Smrt Češky v Egyptě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
28.7.17 09:25
@marin píše:
Co jsem tím chtěla říct je to, že je to jiná kultura, jiné náboženství, tudíž s tím musí člověk počítat, když tam jede, že riziko je tam v tomto větší. Někteří tady píší, že ne, že je to stejné v Uherském Brodě atd. Nevím, zda jste četla celou diskusi.

Tady snad byla řeč úmrtí a nebezpečí smrti na dovolené, ne? Jak vysoké nebezpečí pro život znamená jet tam na dovolenou. A je to dokola, pokud jedu na dovolenou do muslimské země, respektuji jejich kulturu a chovám se v souladu s pravidly dané země, když jsou oni tady, předpokládám a očekávám od nich, že se budou chovat podle pravidel mé země. To že nechci mít jejich kulturu jako součást svého běžného života je věc jiná, to spolu nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
28.7.17 09:25

Byl jsem dvakrat v Turecku, ikdyz to bylo jeste pred vlnou migrace a teroristickych cinu, nicmene za mne osobne nikdy vice do muslimskych zemi nepojedu. Neuveritelne otravni mistni, hrozny teplo, hygienicke standardy pod uroven co je clovek zvyklej od nas. Obzvlast v dnesni dobe, bych v muslimskych zemich neutratil ani euro.

Co se stalo tady te ceske turistce v Egypte je nestesti a bylo jen otazkou casu, kdy se nekde cech dostane mezi obeti teroristickych cinu. Bohuzel cernej Petr padl na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
28.7.17 09:32
@Gába27 píše:
Nádhera. :srdce:

Ano, souhlasím. Dřív s našima mě Chorvatsko nikdy nebavilo - ležet na kamínkové pláži, sem tam ve vodě ježek atd. Ale od doby, co výhradně jezdíme plachtit, tak to je úplně jiný zážitek - zakotvíš, kde chceš, koupeš se stylem, že z lodi slezeš po schůdkách (nebo skočíš) do moře, kde široko daleko klidně není (nebo jsi v nepřístupné zátoce). Mimochodem, pravá karibská pláž je u Šibeniku - Solaris beach, tam je písek, uplně jiná barva vody atd. Doporučuju vygooglovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29539
28.7.17 09:32
@terinka4444 píše:
Tady snad byla řeč úmrtí a nebezpečí smrti na dovolené, ne? Jak vysoké nebezpečí pro život znamená jet tam na dovolenou. A je to dokola, pokud jedu na dovolenou do muslimské země, respektuji jejich kulturu a chovám se v souladu s pravidly dané země, když jsou oni tady, předpokládám a očekávám od nich, že se budou chovat podle pravidel mé země. To že nechci mít jejich kulturu jako součást svého běžného života je věc jiná, to spolu nesouvisí.

A jak se tam chováte podle místní kultury a pravidel? Chodíte tam zahalená? V čem se tam koupete v moři a jste na pláži?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 09:42
%
@marin píše:
A jak se tam chováte podle místní kultury a pravidel? Chodíte tam zahalená? V čem se tam koupete v moři a jste na pláži?

A to je to, co vy tady popíráte, nejsem si jistá, jestli vy nebo někdo jiný, to, že resorty jsou postaveny pro turisty, na vydělávání peněz, tudíž v resortech se předpokládá volná morálka a nikdo se nad tím nepozasatvuje, nikdo vás neobtěžuje. Nesetkáváte se s nemilým přístupem. Budeme-li se bavit o turistických centrech jako jsou turistická města, která zase žijí z turistů a jsou tomu z 99 procent uzpůsobena, zase nemusíte chodit zahalena, stačí zapojit mozek a popřemýšlet, v jaké kultuře se nacházím, jezdíme tam opravdu hodně a nikdy se nám nestalo nějaké obtěžování či něco podobného. Nemluvím o jejich hlučnosti, smlouvání, tahání do obchodů. Pokud bych chtěla vyjet úplně mimo turistickou oblast, ano, půjdu zahalená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29539
28.7.17 09:51
@terinka4444 píše: %
A to je to, co vy tady popíráte, nejsem si jistá, jestli vy nebo někdo jiný, to, že resorty jsou postaveny pro turisty, na vydělávání peněz, tudíž v resortech se předpokládá volná morálka a nikdo se nad tím nepozasatvuje, nikdo vás neobtěžuje. Nesetkáváte se s nemilým přístupem. Budeme-li se bavit o turistických centrech jako jsou turistická města, která zase žijí z turistů a jsou tomu z 99 procent uzpůsobena, zase nemusíte chodit zahalena, stačí zapojit mozek a popřemýšlet, v jaké kultuře se nacházím, jezdíme tam opravdu hodně a nikdy se nám nestalo nějaké obtěžování či něco podobného. Nemluvím o jejich hlučnosti, smlouvání, tahání do obchodů. Pokud bych chtěla vyjet úplně mimo turistickou oblast, ano, půjdu zahalená.

A myslíte si, že obyčejní muslimové se tam ztotožňují s nějakými hoteliéry, kteří si kvůli zisku uvolnili morálku v turistických centrech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7210
28.7.17 10:09

@Prosimklid Můžu poslat SZ s pár otázkama ohledně té lodi? Můj chlap o tom totiž mluví už hrozně dlouho a ještě se mu nepodařilo nás k tomu přemluvit. Děcka mají z lodi docela strach a já taky nejsem nějak extra přesvědčená. Ale když vidím ty fotky, tak musím uznat, že je to fakt paráda a zase úplně jiné Chorvatsko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
28.7.17 10:17

@Gába27 Jasně, můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59373
28.7.17 10:25

@marin proto by mě tam nikdo nedostal :lol: je to fakt riziko protože se tam může stát cokoliv a právě tím kdo tam žije :? taky nevlezu v Zoo ke lvům, velká šance že živá nevylezu :lol: a při útěku by to byl slušný adrenalin :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 11:05
@marin píše:
A myslíte si, že obyčejní muslimové se tam ztotožňují s nějakými hoteliéry, kteří si kvůli zisku uvolnili morálku v turistických centrech?

anomyslím, protože ti obyčejní muslimové tam pracují a jsou sakra sakra vděční, že tu práci mají, a sakra ví, že jí mají díky turistům. Zase to nejsou úplně blbí tupci, ví, že musí živit rodinu, ví, že je to turistická oblast, ví, že díky té práci ty rodiny nechcípají hlady. Nemyslím si, že nás milují, to ani omylem, já taky nepotřebuju, aby mě milovali. Třeba rok nebo dva nazpátek na Mallorce byly dokonce demonstrace z jara proti přílišnému turismu, místním množství turistů vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.7.17 11:07
@marin píše:

Nebud naivni, samozrejme, ze neztotoznuji, to si muze myslet jenom blazen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.7.17 11:07
@Fannta píše:
Ja pevne verim, ze zustanou jen v tom Nemecku. To se pak budem bavit, kam na dovolenou a nebezpeci kolem s tim spojene. Tedy do muslimskych zemi, coz nemecko uz temer je. pujde to rychle, rodi jako stroj…

Víš, koukala jsi někdy na mapu? Koukala jsi na to, jak jsme my malá země? Víš, jakou máme armádu? Stejně se tou nevyhneme, jestli to jednou dojde do fáze, kdy Německo bude muslimské, stejně nás spolkne. Ani tvoje extrémní nesnášenlivost proti muslimům nás neochrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29539
28.7.17 11:18
@Jana525 píše:
Nebud naivni, samozrejme, ze neztotoznuji, to si muze myslet jenom blazen.

Já naivní nejsem. ;) To byla jen řečnická otázka k zamyšlení pro ty, kdo si myslí, že jsou vděční turistům a za práci, kterou díky nim mají. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.7.17 11:29
@marin píše:
Já naivní nejsem. ;) To byla jen řečnická otázka k zamyšlení pro ty, kdo si myslí, že jsou vděční turistům a za práci, kterou díky nim mají. ;)

Hola naivita, je to pretvarka jako prase. Jeste, ze se nedaji cist myslenky, to by jsme koukali. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
28.7.17 11:40
@terinka4444 píše:
anomyslím, protože ti obyčejní muslimové tam pracují a jsou sakra sakra vděční, že tu práci mají, a sakra ví, že jí mají díky turistům. Zase to nejsou úplně blbí tupci, ví, že musí živit rodinu, ví, že je to turistická oblast, ví, že díky té práci ty rodiny nechcípají hlady. Nemyslím si, že nás milují, to ani omylem, já taky nepotřebuju, aby mě milovali. Třeba rok nebo dva nazpátek na Mallorce byly dokonce demonstrace z jara proti přílišnému turismu, místním množství turistů vadí.

to je asi ten problém, obyčejní muslimové pracují v hotelech, turistickém servisu, přitom doma mají v tom samém městě tradiční rodinu.. bije se to, ať chceš nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová