Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesnáším slovo matka. Lepší je mamka. Za vše rodiče nemůžou…Snaží se prostě nějak dítě vychovat. Ne vše je jejich chyba, to mi věřte.
@kvitk1 píše:
Nesnáším slovo matka. Lepší je mamka. Za vše rodiče nemůžou…Snaží se prostě nějak dítě vychovat. Ne vše je jejich chyba, to mi věřte.
Můžeme říkat maminka, matka, máma, mamka, to je celkem jedno. Ale když ne rodiče, kdo tedy za tu výchovu nese zodpovědnost? tady se tvrdí, že JÁ JSEM MÁMA, JÁ VYCHOVÁVÁM A VY MI DO TOHO NEMLUVTE. To je citát prosím.
Má tchyně má taky tchyni. A vůbec se nedivím, že se chová nějakým způsobem.. Má to zajeté. Ta babička které je něco přes 80, měla narozeniny dostala dárky. A jak to mají staří lidé? Nic nepotřebují, nic se jim nemá v bytě předělávat, protože se pak necítí dobře…Babička si dovolila říct, že ten dárek nepotřebuje.. Má tchyně se šklebí a když babička odjede, říká to je hrozný, bábě se prostě nezavděčí.. A já? Já to chápu, neříkám nic a mlčím. Pak se člověk dozví, jaké je to strašné se o tu „bábu“ starat..
Moje babička také byla vážně nemocná, už není mezi náma.. Jezdila jsem za ní, hlídat, koupat,… Byla jak malé děcko, ale nikdy by mě nenapadlo tuhle větu říct mojí BABIČCE a nebo někomu jinýmu, prostě to byla má babička..Nikdy by mě nenapadlo si něco takového hnusného myslet.
@inkakřivák naprostej souhlas ![]()
jen tak mmchdem pro ostatní představte si, že dnes mě z nemocnice domů
vezl tchán s tchýní, jo a dokonce sme spolu byli nakoupit
…evidentně pro některé, které zde vedete ty žabomyší války uplné sci-fi
jo a nemyslete si, je to tak týden zpět, kdy se tchýně cpala do čeho nemá a dokonce na výsledky syna z krve volala za našimi zády doktorce a vykládala jí jak je malej hubenej a jak mu nedáváme pomalu najíst
, mno milá paní doktorka jí řekla, že má krevní testy v pořádku a každej nemůže bejt jak cvalík, zvlášt´když já v jeho věku byla stejně hubená, jelikož od dětství zná mě a zná i jí a byl klid..a těch věcí co se cpala do čeho nemá je za těch cca 16 let, co s ní žiju v jednom domě habaděj, dokonce jí i občas tchán usměrňuje, at´se do nás neplete…dle některých vás, bych s ní zřejmě neměla do konce života promluvit a k dětem jí vůbec nepouštet
ale představte si, že jí přesto všechno mám ráda, je to totiž matka toho nejúzasnějšího chlapa na světě - mýho muže
a nebýt jí není ani on
…každej totiž má nějaký svý chyby a já beru lidi i s jejich chybama, jelikož důležitý jsou jiný věci a ve výsledku sme přece rodina ![]()
Příspěvek upraven 26.02.15 v 14:08
Mně by možná bylo trapně před doktorkou. ![]()
Jinak k tomu nemám co dodat.
Nějak nechápu, proč by mi mělo být trapně před doktorkou. Protože pro mě přijeli tchánovci? Však je to rodina, ne? To je přece úplně směšné. A navíc - doktorka za prvé rodinu vůbec nemusí znát a za druhé - předpokládám, že je jí to fuk.
@inkakřivák já to teda taky nepochopila
… proč by mi jako mělo bejt trapně
- že pro mě přijeli dneska tchánovci do špitálu..to jsem byla naopak ráda, můj muž musel bejt v práci, moje sestra též, můj tatínek má auto v servisu, moje taky zlobilo jinak bych se odvezla na ten třídenní pobyt svym a jet vlakem nebo autobusem se mi fakt teda nechtělo, tvrdnout někde na nádraží
nebo že tchýně byla moc zvědavá a volala doktorce, naopak jsem ráda, že mi to doktorka sama řekla, že babička volala a říkala to a to a že já jsem matka a pokud uznám za vhodné s testy krve nemusím vůbec souhlasit…nakonec vzhledem k tomu, že sme u doktorky fakt dlouho nebyli, tak jsem řekla at´je klukovi udělá i v rámci prevence, protilátek atd…mno já sice byla chvíli nakrklá, ale za chvilku mi to přešlo a můj muž jen řek, že sice ho to taky štve, ale aspoň dá tchýně pokoj, že když jí to on říká, tak taky jí nevěří…mno co, dostala argument, že fakt nekecáme
a je klid záležitost pár minut…
@brumdinka @inkakřivák
Ne, že přijeli do špitálu.
To že volala doktorce. Ale už jsi asi zvyklá, tak to prostě neřešíš..
To je přece úplně směšné.
@kvitk1 né na tohle fakt nejsem zvyklá, to nikdy předtím neudělala…jenže víš ono když nejde o život jde o h.ovno a fakt je zbytečné se kvůli tomu nervovat a ničit si krásnej den, na to časem možná taky přijdeš ![]()
Nebo jestli vám přijde normální, že tchyně nebo dokonce mamka bude volat doktorce o výsledky a bude říkat, jak je strašně hubené a že ho trápím hlady.. Mně se to nikdy nestalo.
Takových lidí víc a doktorka si to může jít hodit. Má práce nad hlavu a ještě vyřizovat takové telefonáty.
@inkakřivák @RadkaCh @Denisa56 Děkuju všem za odpovědi.
Vím, že jí nezměním. Obvykle bývám nad věcí a z jejích „standardních“ řečí si nic nedělám. Když cítím, že je hůř, tak se jdu třeba pod nějakou záminkou projít do kuchyně nebo na zahradu (vydýchat) a pak se zase vrátím s úsměvem. Jen poslední dobou přemýšlím, že ani čas neotupil ty její postoje a nesnášenlivost vůči mě. Jak hluboké to musí být??
@Denisa56 - je to přesně jak píšeš, bohužel jsou lidi, kteří konflikty potřebují k životu. Moje tchýně taková je. Ostatně ryje i do ostatních, ráda rozdmýchává zbytečné hádky mezi svými dětmi (mým mužem a jeho sestrou). Švagrovou, svou dceru, celý život drtí, syna (mého muže) upřednostňuje a vynáší do nebes
@inkakřivák - osobně se vídáme tak 1× za 14 dní, jinak telefonuje nebo muž každý den.
@brumdinka píše:
@kvitk1 né na tohle fakt nejsem zvyklá, to nikdy předtím neudělala…jenže víš ono když nejde o život jde o h.ovno a fakt je zbytečné se kvůli tomu nervovat a ničit si krásnej den, na to časem možná taky přijdeš
Jestli on na to člověk nepřijde věkem. Už mi to nejde nad vším mávat rukou. Dřív jo, ale poslední dobou..
Ulevilo se mi třeba po procházce nebo když jsem byla sama, tak jsem sprostě nadávala (fuj) a teď píšu tady, ale je to vlastně zase špatně..
@Denisa56
Tchýně zatím neovdověla, ale umřel jí táta, kterého paradoxně kritizovala za to samé, co dělá sama, ale u sebe si to umí samozřejmě odůvodnit. Narozdíl od ní se děda oženil s ženskou, tkerá je mladší než jeho dcera až po měkolika letech, co mu umřela manželka. To tchýně je vdaná a má zajíčka mladšího než je její syn, ale u ní je to v pořádku. To je ale její věc. Už hodně ale svědčí o tom, že manžel i milovaná dcerunka na ní z vysoka serou. No a ona si to pak kompenzuje na nás, tu svojí nesnášenlivost.
Jak už jsem psala, rodiče vychovávají, ale ne vše je jejich vina…
Co třeba rodiče, které vychovávají děti a jejich syn znásilní dívku, krade…? Tak tomu synovi ukázali rodiče špatnou cestu? Snad ne. A jejich okolí odsoudí rodiče… Nevím za co, ale oni žádnou chybu neudělali…Znám plno lidí, kteří se nechovají dle rodičů…
@kvitk1 sorry ale to nemyslíš vážně, že ne ![]()
hele zcela upřímně rodiče chlapce, který znásilnil dívku nebo krade ho opravdu dobře nevychovali
.. podívej se na statistiky trestných činů a z toho z jakých poměrů ti dotyční pocházejí…