Smradlavé černé džíny

31278
3.2.19 12:08

není to smrad od plísně? Toho se blbě zbavuje.
Možná bych využila teď ten venkovní mráz a dala je na pár dní vyvětrat, přemrznout a vyfoukat ven :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
3.2.19 12:09

zkus octovou vodu..ale jinak je to barvivem asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
3.2.19 12:18

Asi jedine ocet… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
3.2.19 12:41

Přesně vím co myslíš.. Mám černé džíny z NewYorkeru už několik let, prané nespočetněkrát a stejně pořád divně smrdí :nevim: ale žádné jiné oblečení mi takhle nesmrdí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.2.19 13:20

A to máš odvahu to nosit 8o . Co je v tom asi za sajrajt, že to tak smrdí? Já bych si na sebe smradlavou věc nevzala ani omylem. Proč to nosíš, když ti tím načuchne i ostatní oblečení? Vyhoď je kup si něco, co ti bude vonět,

• Citovat
  • Upravit
8523
3.2.19 13:32
@Celeste97 píše:
Přesně vím co myslíš.. Mám černé džíny z NewYorkeru už několik let, prané nespočetněkrát a stejně pořád divně smrdí :nevim: ale žádné jiné oblečení mi takhle nesmrdí :think:

Taky jsem kdysi měla jednou černý rifle, který pořád smrděly. Pak už jsem si nikdy černý nekoupila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21579
3.2.19 16:21

zkusila bych je vyprat na co největší teplotu, kterou si troufneš. Do máchání dej dezinfekci Sanytol a nebo ocet. Pokukd to nezabere, džíny bych vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.2.19 17:57

@Celeste97 Přesně tak, jsou z New Yorkeru! Nejhorší je, že žádný jiný džíny mi takhle dobře ještě neseděly, jelikož jsem hodně vysoká, tak mám se sháněním džínů problém :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.2.19 17:59

@Janli Tak ono to okolí necítí, jen když si k tomu čuchneš fakt zblízka :D a jelikož jsou jedny z mála, co mi perfektně sedí a byly ještě k tomu drahý jak prase, tak se mi je vyhazovat fakt nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.2.19 18:07

Tak jsem to teda dala na 60, jelikož na 90 si ještě netroufnu, dvě lžíce octa na máchání a uvidím :) jestli to nezabere, hodím to tam na 90 a nazdar, ještě se Sanytolem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
18.3.19 17:18

Update - černé džíny

Zdravím :*
No, tak po vyprání s tím octem džíny pořád smrděly, pak jsem je hodila do lavoru s octem, nechala je tam vymáchat asi 24 hodin, pak je ještě vyprala :D když jsem je vytáhla a dala sušit, už nesmrděly, tak jsem si říkala, že mám vyhráno. Ale ejhle - vzala jsem si je na sebe a když jsem je sundala, smrad byl zpátky :zed: :D :D asi to prostě fakt nepůjde, koupila jsem si nové, i když mi ty smradlavky seděly nejlíp. Teď je nosím jen v nejnutnějších případech. A ptala jsem se na to také jedné známé švadleny a ta říkala, že tenhle smrad zná a že je to jednoduše z toho, že jsou barvené, proto se to takhle pořád drží a že tuhle „vůni“ moc dobře zná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
9.4.22 08:22

Na to mám jediný použitelný recept: ocet-mrazák-aviváž
Tedy, rifle se ponoří do octové vody min. na 1 hod. a vyperou. Ještě mokré se zmuchlají do mokré koule, vloží do igelitky a takto zabalené dají na mrazák. Do 24 hodin zmrznou a vytvoří se na nich krystalky. Pak se vytáhnou a ještě zmrzlé ponoří do kýble s aviváží. Pak se znovu vyperou. Zatím mi to zabralo i na ty nejodolnější pachy na riflích, nemusela jsem je vyhazovat, protože některé rifle páchnou opravdu strašně. Hodně zdaru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18638
9.4.22 08:27

@hannah10 bych řekla, ze po třech letech už to bere max na pole při sbírání brambor :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
14.4.22 11:08

@hospodki Tak někdo si to může vyhledat jako téma, které ho zajímá. K tomu ty staré diskuze jsou. A vidím, že minimálně jeden člověk to četl😉 takže dík za příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zlatka666
14.4.22 11:25
@hannah10 píše:
@hospodki Tak někdo si to může vyhledat jako téma, které ho zajímá. K tomu ty staré diskuze jsou. A vidím, že minimálně jeden člověk to četl😉 takže dík za příspěvek.

Já náhodou taky četla :)
Koupila jsem si rifle, a taky smrdí, ale vietnamštinoukoupila jsem je na tržnici. Takže půjdou taky do mrazáku :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová