Smrad od nečistotné sousedky

2516
12.9.20 09:39

Smrad od nečistotné sousedky

Ahoj holky (a pár kluků),

třeba s tím má někdo zkušenost…

Bydlíme ve 3. patře paneláku o 11 patrech a pod námi v 1. patře bydlí jedna starší paní.
Máme nad ní obě místnosti (kuchyň a obytný pokoj s lodžíí).
Paní má velké problémy s hygienou, je dost obézní a málo pohyblivá a asi se nemyje každý den + je inkontinentní a doma má prý docela nepořádek (informace od jiné sousedky, která tam byla).
Někdy, když paní potkáme např. na chodbě v suterénu, tak je dost těžké přemoci dávení, protože bohužel paní zapáchá a to dost - takový ten špinavý zápach, spojený s močí a potem…
Několikrát už u ní byli policajti se záchrankou, protože spadla a nemohla se postavit na nohy.
Co vím, tak nemá žádné děti ani příbuzné, občas za ní chodí nějaké kamarádky.

No a co je kámen úrazu? Ten jeji puch - to jsem si říkala, že těch pár nešťastných vteřin, než rychle vyběhneme na schody, nějak člověk se zatajeným dechem přežije…
Ale dneska jsem sbírala z lodžie prádlo a s hrůzou jsem zjistila, že ten její smrad jde otevřeným oknem nahoru na naši lodžii a to už je i na mě moc…
Bohužel s paní se nedá moc mluvit, stačí náznak čehokoliv na její osobu a ona se rozbrečí a dělá prý scény (informace od sousedky, která jí zná).

Navíc v našem domě bydlí 80% důchodců - starousedlíků, kteří na mě už měli kecy, když jsem chvíli byla předsedkyně SVJ, protože jsem se snažila funkci dělat poctivě a napravovat chyby zemřelé bývalé předsedkyně, která udělala dost průšvihů, ale pro tyto důchodce byla svatá (hodně z nich jsou bývalí členové komunistické strany atd.).

Takže kdybych začla, že paní XY zapáchá tak, že to jde až k nám, dokážu si představit, jak by se na mě sesypali (oni bydlí samozřejmě výš a tedy to necítí a je jim to jedno).

Vůbec nevím, co s tím…:(
Obávám se, že za chvíli ten zápach bude obtěžující víc a víc a nepůjde to vydržet.. Do bytu nám to zatím nejde, naštěstí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33555
12.9.20 09:56

Tak ta paní by asi potřebovala někoho, kdo by jí pomohl jak s úklidem, tak s hygienou :think: Pokud nemá děti ani jiné příbuzné, tak by třeba pomohla pečovatelka. Chápu, že zápach je obtěžující, ale ta paní si to asi neuvědomuje, a pokud ano, tak asi není v jejích silách to změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
12.9.20 09:59

Chápu, že to pro vás není příjemné, to bez debat. Ale je mi opravdu líto té paní. Řeším teď vzdáleně podobný problém a na tvém místě bych se paní nabídla, jestli nepotřebuje pomoc. Sama to nezvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
12.9.20 09:59

Ahoj, zapeklitá situace. My zase bydleli v bytě, kde nám smrad od pána pod námi, šel stupačkami a taky oknem, jako u vás. Kdybych to nezažila, nevěřila bych, že je tohle možné. Bohužel, nevím jak ti efektivně poradit, s babou asi nehnete :nevim: My se nakonec stěhovali, potřebovali jsme do většího a tak jsme se zbavili i toho čuněte pod námi. Každopádně tam teď bydlí známí, chtěli byt i přez to, že jsme jim řekli, kdo bydlí o patro níž a teď litují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
12.9.20 10:02

@Paoloska Já bych to nezvládla, opravdu nemám na tyhle věci žaludek…

Jinak já paní nechci samozřejmě ublížit, protože je mi jasné, že do takové situace se může dostat kdokoliv…

Napadlo mě napsat na sociálku, zda by paní neměla nárok na nějakou pomoc..? Ale zase pokud sama paní nebude chtít, tak nám to bude asi k ničemu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
626
12.9.20 10:03
@Mauša5218 píše:
Ahoj, zapeklitá situace. My zase bydleli v bytě, kde nám smrad od pána pod námi, šel stupačkami a taky oknem, jako u vás. Kdybych to nezažila, nevěřila bych, že je tohle možné. Bohužel, nevím jak ti efektivně poradit, s babou asi nehnete :nevim: My se nakonec stěhovali, potřebovali jsme do většího a tak jsme se zbavili i toho čuněte pod námi. Každopádně tam teď bydlí známí, chtěli byt i přez to, že jsme jim řekli, kdo bydlí o patro níž a teď litují.

