Smazání fb - smrt uživatele

10937
20.2.22 07:49

Smazání fb - smrt uživatele

Ahoj, potřebovala bych radu. V létě mi umřel brácha a jelikož nemám přístup na jeho fb tak jsem požádala jeho přítelkyni o smazání účtu. Ale ona to neudělala. A porad na fb je. Teď měl narozeniny a skocilo to na fb. Dá se to nějak zrušit i jinak než přihlášením na jeho fb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
20.2.22 07:51

@EvaG zůstává jako vzpomínka. Taky mám takhle pár přátel, vždycky vyskočí upozornění a je tam dopsáno, že na dotyčného vzpomínáme :think:
Lze přes podporu zažádat smazání, ale je to na dlouhé lokte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.2.22 07:58

No on měl teď narozeniny a skocilo tam poprejte uživateli k narozeninám. Jelikož měl dvě dcery které mají fb tak pro ně je to těžký. A nevím jak to zrušit. Nahlásila jsem profil a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
20.2.22 08:01
@EvaG píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. V létě mi umřel brácha a jelikož nemám přístup na jeho fb tak jsem požádala jeho přítelkyni o smazání účtu. Ale ona to neudělala. A porad na fb je. Teď měl narozeniny a skocilo to na fb. Dá se to nějak zrušit i jinak než přihlášením na jeho fb.

Taky chodim na jeden takovy ucet zavzpominat a uz ten clovek nezije nekolik let. Stejne si v den jeho narozenin vzpomenes, ze by je mel, tak pripominka na FB se da zvladnout, ne? Ony ty ucty byvaji nejak uzavrene, ale viditelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.2.22 08:04

@vokishka mě jde o to že ten účet funguje normálně dal.
On dospělý člověk bez problémů. Ale dcery 14, 17 tam je to blbý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
20.2.22 08:21

Zkus poprosit ještě jednou partnerku, zda by nemohla účet deaktivovat. Chápu, že je ti nepříjemné. Je úplně jedno, jak to vnímá někdo jiný, jde o to, jak ti vnímáte vy.
Nikdo ti nemusí říkat, jak se máte cejtit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
20.2.22 08:40

Zkusím ještě jednou poprosit jeho přítelkyni, ona to možná asi neudělá že to má jako vzpomínku. Já bych byla pro smazat. Když mi umřel taťka tak to tenkrát šlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
20.2.22 08:44

@EvaG Účet zemřelého muže spravovat předem určená osoba - buď jej smazat nebo ponechat jako vzpomínku.

Tuto osobu si určuješ ještě za života. Má přítelkyně tvého bratra toto nastavení? Pokud ne, nemůže účet smazat.

Na podporu Facebooku zašli žádost o smazání účtu společně s úmrtním listem. Ten je podmínkou. Nemusí ti však vyhovět.

Řešila jsem to loni v létě. Bez úmrtního listu se mnou vůbec nechtěli komunikovat, a to jsem byla oprávněná osoba pro manipulaci s účtem po úmrtí tatínka.

• Citovat
  • Upravit
jezzz
20.2.22 08:48
@EvaG píše:
Zkusím ještě jednou poprosit jeho přítelkyni, ona to možná asi neudělá že to má jako vzpomínku. Já bych byla pro smazat. Když mi umřel taťka tak to tenkrát šlo. :think:

Má heslo k jeho účtu? Pokud ne, tak to tak jednoduché není. Viz můj příspěvek.

Postup smazání je v nápovědě Facebook.

• Citovat
  • Upravit
10937
20.2.22 09:10

Heslo právě má. Po smrti jsem ji o to smazání prosila, ale pak na účet chodila a tím pádem se to asi nesmazalo. Úmrtí list mám. Děkuji za radu tušila jsem, že to nebude tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
20.2.22 09:12

@EvaG
Ahoj,

nahlašuje se profil s kopii dokumentu o smrti. Já naskenovala parte. Profil se tak uzamkl.

Nicméně naskočila tam chyba a třeba mému bratrovi i po uzamčení profilu naskočila fotka nějakého chlapa. Prostě error, ale to ti dá ránu na solár. Uzamčený profil a pípne ti, že uživatel po delší době něco přidal a tam selfíčko asi 40ti letého chlapa :roll:

Kéž by ten profil šel smazat uplně. Je to stejně na prd… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.22 09:14
@EvaG píše:
@vokishka mě jde o to že ten účet funguje normálně dal.
On dospělý člověk bez problémů. Ale dcery 14, 17 tam je to blbý.

Tak ať si ho dcery odeberou z přátel. To je nejrychlejší řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
20.2.22 09:23

@chs.jasmin Mne loni partě neuznali, pouze úmrtní list.

Pak šlo dát účet jako vzpomínku. Tam naštěstí žádní jiní chlapi nejsou ;)

Info s parte je pro zakladatelku @EvaG

• Citovat
  • Upravit
jezzz
20.2.22 09:28
@EvaG píše:
Heslo právě má. Po smrti jsem ji o to smazání prosila, ale pak na účet chodila a tím pádem se to asi nesmazalo. Úmrtí list mám. Děkuji za radu tušila jsem, že to nebude tak jednoduché.

Jak na u ze chodila? Když je jako vzpomínka, je viditelný, avšak označený - jde poznat že uživatel zemřel. Pověřená osoba může zveřejňovat příspěvky - například vzpomínky přátel, atd. Osobně to nedělám.

Zkus ji požádat o heslo, to bude nejjednodušší. Nebo ať tě zadá jako prověřenou osobu. Pak by jsi mohla vše vyřešit sama i bez hesla.

Určitě to zkus zároveň i sama s úmrtním listem. Ať se to zadaří.

• Citovat
  • Upravit
10937
20.2.22 09:28

Děkuji všem co reagovali ke smazání účtu. Typu a rady že si mají dcery smazat
z přátel. Nejde jen o ně. Vše je propojené a pořád se to ukazuje.
A přesně jak píšete, když se pak ukáže, že ten člověk je aktivní nebo je zmíněn v příspěvku, tak to otevře nové rány. Kdo nezažil nepochopí.

Příspěvek upraven 20.02.22 v 09:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák