadilo, ale pořád váhám no. Každopádně ti děkuju za tvé info
No, to je sice hezké, ale čelní sklo auta má v sobě UV filtr, takže se ti ty samozabarvovací brýle prostě nezbarví… takže pořiď do auta druhé a přehazuj.
@Malaga píše:
@Jančakecalka myslím, že mám ty s tím 85% zabarvením a přijde mi, že jsou právě tmavší než klasické sluneční brýle. Ale to ti určitě v optice poradí, zkus jich oběhnout víc…Dobře vidět je v autě fakt důležité
No právě, takže sháním info kde se dá ![]()
No, u nás moc optik není, ale optám se, děkuju ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, to je sice hezké, ale čelní sklo auta má v sobě UV filtr, takže se ti ty samozabarvovací brýle prostě nezbarví… takže pořiď do auta druhé a přehazuj.
A UV filtr mají všecky auta? jak zjistim, že ho má naše?
Tak pak nechápu to, k čemu by ty samozatmavovací byli, když by v autě byli na prd ![]()
Přehazovat se mi nechce, proto jsem chtěla mít jedny a na vše.
CHtěla bych si pořídit na řízení auta samozatmavovací dioptrické brýle kvůli řízení, ale netušim které. Mám dioptrie na levé oko 1 a na pravé 1 a půl. V optice mi nabízeli různé výrobce a cenovou kategorii a i barevné provedení skel, ale vůbec se neumim rozhodnout, které si vybrat.
Kdo máte, poradte prosím, kterou barvu skel je lepší zvolit, jezdím spíš přes den, po tmě méně často.
Děkuji.