Smrt tchána, muž to nese těžce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
2.1.17 13:06

@inkakřivák Hezky řečeno

• Citovat
  • Upravit
625
2.1.17 13:10

Taky je možný, že až nyní dospěje a že si uvědomil konec „dětství“. Pokud je ve středních letech, bývá to okamžik změny života a rozvodu…

@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych poradit ohledně svého manžela. Před dvěma dny mu zemřel tatínek, byl vážně nemocný. Cca něco málo přes půl roku byl jenom v nemocnici, ve vážném stavu. Manžel to bere velmi těžko, nespí, nemluví spíše jen šeptá a ani s našimi dětmi moc nekomunikuje. Děti máme malé. Samozřejmě ted žádné oslavy atd…,včera jsem dětem rozsvítila stromeček a taky se mu to moc nelíbilo. Děti za to ale nemůžou. Mám strach aby nebyl naštvaný, že s ním netruchlím ale já se věnuji dětem a snažím se na to nemyslet.Chci žít prostě normálně dál. Jak ho mám povzbudit.Jsem ráda, za každou radu. Vím, že potřebuje čas ale kdybych mu mohla nějak pomoc udělám to.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.1.17 13:20

@inkakřivák Takze kdyz ho podle tebe nekdo označil na sobce (což ja nikde nevidím ),tak je to vrchol necitelnosti, ale kdyz ho nekdo označí za hysterku, tak mu pritakas? Nebo jde o to, ze autorka na kterou reagujes zdůraznila, ze ona si to prožila a tudíž ma nárok na svůj nazor? Kdyz třeba @lucenka napíše,ze i ji zemřel rodič, bude pak mít nárok na svůj nazor, aniž by nebyl označen za nesmyslný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.1.17 13:26
@jahuhudka píše:
@lucenka vsadím se, že pro tebe jsou Dušičky, vyřezat si pořádnou dýni s dětmi a sehnat dobrou masku pro děti. Nic víc.

Ne to opravdu ne. Chodíme pravidelně na hřbitov, i s klukem. Kluk byl na pohřbu dědy, pomáhal mi vázat smuteční věnce. Takže jsi opravdu hodně mimo.

• Citovat
  • Upravit
2.1.17 13:29
@Ellusa píše:
Je dobré si též uvědomit, že co je jako správné „truchlení“ vhodné pro jednoho, nemusí to být pro druhého…
Správné je to tak, jak to v sobě cítí ten, koho se to osobně dotýká. A není správné nutit mu to, co za takové považujeme my jen proto, že to máme jinak, nebo se nás to osobně tak nedotýká a jsme díky tomu nad věcí.

A přesně o tom to je, jako ostatně i v jiných životních situacích.
:kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.1.17 13:29
@inkakřivák píše:
@Paralenka červená Nemyslím si, že by tě někdo nařkl z nedostatku emocí, je to přesně jak píšeš. dětem jste se věnovali, správně, ale když jsi potřebovala, manžel se jistě přednostně věnoval tobě. Tady jde skutečně jenom o to, že zakladatelka a pár dalších považují manžela za sobce, že se celé DVA dny po úmrtí nedokáže ovládat a TRUCHLÍ. To si tedy dovolil.
Prostě v tu chvíli jsi jistě byla pro manžela důležitější, tedy manžel tě podpořil, než aby si třeba hrál s dětmi. Sdílel s tebou jistě tvé trápení, a ne že se tvářil, že se nic neděje. O tohle a jenom o tohle tu jde. nejde o nošení smutku, nenosili jsme ho ani za jednoho z rodičů, ale jde o soucítění, o to - jsem s tebou a spolu to zvládneme. O nic víc a taky o nic mín.

Ne nepovažujeme ho za sobce, že truchlí. Ale i on, jako dospělý, by měl pochopit, že i děti potřebují určitou péči, hru a tu jim může dopřát maminka.

• Citovat
  • Upravit
80083
2.1.17 14:14

A ty bys měla snad pochopit, že o to tu vůbec nejde. jde o to, že ona se cítí podivně dotčena proto, že její manžel chtěl dva dny po smrti otce truchlit, kdežto ona prostě jde dál, jako by se nic nestalo. jde o to, že tu všichni říkají stalo a ona jako ta správná manželka by měla v této chvíli bojovat za něj, pomáhat mu a hájit ho. ne být naprdnutá, že se mu nelíbí rozsvícení stromečku. @Jitusee nesouhlasím s nikým, kdo tu manžela zakladatelky označil za sobce nebo hysterika, ale souhlasím s těmi, kteří tu zakladatelku označili za sobce a hysterika. A domnívám se, že pokud Lucenka či některá jiná neprožily tuto ztrátu, mohou tu psát co chtějí o tom, jak by se chovaly v dané situaci, ale pořád to bude jenom jejich představa - a ta může být hodně odlišná od reality.
A jistě každý truchlíme jinak, nakonec taky jsem zařizovala maminčin pohřeb, vlastně v den, kdy zemřela, ale o to nejde. každý at si truchlí, jak mu vyhovuje a myslím, že napíšu pravdu, když řeknu, že to tu právě všechny tvrdíme - ano, at si každý truchlí a okolí at to respektuje. neochota zakladatelky manželovo truchlení tolerovat a sdílet svědčí o tom, že je dost necitelná, ne-li úplně, k jeho potřebám a to je špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.1.17 16:16

Holky, ja si opravdu myslim, ze to cele zbytečne nadsazujete. Myslim, ze v tehle konverzaci nefiguruje nikdo (včetně zakladatelky ) komu by bylo lhostejné utrpení blízkého člověka. Pouze se tady některé chytají nešťastných formulaci a slovíček, aby se mohly uplne zbytečne pohorsovat a plácat se vzájemne po ramenou, ze nastesti je stale par empatickych a správne jednajících, jako například ony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
2.1.17 16:35
@Jitusee píše:
Holky, ja si opravdu myslim, ze to cele zbytečne nadsazujete. Myslim, ze v tehle konverzaci nefiguruje nikdo (včetně zakladatelky ) komu by bylo lhostejné utrpení blízkého člověka. Pouze se tady některé chytají nešťastných formulaci a slovíček, aby se mohly uplne zbytečne pohorsovat a plácat se vzájemne po ramenou, ze nastesti je stale par empatickych a správne jednajících, jako například ony.

souhlasim :kytka: A obdivuji Tvoji trpelivost neustale obhajovat a vysvetlovat tem, kteri to nechteji pochopit malinko jinak, nez jen ze sveho uhlu pohledu.

Dyne vyrezavaji deti jen ve skole a skolce.Domu jsem tento svatek neprijala.
Smutek se drzi, kdyz uz jste u toho,6 tydnu, ne rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.1.17 16:38

@Jana206 To vis, mam 2 male děti, trpělivosti mam na rozdávání :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148793
2.1.17 16:48
@Jitusee píše:
@Jana206 To vis, mam 2 male děti, trpělivosti mam na rozdávání :lol: :kytka:

To jistě když ti dva dny truchlení vystačí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.1.17 16:50

@Anna766 Prosim te proc mi podsouvas neco, co jsem nikde nenapsala? To je přesně ono! V diskuzi jsem te vlastne ani nevidela a ted mi tedy budeš psat nejaky blbosti, aniž bys vubec moje komentáře zpětne četla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.1.17 17:01

@Ellusa Prosim te ty pritakas uplne každému, kdo do tehle diskuze vkroci soudit bez toho, aniž by to vubec četl, jenom abys to podtrhla :lol:
Na moje komentáře nereagujes, přesto mas potřebu na me narazet v komentářích pro ostatní. Mne empatie opravdu nechybí, jinak bych se tady například dokola nezastavala autorky. Nenapsala jsem vubec nic z toho, co mi je tady podsouvano a přesto, kdyz s vámi,,v kroužku " nespilam nad dnešním osklivym světem, jsem zkratka neempaticka ignorantka.
Tohle je opravdu utopie, takze se s vámi loučím a nechávám vam prostor k pohorsovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.1.17 17:17

@Ellusa No to ji evidentne opravdu nezna, kdyz mi podsouvá takove hlouposti! Jste jak male holky, tady to proste funguje stylem,,Buď jsi s nami, nebo proti nam ". Ve spoustě veci jsem konretne tvůj nazor podpořila, přesto kdyz jsem mela nekde jiny, uz jsem ta neempaticka a staci mi 2 dny truchleni. Hezky zbytek dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10206
2.1.17 17:30

@Ellusa Neurazim se, ale uz se mi to zda jako ztráta casu, protoze se snažím obhajovat za neco, co mi bylo podsunuto. Jsem empaticka, ale zřejmě nejsem natolik slunickova, abys ten dojem ze me mela z některých jiných diskuzi. Přiznávám, ze jsem někdy příliš upřímná a horkokrevna, ale tahle diskuze zrovna k tem, kde jsem mela na zúčastněné vztek nepatřila, to mi ver.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí