Smolín, Pohořelica a okolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5929
21.1.11 12:38

Já právě myslela že ještě příkrmy nemusí když tak krásně přibírý a ono je to naopak :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
21.1.11 14:12

Ahoj Heli, jo, tak to znám. Ze začátku ty naše vycházky taky nebyly nic moc. Chodila jsem jenom na spinkání, to znamenalo třičtvrtě hodiny, někdy půl, a jak se vzbudil, museli jsme být už u baráku, jinak hrozně brečel a nebavilo ho ležet v kočárku. Někdy zabíralo zpívání a povídání, ale spíš ne, pak jsem se cítila hrozně, když jsme jeli kolem lidí a ti se dívali, proč mi to mimišo tak ječí. :roll: Pak jsme po půl roce vyměnili korbu za sporťák (nejprve co nejvíc na ležení) a to ho od začátku baví, že se může koukat a teď už tam sedí jak starosta a pozoruje co se děje kolem.
Jani, úplně jsem si vzpomněla na naše začátky příkrmů. Taky jsme začínali mrkvičkou (já jsem vařila a mixovala do hladka) a docela mu chutnalo. I kašičky na večer. Chtěla jsem, aby mi líp spinkal a nevyžadoval tak často kojení. Moc nepomohlo. Tak jsem kojila a stále kojím podle potřeby i v noci, aby přibýval. Ale taky bych řekla, že pokud Ti malá pěkně přibírá, tak nemusíš s příkrmama tak rychle. Zvlášť tu večerní kašičku. Mlíčko je vždycky lepší varianta (pokud je ho dost). Já chodím pro inspiraci na stránky www.kojeni.net a četla jsem knihu od P.Fořta Aby dětem chutnalo. Zajímavý. Myslím, že tu byla i nějaká diskuse o tom. Tak Vás holky, zdravím, a přeju úspěchy s prvním krmením :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
21.1.11 14:15

Jani, a kdy se vlastně stěhujete??, nevím, jestli už to tu nepadlo :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
21.1.11 14:23
Jana1989 píše:
Já právě myslela že ještě příkrmy nemusí když tak krásně přibírý a ono je to naopak :hug:

Náš pan doktor by řekl: mlíko, mlíko, mlíko!!! :nevim: Tak si potom vyber, když každej říká něco jinýho, není nad zdravej selskej rozum :zed: a každá máma stejně ví nejlíp, že jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
21.1.11 16:57
vvero píše:
Jana1989 píše:
Já právě myslela že ještě příkrmy nemusí když tak krásně přibírý a ono je to naopak :hug:
Náš pan doktor by řekl: mlíko, mlíko, mlíko!!! :nevim: Tak si potom vyber, když každej říká něco jinýho, není nad zdravej selskej rozum :zed: a každá máma stejně ví nejlíp, že jo :lol:

Jojo Veru, máme stejnýho doktora a ten říká mlíko, mlíko, mlíko :D s příkrmů moc nadšený není. Už máme taky sporťák, Evulka už se do korbičky nevlezla, ale musím říct, že už nepláče v kočárku, plakávala ten první měsíc dva.. teď v kočárku obvykle spinká. Budem řít malou, tak jsme dnes strávili hodinu a půl s farářem a to ještě nebylo všechno, ještě tak ze třikrát, no hrůza :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5929
21.1.11 18:05
vvero píše:
Jani, a kdy se vlastně stěhujete??, nevím, jestli už to tu nepadlo :-D

Veru stěhujeme se už zítra, tak nevím kdy se sem za Vámi dostanu, nějakou dobu asi nebudeme mít ještě internet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5929
21.1.11 18:07
vvero píše:
Jana1989 píše:
Náš pan doktor by řekl: mlíko, mlíko, mlíko!!! :nevim: Tak si potom vyber, když každej říká něco jinýho, není nad zdravej selskej rozum :zed: a každá máma stejně ví nejlíp, že jo :lol:

Dám malé zatím jen tu mrkvičku a uvidím, s tou kaší večer ještě počkám asi. To je fakt, každý doktor říká něco jiného. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
21.1.11 22:02

Tak my tu na Tebe počkáme, až se ozveš, nikam neutečem, neboj Pěkné stěhování přeju a ať je všechno v pohodě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
21.1.11 22:04
ledmed píše:
vvero píše:
Jana1989 píše:
Jojo Veru, máme stejnýho doktora a ten říká mlíko, mlíko, mlíko :D s příkrmů moc nadšený není. Už máme taky sporťák, Evulka už se do korbičky nevlezla, ale musím říct, že už nepláče v kočárku, plakávala ten první měsíc dva.. teď v kočárku obvykle spinká. Budem řít malou, tak jsme dnes strávili hodinu a půl s farářem a to ještě nebylo všechno, ještě tak ze třikrát, no hrůza :(

Ajajaj, my chtěli taky pokřtít, ale zatím jsme to nějak neuskutečnili. Problém je, že já křtěná nejsem, takže asi taky sezení s farářem, co..křtíte v Poho nebo ve Cvrčovicích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
21.1.11 22:53

Ono je to takový složitější. Jelikož Cvrčovice patří pod Pohořelice, tak nám to dělá pohořelský farář. Chtěli jsme udělat křtiny u Loděnického, ale ten pohořelský to nedovolí, kdo ví proč a prý nám to udělá sám. Dnes to byla hrůza, rozebíral hodinu a půl Bibli, začAL OPRAVDU OD SAMÉHO ZAČÁTKU a ještě neskončil, prý ještě minimálně tři sezení budou. Jdeme tam zase v úterý v sedm večer :think:, děda zas bude chudák hlídat. Manžel je z toho akorát tak nas…on ty křtiny ani nějak nechce. My neměli ani svatbu v kostele a do kostela nechodíme, ale nakonec asi že bratr od mojí babičky byl farář a ten pohořelský ho víc jak 19 let znal, tak asi proto nám to udělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
21.1.11 23:25

To je ten farář takový zásadový? Tak to nám asi křtiny neudělá, páč my svatbu v kostele taky neměli a pokřtěný je jen manžel. A myslela jsem, že se to snad obejde bez nějakých sezení. Tak to jsem ráda, že mám info od Tebe. Ach jo. Dnes v noci hlídá manžel a já jsem vedle v pokoji. Trénujeme malýho na hlídání mojí mámy až půjdeme v únoru na ples. Problém ale je, že se prostě umělýho mlíka nenapije. Tak mě to trošku trápí. Už jsme to jednou přes noc zkoušeli a vydržel to do pěti, vždycky chvilku plakal a pak usnul,takže žádný drama, to mě uklidnilo, ale přesto se vzbudil několikrát. Pak jsem přišla já s totálně nalitýma prsama, aby se konečně nabumbal. Teď tam slyším nějaký plakání, asi se kluci snaží, ale zase půjde asi spinkat bez bumbání. No jo no. To si moje mamka užije :nevim: (a já na plese asi taky budu furt myslet jak to zvládají, ale už si fakt rádi vyjdeme, nebyli jsme od mého těhotenství nikde) :roll:
Přeju krásnej víkend, my jdem zítra do plavání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
22.1.11 12:04

Ahoj Veru, na tom kostelu mu až tak zas nezáleží, ale na těch sezeních si potrpí a jeho otázka je, jestli jsme byli oba pokřtení a to se ptal několikrát, tak to spíš bude ten hlavní problém, by ses asi taky musela nechat pokřtít. Já jsem myslela, že aky už dáváš umělé mléko, nepsala jsi, že jste jich taky vyzkoušeli? A jak to chlapi zvládli? Kuba by nemohl mít malou celou noc, ona by u něj taky nejedla, chce jen ode mě a to krmíme jen z flašky. I když je na dědu třeba taky zvyklá, tak by i nejedla. Zvykla si na něj, když byl Kuba před Vánocemi dlouhou dobu v Poslku pracovně. To věřím, že se konečně taky někam rádi podíváte. My taky nikde nebyli, jak říkám, i když jsme na flašce, tak ona by byla protivná. Jediny co jsme zvládli, tak promoce :) pošlu foto, ale to taky bylo, jak spustila hymna, tak i Evička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
22.1.11 22:49

Jéé, Vám to na fotečce všem sluší!!! My jsme si spíš mysleli pokřtít jen tak, ne z ideálu křesťanství, ale prostě jen tak, aby byl pokřtěný a v budoucnu třeba neměl problém se svatbou v kostele a tak. Ale v tomto případě se na celou věc asi vykašlem, max. ho pokřtíme jinde nebo třeba za pár let se rád nechá pokřtít sám.Já ani manžel bychom ta sezení asi nevydrželi (také vzhledem k tomu, že v Pohořelicích bychom určitě neměli hlídání - všichni z rodiny bydlí v Brně). Tak děkuju za informace, aspoň nemusíme za farářem :oops:
Já jsem se snažila dávat umělé mlíčko od doby, kdy přestal prospívat. Doktor chtěl, abych ho dávala, protože prý mám málo mlíka (vždycky to tvrdil i se sestřičkou se na mě „vrhali“ a já jim tvrdila, že ne), no každopádně jsem se o to snažila, zkoušela všechny mlíka, všechny flašky, ale nakonec jsme vždycky skončili u prsu, jsem i ráda, ale kdyby si kromě mateřského vzal občas i umělé, určitě by začal přibývat, tím jsem si jistá. Tak ho dávám aspoň do kašičky. To podle dr. nestačí, ale co mám dělat, že jo. Už se mi tím zdá trošku posedlý. Navíc mi i v roce skoro zakazuje krmit ho čímkoli jiným, když prý nechce UM, tak prý nemá dostat nic. Radši si dělám, co uznám za vhodné já. V poslední době mi začal přibývat a myslím, že je to i tím, že jsem přestala poslouchat všechny „dobře míněné rady“ a řídím se vlastním rozumem (tak moc doufám, že nám to vydrží, jinak ty svoje rozumy neobhájím) :nevim:
Kluci to zvládli fajn, ale opět se nenapil, budili se dvakrát, trochu si poplakal a pak vysílením usnul, myslím, že kdyby měl hlad, tak by si dal..nevydržela jsem to a zase za nimi v 5 ráno přišla a nakojila.
Tak zase za týden to zkusíme. Mamka to bude muset nějak zvládnout, poradí si. Už hlídala sestřiny děti (ale ty zvládaly flašku v pohodě). A myslím, že do dvou hodin do rána budeme zpátky, tak to snad bude fajn. Už se docela těším.
A jak papá Evička? Kolik vybumbá mlíčka? A jak se vlastně má, už Vám začala lozit? Je moc krásná :potlesk:
Zrovna dneska jsme se dívali na video z prvního roku a je naprosto neuvěřitelné, jak Matyášek za tu dobu vyrostl, změnil se, začal být šikovný. Je to zázrak :-)
Ahoj Veru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
22.1.11 22:56

Ještě foto nás třech na oplátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
829
24.1.11 11:35

Ahoj Veru,
děkuju taky za fotečku :) Téééda, Matyášek dostal takový parádní dort? Už je to opravdu veliký kluk, nevypadá nějaký maličky. O doktorovi je to na dlouhé debaty, já taky neměla málo mlíka, dokonce jsem ho ze začátku měla tolik, že jsem ho i vylívala, sem si ho měla blbec zamrazit, první co jsme po propuštění z nemocnice udělali, že jsme koupili odsávačku, ale narychlo jen tu balonkovou od chicco a ta teda nebyla nic moc, bylo to hrozně pracné. Mám nakonec doma i elektrickou od Medely, ale ta už přišla bohužel pozdě. Ze začátku mi dokonce doktor říkal, že Evičce dávám pít dlouho, že jí mám odtrhnout, jestli budu mít druhé dítě, tak toto už nikdy dělat nebudu. A po třech měsích, asi to bylo možná změnou chuti mlíka, začala jsem brát antikoncepci a taky jsem dostala menstruaci, to se říká, že se ta chuť mění, ale nevím, tak Evička začala míň pít. Ale pila docela schutí, to jsem jí ještě dávala po dvou hodinkách a to přibrala 700 g za měsíc a to se doktorovi nelíbilo, že mám ačít dávát trochu umělého mlíka, jenže ona nechtěla, ani z flašky, ani ze stříkačky, to mi potom zvracela, na suplementor už byla velká, nepomohlo jí to ničím dosladit, tak už potom u každýho jídla ječela, že už nechtěla ani z prsa, tak už si jen cucla, aby se neřeklo. Ale mlíko tam bylo, jen nebyl nikdo kdo by ho pil. Já bych jí ho i odsála do flaštičky, ale nechtěla to pít. Tak po dlouhých snakách nás doktor poslal na vyšetření do nemocnice. Tam si nás samozřejmě nechali, že pije málo, tam zkušebně vypila jen 30 ml, tak si nás ubytovali. No žádná sestřička nám nepomohla, laktační poradkyně došla po sedmi dnech a že mám stimulovat prsa, aby bylo víc mlíka, ale k čemu, když to nechtěla a tam jsem jí měla začít dávat umělé, tak asi po třech dnech se naučila pít ze lžičky bez řevu, to jsem jí dávala půl dávky z prsa a zbytek ze lžičky. Ale jak chceš aby se dítě znovu rozkojilo, když nemá klid, byli jsme na pokoji ještě s jinou maminou, ta měla třítydeního chlapečka a ten věčně řval, ve dne v noci a když byl klid, tak ta mamina měla návštěvu i mimo návštěvní hodiny, snad celou familii a Rudolfovi nebylo blbý zůstat v pokoji, když jsem chtěla kojit a ještě do toho začal telefonovat. vrchol všeho bylo, že toho malýho napojili na monitor a tak to tam pořád hučelo. Nic mu nebylo, měl jen slabou rýmečku, ale rodiče chtěli pro jistotu. No, tak tam byli tři dny a potom mi zase dali jinou maminku, s týdením miminkem, Verunka byla hodná, ale chudáček měla zahnisaný obě dvě očíčka, tak pořád dostávala nějaké léky a museli se jí promačkávat očíčka. aLE TENTOKRÁT TO BYLA NORMÁLNÍ MAMINKA, tak to šlo..uběhlo sedm dní a Evula pořád nechtěla pít z flašky, už jsem se těšila že půjdem dom, ale doktorka nás nechtěla pustit. Evičce našli v krvi vir mononukleozy, tak jsme ještě čekali na nějaké výsledky testů a byl zrovna pátek, tak jsme tam měli zůstat do pondělí. Jenže museli nás separovat na jiný pokoj a chovali se k nám teda pěkně hnusně a hnusný je, že nás dali na pokoj, ses leněnými dveřmi, no paráda. To už byl lepší ten vedle mikrovlnky lékařáku, jak jsme byli předtím. No a vedle toho pokoje byli děcka s bronchitidou, takže je chodili v noci inhalovat, tak hulákali. Můžu říct, že naše Evička tam byla nejhodnější. To bylo období, kdy chodila v osm spávat a mohla jsem si zajít na oběd, vydržela to bez řevu sama. Tak jsme tam byli od 15.-25 října a přesně 22. na Kubovi narozeniny si vzala flašku a ještě ke všemu před Kubíkem, tak jsme měli hroznou radost. Z prsu už potom moc nechtěla, i když říkali, že mám odstříkávat, proto jsem si taky koupila tu Medelu, ale akorát jsem si tak huntovala prsa. Kosek kolikrát říkal, ať jí nechám vyhladovět, ale to nemusím, to si Evička řídí sama, já prostě po třech čtxyřech hodinkách nechce a jak nechce, tak to do ní nedostanu a třeba za půl hodinky si dá. To se řekne experimentujte, ale když nechce. Už se mi to dlouho nestalo, takto dlouho snad nikdy. předevčírem, jedla o půl šesté večer a potom po těch třech hodinkách nechtěla, tak jsem jí to zkoušela dávat, ale nic. Spát šla až o půl jedné v noci, to nevím, co byla tak čilá a o půl třetí se probudila s řevem. Ale zase mlíko nechtěla, chtěla se jen přitulit, tak usla a najedla se až v osm ráno, to vypila celou flašku, dělám jí ze 18m vody, víc mi nikdy nevypila. Jinak toho moc nevypije, max je asi tak 900ml, je to s ní fakt těžký. Ale dělám co můžu.Jo a Kosek mi taky zakazuje příkrmy, ale nemán to vliv, nato, co vypije, jelikož jí dávám jen půlku skleničky a potom mi ještě vypije mlíko. Něco ti pošlu do zprávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová