Snacha - tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1127
27.2.15 12:34

Já jsem jiného názoru. Za vše rodiče nemůžou..
Já když půjdu a někomu dám na budku, že mě naštve, tak mě rodiče špatně vychovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.2.15 12:36

@kvitk1 :roll: a já někde psala, že rodiče za všechno můžou :lol:

já jen reaguju na to, že dle tvého názoru někoho takového rodiče špatně nevychovali…a to je hloupost, to ho špatně vychovali a sakra špatně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.2.15 12:36

P. s. a ano pokud tě někdo naštve a dáš mu na budku, tak tě špatně vychovali…většina lidí to totiž neudělá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
27.2.15 12:37
@brumdinka píše:
P. s. a ano pokud tě někdo naštve a dáš mu na budku, tak tě špatně vychovali…většina lidí to totiž neudělá :kytka:

To byl jen příklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
27.2.15 12:40

@kvitk1 to sem pochopila a odpověděla ti, hezký den :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
27.2.15 12:41

Já si někdy říkám, jestli já dceru správně vychovám :think: Ona už třeba zdědila „nesprávné“ geny, tak budu mít co dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
27.2.15 13:46
@kvitk1 píše:
Já jsem jiného názoru. Za vše rodiče nemůžou..
Já když půjdu a někomu dám na budku, že mě naštve, tak mě rodiče špatně vychovali?

No to si piš, že je chyba ve výchově. Nenaučili Tě dvě věci - za prvé se ovládat, a za druhé - že spory se fyzickým násilím neřeší.
A už jsem se tu jednou ptala - jestliže za výchovu podle Tebe nenesou plnou odpovědnost rodiče, tak kdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
27.2.15 14:31

@inkakřivák
To byl ale příklad.
Zase to nepochopila… :roll:
Vůbec se nedivím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
27.2.15 15:12

Tak v tom případě se divím, že když někoho zavřou, tak by měli zavřít i rodiče nebo je tedy poslat do nápravného zařízení. Přece já když něco udělám, tak já nesu plnou odpovědnost! Já jsem dospělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
27.2.15 15:37

No vždy jsem trvala na tom, že výchova je hlavní. Ale moje nej kámoška z 9tiletky se vdala a s mužem byla rok, než zjistila, že to to ale velký křivák. Kradl, lhal atd. až skončil za několik let i v krimi. Ona se s ním po tom roce rozvedla, za rok znovu vdala a odstěhovala do Austrálie. Měli spolu syna, který ho v podstatě (otce) nikdy neviděl. Má s druhým manželem holčičku. Kluka už v první třídě načapali v obchodě krást, no problémy včetně drog. Jako rodina jsou suproví, holčička se velmi dobře učí, vše ok. Prostě geny udělaly své, přesto, že výchova byla vpořádku a otec(vlastní) na něho neměl žádný vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
27.2.15 16:24
@kvitk1 píše:
@inkakřivák
To byl ale příklad.
Zase to nepochopila… :roll:
Vůbec se nedivím…

I pochopila, ale přesto trvám na tom, že pokud něco takového uděláš, stala se ve výchově chyba.
A jinak nechápu, proč by za Tvé činy v dospělosti měli nést trest rodiče. Nakonec podle toho, jak tu vystupuješ, máš dost svého rozumu, abys posoudila, co se smí a co ne a co už je trestné. Takže ano, rodiče nesou svou vinu na výchově, ale nemohou nést její důsledky i v dospělosti dětí. Pak už odpovídá každý sám za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
27.2.15 16:31
@kvitk1 píše:
Mně by možná bylo trapně před doktorkou. :oops:
Jinak k tomu nemám co dodat.

Já jsem doktorka a nechápu, proč by @brumdinka mělo být před „její“ doktorkou trapně. :kytka: Že tchýně volala? A?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
27.2.15 16:49
@inkakřivák píše:
I pochopila, ale přesto trvám na tom, že pokud něco takového uděláš, stala se ve výchově chyba.
A jinak nechápu, proč by za Tvé činy v dospělosti měli nést trest rodiče. Nakonec podle toho, jak tu vystupuješ, máš dost svého rozumu, abys posoudila, co se smí a co ne a co už je trestné. Takže ano, rodiče nesou svou vinu na výchově, ale nemohou nést její důsledky i v dospělosti dětí. Pak už odpovídá každý sám za sebe.

Vážně jste to pochopila? To byl jen takový příklad. A jak jsem psala, budu to mít těžké dceru vychovat.
Přesně tak a jestli někdo někoho zabije, tak já řeknu, chybu udělali třeba rodiče, že se mu nevěnovali??? Snad ne.
A jak psala @jenika1 výchova naprosto v pořádku a z kluka je grázlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
27.2.15 16:52
@BellinkaX píše:
Já jsem doktorka a nechápu, proč by @brumdinka mělo být před „její“ doktorkou trapně. :kytka: Že tchýně volala? A?

Já když si to představím, přijdu do ordinace a ona mi řekne, že volala tchyně…Styděla bych se, to nekecám. :oops: Za mou tchyni která si tohle dovolí a volá do poradny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
27.2.15 17:03

Musím to napsat, jak koukám na ostatní diskuze…Nás snachy tady rovnáte, jen si vzpomeňte, taky jste byla mladá, taky jste bulela do polštáře…
A teď se tady vydáváte za paní dokonalou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová