Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, potřebovala bych radu. V létě mi umřel brácha a jelikož nemám přístup na jeho fb tak jsem požádala jeho přítelkyni o smazání účtu. Ale ona to neudělala. A porad na fb je. Teď měl narozeniny a skocilo to na fb. Dá se to nějak zrušit i jinak než přihlášením na jeho fb.
@EvaG zůstává jako vzpomínka. Taky mám takhle pár přátel, vždycky vyskočí upozornění a je tam dopsáno, že na dotyčného vzpomínáme ![]()
Lze přes podporu zažádat smazání, ale je to na dlouhé lokte ![]()
No on měl teď narozeniny a skocilo tam poprejte uživateli k narozeninám. Jelikož měl dvě dcery které mají fb tak pro ně je to těžký. A nevím jak to zrušit. Nahlásila jsem profil a nic.
@EvaG píše:
Ahoj, potřebovala bych radu. V létě mi umřel brácha a jelikož nemám přístup na jeho fb tak jsem požádala jeho přítelkyni o smazání účtu. Ale ona to neudělala. A porad na fb je. Teď měl narozeniny a skocilo to na fb. Dá se to nějak zrušit i jinak než přihlášením na jeho fb.
Taky chodim na jeden takovy ucet zavzpominat a uz ten clovek nezije nekolik let. Stejne si v den jeho narozenin vzpomenes, ze by je mel, tak pripominka na FB se da zvladnout, ne? Ony ty ucty byvaji nejak uzavrene, ale viditelne.
@vokishka mě jde o to že ten účet funguje normálně dal.
On dospělý člověk bez problémů. Ale dcery 14, 17 tam je to blbý.
Zkus poprosit ještě jednou partnerku, zda by nemohla účet deaktivovat. Chápu, že je ti nepříjemné. Je úplně jedno, jak to vnímá někdo jiný, jde o to, jak ti vnímáte vy.
Nikdo ti nemusí říkat, jak se máte cejtit
Zkusím ještě jednou poprosit jeho přítelkyni, ona to možná asi neudělá že to má jako vzpomínku. Já bych byla pro smazat. Když mi umřel taťka tak to tenkrát šlo. ![]()
@EvaG Účet zemřelého muže spravovat předem určená osoba - buď jej smazat nebo ponechat jako vzpomínku.
Tuto osobu si určuješ ještě za života. Má přítelkyně tvého bratra toto nastavení? Pokud ne, nemůže účet smazat.
Na podporu Facebooku zašli žádost o smazání účtu společně s úmrtním listem. Ten je podmínkou. Nemusí ti však vyhovět.
Řešila jsem to loni v létě. Bez úmrtního listu se mnou vůbec nechtěli komunikovat, a to jsem byla oprávněná osoba pro manipulaci s účtem po úmrtí tatínka.
@EvaG píše:
Zkusím ještě jednou poprosit jeho přítelkyni, ona to možná asi neudělá že to má jako vzpomínku. Já bych byla pro smazat. Když mi umřel taťka tak to tenkrát šlo.
Má heslo k jeho účtu? Pokud ne, tak to tak jednoduché není. Viz můj příspěvek.
Postup smazání je v nápovědě Facebook.
Heslo právě má. Po smrti jsem ji o to smazání prosila, ale pak na účet chodila a tím pádem se to asi nesmazalo. Úmrtí list mám. Děkuji za radu tušila jsem, že to nebude tak jednoduché.
@EvaG
Ahoj,
nahlašuje se profil s kopii dokumentu o smrti. Já naskenovala parte. Profil se tak uzamkl.
Nicméně naskočila tam chyba a třeba mému bratrovi i po uzamčení profilu naskočila fotka nějakého chlapa. Prostě error, ale to ti dá ránu na solár. Uzamčený profil a pípne ti, že uživatel po delší době něco přidal a tam selfíčko asi 40ti letého chlapa ![]()
Kéž by ten profil šel smazat uplně. Je to stejně na prd… ![]()
@EvaG píše:
@vokishka mě jde o to že ten účet funguje normálně dal.
On dospělý člověk bez problémů. Ale dcery 14, 17 tam je to blbý.
Tak ať si ho dcery odeberou z přátel. To je nejrychlejší řešení
@chs.jasmin Mne loni partě neuznali, pouze úmrtní list.
Pak šlo dát účet jako vzpomínku. Tam naštěstí žádní jiní chlapi nejsou ![]()
Info s parte je pro zakladatelku @EvaG
@EvaG píše:
Heslo právě má. Po smrti jsem ji o to smazání prosila, ale pak na účet chodila a tím pádem se to asi nesmazalo. Úmrtí list mám. Děkuji za radu tušila jsem, že to nebude tak jednoduché.
Jak na u ze chodila? Když je jako vzpomínka, je viditelný, avšak označený - jde poznat že uživatel zemřel. Pověřená osoba může zveřejňovat příspěvky - například vzpomínky přátel, atd. Osobně to nedělám.
Zkus ji požádat o heslo, to bude nejjednodušší. Nebo ať tě zadá jako prověřenou osobu. Pak by jsi mohla vše vyřešit sama i bez hesla.
Určitě to zkus zároveň i sama s úmrtním listem. Ať se to zadaří.
Děkuji všem co reagovali ke smazání účtu. Typu a rady že si mají dcery smazat
z přátel. Nejde jen o ně. Vše je propojené a pořád se to ukazuje.
A přesně jak píšete, když se pak ukáže, že ten člověk je aktivní nebo je zmíněn v příspěvku, tak to otevře nové rány. Kdo nezažil nepochopí.
Příspěvek upraven 20.02.22 v 09:32