Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ježiši, a to se musí každá maminka malovat a chodit dvakrát týdně na nehty?
pokud ji ten chlap nemá rád takovou jaká je tak ať jde ![]()
Zakladatelko, máš děti? Ptám se čistě ze zvědavosti, z tvého postoje cítím silný odsudek a zajímalo by mě, zda jsi sama prošla počátkem mateřství.
Prostě jsem zvědavá ![]()
Jéé, takových já denně potkávám
zabnedbané, ušmudlané „Máni z prasečáku“
kolikrát si i říkám jaký chlap s nima je/vydrží. Přitom nemusí mít na sobě kilo makeupu a chodit na jehlách, kolikrát by stačili čisté kalhoty a neseprané nepoblité tričko, a umyté vlasy.
Pro rýpalky podotýkám, že nemluvím o ženě která jde z lesa a má ušpiněné kalhoty, boty od bláta atd. to poznám, 100 letou špínu a teď zašpiněné.
Ani se nedivím že tolik chlapů opouští matky na MD ![]()
a kolik jí je? Já se teda přiznám, jako starší prvomatka, že to se mnou taky není žádná sláva, ale fakt to nestíhám.
Ale je pravda, že já k tomu pracuju…jinak péče o moji maličkost jde fakt do kytek ![]()
@Becky00 píše:
Ježiši, a to se musí každá maminka malovat a chodit dvakrát týdně na nehty?pokud ji ten chlap nemá rád takovou jaká je tak ať jde
A vidíš, já se tomu chlapovi zas nedivím. Pokud to byla udržovaná hezká baba a teď si ani vlasy pořádně neumeje, tak se pak kolikrát ani nedivím. Si myslím, že napatlat si aspoň tu řasenku není zas tak hrozná časová ztráta, že by u toho dítě umřelo hlady nebo se mu zastavil vývin, ne???
Akorát by to teda mělav ědět. Zakladatelko, manžel jí to řekl, nebo ne???
@K.Black a co jako? dělá to ze mně snad horšího člověka než si ty?
neodsuzuj podle vzhledu, jo? ![]()
@K.Black píše:
Jéé, takových já denně potkávámzabnedbané, ušmudlané „Máni z prasečáku“
kolikrát si i říkám jaký chlap s nima je/vydrží. Přitom nemusí mít na sobě kilo makeupu a chodit na jehlách, kolikrát by stačili čisté kalhoty a neseprané nepoblité tričko, a umyté vlasy.
Pro rýpalky podotýkám, že nemluvím o ženě která jde z lesa a má ušpiněné kalhoty, boty od bláta atd. to poznám, 100 letou špínu a teď zašpiněné.
Ani se nedivím že tolik chlapů opouští matky na MD
Hele jednu takovou jsem onehdá potkala v Olympii
Normálně děcko zanedbaný, ona sama vytahanej svetr, kterej měl švy rukávu u loktů, špinavej, vlasy asi 15cm odrostlý, mastný… To byla panečku maminka k pohledání ![]()
@Becky00 někdo to někde píše, že se musí chodit na nehty? a neříkej mi že žádnou takovou neznáš?
@Seizdra raději se budu věnovat dítěti než stát u zrcadla a dělat si make-up ![]()
@Lesina píše:
Zakladatelko, máš děti? Ptám se čistě ze zvědavosti, z tvého postoje cítím silný odsudek a zajímalo by mě, zda jsi sama prošla počátkem mateřství.Prostě jsem zvědavá
Zakladatelka:
já nechápu, co to má společného s popsanou situací.
A ano, mám dítě.
Známá má taky jedno dítě. Roční.
Holky, klíííííd! Jasné, že takové maminy jsou a mohly by se o sebe malinko starat. Nejde o nehty nebo boty od bláta z lesa ![]()
Jde tady ale o to, že zakladatelka má nějak moc péče o naprosto cizí lidi, ne? Mě by totiž zajímalo, co ji dohnalo k tomu, že tu založí takovou diskusi. Podle mě chce toho chlapa ![]()
Ahoj holky, dávám anonymně, protože nechci odhalit totožnost svoji ani ostatních, pokud sem náhodou chodí…
O víkendu jsme byli u známých na oslavě. Hostitel se trochu picnul a bokem si mně začal vylévat srdíčko: že s jeho ženou to jde z kopce, od porodu se o sebe moc nestará, doma taky nic moc neudělá, nedá se s ní bavit o ničem jiném než o děcku… Byli domluvení, že půjde po roce na částečný úvazek do práce, aby byla trošku zpět v oboru i mezi lidmi, aby se trošku udržovala a nyní mu prý oznámila, že ne, že bude doma. Podotýkám, že hlídání mají a bylo by to opravdu jen na pár hodin. V práci se pohybuje mezi kolegyněma, který jsou udržovaný, opečovávaný a doma má takovou šmudlu. Bývala to pěkná udržovaná baba a teď je neustále v teplákách, s umaštěnými vlasy, i když se snaží občas dát do pucu, tak to prostě není ono. Sčuchla se s podobnou existencí v okolí a vzájemně vedou ty svoje filozofické hovory o hovně dítěte. Že by přečetla knížku – no to ani náhodou. Přitom má hodné dítě, spí krásně, ale ona prostě nestíhá ani tu běžnou údržbu domácnosti. S ročním dítětem! Co proboha celé dny dělá??
No a teď co já s tím. Já s jejím chlapem souhlasím. Je to zanedbaná mamina, jako jich jsou stovky všude kolem. Jenže on má kolem sebe štramandy v práci a pokud ona na sobě nezačne makat a nebude z ní zase ta ženská jako dřív, tak to vidím na konec jedné rodinky. My nejsem kamarádky ve smyslu, že bych jí něco takového řekla na rovinu. Nebo myslíte, že mám? Mně to přijde neomalené za ní přijít a říct, že by se sebou měla něco začít dělat, že mateřská není omluvenka pro to, aby z ní byla zpustlá slepice bez přehledu.