Smrt tchána, muž to nese těžce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
2.1.17 10:46
@inkakřivák píše:
A divíš se? Když je naštvaná, že manžel nemá dva dny po smrti otce náladu se bavit u rozsvíceného stromečku? ne dělat nějaké ejchuchu juchuchu, ale prostě ho vánoce míjejí? To je fakt strašné. Copak ta jeho žena pro něj nemá trošku pochopení? Představte si sebe - zemře vám otec a váš manžel, člověk, který vám slibuje být oporou po celý život, je na vás naštvaný, že ještě dva dny poté nemáte na nic náladu a nechcete ani být s dětmi u rozsvíceného stromečku a dělat, jakože nic.
Jde jen o tohle, o nedostatek empatie a bezohlednost.

ale vždyť ona po něm nechtěla, aby byl u rozsvíceného stromečku. Jen si ho dovolila dětem rozsvítit a on se kvůli tomu naštval. To nevidíš ten rozdíl?

• Citovat
  • Upravit
10206
2.1.17 10:50

@inkakřivák On v tom textu asi zřejmě kazdy vidi, co chce. Ja se docetla dotaz manželky, maminky, ktera chtela radu jak najit balanc mezi manžela zármutkem (nevšimla jsem si, ze by ho nijak zatracovala) a Detma, ktere i pres zármutek v rodine chtějí prožít Vánoční prázdniny. Misto rad tady dostala nevyžádanou morální přednášku na tema špatná manzelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2448
2.1.17 10:56
@lucenka píše:
A tak když někdo blízký zemře, tak se malým dětem zkazí Vánoce? Nikdo se jim nebude věnovat, radovat se s nimi nad dárky? Malé děti nechápou smrt.

Malé děti chápou smrt a už je dávno po Vánocích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.1.17 10:58
@adam75 píše:
Malé děti chápou smrt a už je dávno po Vánocích…

ne malé děti smrt nechápou. A nechápu, proč je v takovém případě topit ve smutku. A po Vánocích je stejně tak dávno, jako po smrti toho tatínka ;)

• Citovat
  • Upravit
2448
2.1.17 11:01

@lucenka tvoje děti ji možná nechápou, ale normálně vnímavé děti, kterým je to vysvětleno, to chápou… Jestli se u vás doma tváříte, že se nic neděje, tak to zřejmě fakt nemají jak chápat.

A když nic jiného, tak děti mají respektovat, že jejich otec truchlí.

Máš primitivní uvažování, tahle diskuze nemá smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.17 11:06
@lucenka píše:
ne malé děti smrt nechápou. A nechápu, proč je v takovém případě topit ve smutku. A po Vánocích je stejně tak dávno, jako po smrti toho tatínka ;)

Podle tvé logiky, když dítě nechápe smrt, umře jim táta nebo máma, je na místě, aby druhý rodič vystrojil vánoce, přece jim je nebude kazit, když tomu stejně nerozumí 8o Rodič je tu i proto, aby vysvětlil smrt.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
2.1.17 11:12
@adam75 píše:
@lucenka tvoje děti ji možná nechápou, ale normálně vnímavé děti, kterým je to vysvětleno, to chápou… Jestli se u vás doma tváříte, že se nic neděje, tak to zřejmě fakt nemají jak chápat.

A když nic jiného, tak děti mají respektovat, že jejich otec truchlí.

Máš primitivní uvažování, tahle diskuze nemá smysl.

ne netváříme se, že se nic neděje, ale zároveň jsme doma nezrušili hry, smích, když někdo zemřel.

A tady máš od kdy děti chápou smrt… cca od 5 let a definitivnost ještě později ;) http://ona.idnes.cz/…f-/deti.aspx?…

a jak jsi přišla na to, že nerespektují, že otec truchlí? To, že si rozsvítí stromeček nemá s respektováním truchlení nic společného. Ty děti nešly za tatínkem, ať jim stromeček rozsvíttí, ať se u toho s nimi baví.

Příspěvek upraven 02.01.17 v 11:15

• Citovat
  • Upravit
lucenka
2.1.17 11:13
@jahuhudka píše:
Podle tvé logiky, když dítě nechápe smrt, umře jim táta nebo máma, je na místě, aby druhý rodič vystrojil vánoce, přece jim je nebude kazit, když tomu stejně nerozumí 8o Rodič je tu i proto, aby vysvětlil smrt.

ano Vánoce bych dítěti v nějaké formě vystrojila. Už jen proto, aby mělo i nějakou pozitivní myšlenku, aby mě to donutilo něco dělat, nějak fungovat a já sama se neutopila ve smutku.

• Citovat
  • Upravit
80101
2.1.17 11:15

Včera jsem dětem rozsvítila stromeček a taky se mu to moc nelíbilo. Děti za to ale nemůžou. Mám strach aby nebyl naštvaný, že s ním netruchlím ale já se věnuji dětem a snažím se na to nemyslet.Chci žít prostě normálně dál.
Abychom se tu nepřely, tohle napsala zakladatelka. Má strach, aby nebyl manžel naštvaný. A že se věnuje dětem a že s ním netruchlí. A o tom je řeč. Jako jeho žena by snad měla a mohla pochopit, že on truchlí, a taky by mu to měla dát najevo, třeba tím, že sice dětem rozsvítí ten stromeček, ale pak řekne například - děti, táta má veliké trápení, já jdu za ním, hrejte si chvilku sami. A jít si sednou k němu, obejmout ho, pohladit, vyjádřit i slovy účast a lítost nad jejich ztrátou. Asi tak. Nikdo tu po ní nechce tryznu nebo černé šaty a florem potažený byt. Ale snad by měla pochopit, že dva dny po smrti otce ho prostě svátky neberou a že asi, kdyby to šlo, by je zrušil..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.1.17 11:16
@inkakřivák píše:
Včera jsem dětem rozsvítila stromeček a taky se mu to moc nelíbilo. Děti za to ale nemůžou. Mám strach aby nebyl naštvaný, že s ním netruchlím ale já se věnuji dětem a snažím se na to nemyslet.Chci žít prostě normálně dál.
Abychom se tu nepřely, tohle napsala zakladatelka. Má strach, aby nebyl manžel naštvaný. A že se věnuje dětem a že s ním netruchlí. A o tom je řeč. Jako jeho žena by snad měla a mohla pochopit, že on truchlí, a taky by mu to měla dát najevo, třeba tím, že sice dětem rozsvítí ten stromeček, ale pak řekne například - děti, táta má veliké trápení, já jdu za ním, hrejte si chvilku sami. A jít si sednou k němu, obejmout ho, pohladit, vyjádřit i slovy účast a lítost nad jejich ztrátou. Asi tak. Nikdo tu po ní nechce tryznu nebo černé šaty a florem potažený byt. Ale snad by měla pochopit, že dva dny po smrti otce ho prostě svátky neberou a že asi, kdyby to šlo, by je zrušil..

A stejně tak by on měl pochopit, že dětem rozsvítí stromeček a ne se kvůli tomu naštvat. A jak víš, že ho nepohladí, neobejme, ale ve chvíli, kdy ji zrovna nepotřebují děti?

• Citovat
  • Upravit
101710
2.1.17 11:18
@jahuhudka píše:
Podle tvé logiky, když dítě nechápe smrt, umře jim táta nebo máma, je na místě, aby druhý rodič vystrojil vánoce, přece jim je nebude kazit, když tomu stejně nerozumí 8o Rodič je tu i proto, aby vysvětlil smrt.

No, on je dost rozdíl, zda tomu dítěti umře někdo z rodičů a najednou doma chybí a když umře děda, který jak zde bylo psáno byl posledního půl roku v nemocnici, předtím nevíme, ale těžko měl nějaký intenzivní kontakt s tím dítětem, neb je pravděpodobné, že i předtím na tom zdravotně nejspíš nebyl úplně OK, takže z pohledu dítěte umřel někdo, koho vlastně ani moc neznalo, ano, byl to jeho děda, ale zároveň mu nikdo doma nechybí, takže to opravdu moc v malém věku nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
2.1.17 11:20
@lucenka píše:
A stejně tak by on měl pochopit, že dětem rozsvítí stromeček a ne se kvůli tomu naštvat. A jak víš, že ho nepohladí, neobejme, ale ve chvíli, kdy ji zrovna nepotřebují děti?

Teď jí potřebuje především životní partner ne? Myslím, že děti pár dnů se základním obhospodařením přežijí a za měsíc ani nevzpomenou, že neměly věškerý komfort, hry a vycházky a rozsvícený stromek. Ale manžel-partner, si to pamatovat bude, jde o jednu ze zásaních životních událostí, umřel mu rodič, to ce tak často neděje

• Citovat
  • Upravit
36556
2.1.17 11:21
@lucenka píše:
A stejně tak by on měl pochopit, že dětem rozsvítí stromeček a ne se kvůli tomu naštvat. A jak víš, že ho nepohladí, neobejme, ale ve chvíli, kdy ji zrovna nepotřebují děti?

A jak ty víš, že se naštval? :nevim:
Pro mne je čerstvé úmrtí rodiče tak extrémní situace, že bych tam prostě byla pro partnera a děti by to prostě musely chvíli vydržet bez her a smíchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
2.1.17 11:21
@jahuhudka píše:
Teď jí potřebuje především životní partner ne? Myslím, že děti pár dnů se základním obhospodařením přežijí a za měsíc ani nevzpomenou, že neměly věškerý komfort, hry a vycházky a rozsvícený stromek. Ale manžel-partner, si to pamatovat bude, jde o jednu ze zásaních životních událostí, umřel mu rodič, to ce tak často neděje

takže dětem dáme najíst a budeme jejich další potřeby ignorovat. To je opravdu skvělý přístup milujících rodičů :palec: :palec: Děti si takovéhle věci (křivdy) pamatují velmi dobře.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
2.1.17 11:23
@Bábrdl píše:
A jak ty víš, že se naštval? :nevim:
Pro mne je čerstvé úmrtí rodiče tak extrémní situace, že bych tam prostě byla pro partnera a děti by to prostě musely chvíli vydržet bez her a smíchu.

vždyť to tam píše, že se mu nelíbilo, že rozsvítila dětem stromeček.

A tedy zajímalo by mě, jak zařídíš, aby si malé děti nehrály a nesmály se, jak se takové dítě zabaví, když nic nesmí. Bude muset několik dnů mlčky sedět na křesle?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex