Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem jiného názoru. Za vše rodiče nemůžou..
Já když půjdu a někomu dám na budku, že mě naštve, tak mě rodiče špatně vychovali?
@kvitk1
a já někde psala, že rodiče za všechno můžou ![]()
já jen reaguju na to, že dle tvého názoru někoho takového rodiče špatně nevychovali…a to je hloupost, to ho špatně vychovali a sakra špatně…
P. s. a ano pokud tě někdo naštve a dáš mu na budku, tak tě špatně vychovali…většina lidí to totiž neudělá ![]()
@brumdinka píše:
P. s. a ano pokud tě někdo naštve a dáš mu na budku, tak tě špatně vychovali…většina lidí to totiž neudělá
To byl jen příklad…
Já si někdy říkám, jestli já dceru správně vychovám
Ona už třeba zdědila „nesprávné“ geny, tak budu mít co dělat…
@kvitk1 píše:
Já jsem jiného názoru. Za vše rodiče nemůžou..
Já když půjdu a někomu dám na budku, že mě naštve, tak mě rodiče špatně vychovali?
No to si piš, že je chyba ve výchově. Nenaučili Tě dvě věci - za prvé se ovládat, a za druhé - že spory se fyzickým násilím neřeší.
A už jsem se tu jednou ptala - jestliže za výchovu podle Tebe nenesou plnou odpovědnost rodiče, tak kdo?
@inkakřivák
To byl ale příklad.
Zase to nepochopila… ![]()
Vůbec se nedivím…
Tak v tom případě se divím, že když někoho zavřou, tak by měli zavřít i rodiče nebo je tedy poslat do nápravného zařízení. Přece já když něco udělám, tak já nesu plnou odpovědnost! Já jsem dospělá..
No vždy jsem trvala na tom, že výchova je hlavní. Ale moje nej kámoška z 9tiletky se vdala a s mužem byla rok, než zjistila, že to to ale velký křivák. Kradl, lhal atd. až skončil za několik let i v krimi. Ona se s ním po tom roce rozvedla, za rok znovu vdala a odstěhovala do Austrálie. Měli spolu syna, který ho v podstatě (otce) nikdy neviděl. Má s druhým manželem holčičku. Kluka už v první třídě načapali v obchodě krást, no problémy včetně drog. Jako rodina jsou suproví, holčička se velmi dobře učí, vše ok. Prostě geny udělaly své, přesto, že výchova byla vpořádku a otec(vlastní) na něho neměl žádný vliv.
@kvitk1 píše:
@inkakřivák
To byl ale příklad.
Zase to nepochopila…
Vůbec se nedivím…
I pochopila, ale přesto trvám na tom, že pokud něco takového uděláš, stala se ve výchově chyba.
A jinak nechápu, proč by za Tvé činy v dospělosti měli nést trest rodiče. Nakonec podle toho, jak tu vystupuješ, máš dost svého rozumu, abys posoudila, co se smí a co ne a co už je trestné. Takže ano, rodiče nesou svou vinu na výchově, ale nemohou nést její důsledky i v dospělosti dětí. Pak už odpovídá každý sám za sebe.
@kvitk1 píše:
Mně by možná bylo trapně před doktorkou.
Jinak k tomu nemám co dodat.
Já jsem doktorka a nechápu, proč by @brumdinka mělo být před „její“ doktorkou trapně.
Že tchýně volala? A?
@inkakřivák píše:
I pochopila, ale přesto trvám na tom, že pokud něco takového uděláš, stala se ve výchově chyba.
A jinak nechápu, proč by za Tvé činy v dospělosti měli nést trest rodiče. Nakonec podle toho, jak tu vystupuješ, máš dost svého rozumu, abys posoudila, co se smí a co ne a co už je trestné. Takže ano, rodiče nesou svou vinu na výchově, ale nemohou nést její důsledky i v dospělosti dětí. Pak už odpovídá každý sám za sebe.
Vážně jste to pochopila? To byl jen takový příklad. A jak jsem psala, budu to mít těžké dceru vychovat.
Přesně tak a jestli někdo někoho zabije, tak já řeknu, chybu udělali třeba rodiče, že se mu nevěnovali??? Snad ne.
A jak psala @jenika1 výchova naprosto v pořádku a z kluka je grázlík.
@BellinkaX píše:
Já jsem doktorka a nechápu, proč by @brumdinka mělo být před „její“ doktorkou trapně.Že tchýně volala? A?
Já když si to představím, přijdu do ordinace a ona mi řekne, že volala tchyně…Styděla bych se, to nekecám.
Za mou tchyni která si tohle dovolí a volá do poradny…
Musím to napsat, jak koukám na ostatní diskuze…Nás snachy tady rovnáte, jen si vzpomeňte, taky jste byla mladá, taky jste bulela do polštáře…
A teď se tady vydáváte za paní dokonalou.