Ještě chci dodat, že chlápek není stařík, ale tak šedesátník. Aby mě tu neměli za nelidu. Schopný se o sebe postarat je a byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
12.9.20 10:09
@Paoloska píše:
Chápu, že to pro vás není příjemné, to bez debat. Ale je mi opravdu líto té paní. Řeším teď vzdáleně podobný problém a na tvém místě bych se paní nabídla, jestli nepotřebuje pomoc. Sama to nezvládne.

Nechci nikomu nic podsouvat, ale nevěřím, že kdokoliv s vlastní rodinou, starostmi a prací by dobrovolně chodil ve svém volném čase uklízet k úplně cizí ženě, která zapáchá tak, že se sousedi davi smradem. Zažila jsem takovou osobu a přesně jak píše zakladatelka, opravdu jsme se všichni dávili jen prošla okolo, nepředstavitelný zápach.

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
12.9.20 10:16
@Kacatko1986 píše:
@Paoloska Já bych to nezvládla, opravdu nemám na tyhle věci žaludek…

Jinak já paní nechci samozřejmě ublížit, protože je mi jasné, že do takové situace se může dostat kdokoliv…

Napadlo mě napsat na sociálku, zda by paní neměla nárok na nějakou pomoc..? Ale zase pokud sama paní nebude chtít, tak nám to bude asi k ničemu :nevim:

Já teda podobný případ znala naštěstí jen jeden, a dotyčná se necítila. Pamatuju si, jak se jiní snažili ji přesvědčit, aby se třeba osprchovala, bez výsledku. Došlo to až do situace, že třeba celá místnost lidí si odsedla min 3 metry od ní a i v zimě otevřená všechna okna… Ani to s ní nehlo, mmchodem, byla to mladá holčina. Tihle lidi se podle mě necítí plus nejsou psychicky úplně v pořádku. Je mi tě líto, zkusila bych se zeptat na socialce, zda máš v tomhle případě aspoň nějaká práva a co by se dalo dělat

• Citovat
  • Upravit
2516
12.9.20 10:19

@Lalelale Ja jsem na tu socialku napsala email, zda by pani nemela narok na nejakou peci/pomoc.. At vim informativne, protoze ona si sama o nic asi nerekne…

My tohle meli s babickou, tak vim, jak je to tezky, ale ta bydlela v dome a obtezovala maximalne me rodice… A bylo to hrozny, nenechala si pomoci, mama ji chtela pomahat s mytim a uklidem a babicka scena na celou ulici a vyhanela mamku s holi ven… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
12.9.20 10:23

@Kacatko1986 @Lalelale Pomoc může být i taková, že s ní zakladatelka promluví o možných sociálních a pečovatelských službách a pomůže jí to zařídit. To chápu, že ne každý má čas a dokáže osobně pomoci cizímu člověku s hygienou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
12.9.20 10:32

Je to tezke, vsude je neco.Nam takova pani kouri pod okny, navic ma davivy kasel a to je tedy probuzeni v sobotu i v nedeli.Jen nechapu, proc do toho pletes politickou prislusnost 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
12.9.20 10:38

@jannina1 Protoze jsem chtela nastinit, ze tihle sousedi lpi na minulosti a vse nove je pro ne zle vcetne nas mladych (to cituji jednoho z nich :-D), tak jen pro predstavu, ze u nich nebudu mit pripadne zastani…
A tech par, co by jim to taky vadilo, tak se tehle boji a nereknou nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
12.9.20 10:39

@jannina1 takovýho šmejda jsme pod sebou měli taky, ráno vstal v šest a večer šel spát o půlnoci. Na balkoně měl posezení a protože byl v důchodu, tak tam trávil celé dny a pozoroval okolí. Každý den dál krabičku. My si nemohli ani vyvětrat, aby nám to nešlo do bytu. Pak nám z jiných kuřáků, kteří se přistěhovali, šel smrad do bytu i stoupackami, protože kouřili v bytě. Domluva nepomohla, nakonec jsme se odstěhovali. Být ten byt náš, tak vážně nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
12.9.20 10:47

Zkus se podívat do Stanov svj. My tam třeba máme uvedeno, že svou bytovou jednotku musí každý udržovat v dobrém stavu a pořádku. Výbor navíc má právo v případě podezření na havárii a podobně do bytu vstoupit. Třeba by ti to nějak pomohlo. Ona je majitelka?

• Citovat
  • Upravit
7257
12.9.20 10:50
@Kacatko1986 píše:
@jannina1 Protoze jsem chtela nastinit, ze tihle sousedi lpi na minulosti a vse nove je pro ne zle vcetne nas mladych (to cituji jednoho z nich :-D), tak jen pro predstavu, ze u nich nebudu mit pripadne zastani…
A tech par, co by jim to taky vadilo, tak se tehle boji a nereknou nic.

No ale k tomu nemusi byt clen nejake strany :D
My mame taky v dome jednoho blba, vsechno sabotuje a je clen Piratu. Nikdy by me ale nenapadlo takhle pausalizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová