Snacha - tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3474
15.10.14 12:14

@Mimuško Ukážu vám jiný úhel pohledu, můžu?

Můj muž je jako vaše snacha. Nemluví, je možná trochu cynik, nemá vůbec potřebu se družit s mou rodinou, která je zvyklá se družit až moc. Jejich rodina je prostě.. ledová, otec despota, co má vždycky pravdu. Prostě a jednoduše nebyl vychovávan stylem, jako já a je jiný.

A má rodina to toleruje. Berou ho takového, jaký je a mají ho rádi i přesto, že je někdy jeho přístup k nim mrzí. On se snaží to změnit, ale prostě to není lehké ani pro něj. Hlavně mí rodiče vidí, že je to skvělý manžel, který mě má rád a miluje svou dceru. To je to prvotní, co je zajímá.

Opravdu mě děsí představa, že by máma mluvila o mém manželovi tak, jako vy o své snaše. Jestli je vaše snacha dobrá manželka a máma, tak jí nechte být a nevláčejte ji bahnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
15.10.14 12:24

Mimuško,

já jen stručně, toho psychologa bych doporučila vám. Vy máte problém. Máte příliš nafouknuté ego.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.10.14 13:15

Souhlasim s @Manaja pokud je vasemu synovi dobrou manzelkou a vnucce dobrou mamou pak neni vubec co resit. Taky bych z tebe byla ve stresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
15.10.14 13:53
@Mimuško píše: Já vím, že se patlá ve vlastních pocitech a problémech směrem k vlastní matce. Ale sama se z toho nikdy nevyhrabe. Kdyby ano, tak už to dávno má za sebou a dnes bychom byli všichni spokojeni. Jenže ona odmítá pomoc i od svých přátel vč. psychologa.

Zdravim. Psycholog by byl na miste u vas. Ledasco by vam vysvetlil. Bez urazky, zkuste o tom popremyslet.
Kde berete tu jistotu, ze vy vite nejlip, co je pro snachu/syna dobre? Dovolim si upozornit na fakt, ze neni bezne, aby i sebelepsi psycholog dokazal „napravit“ skody napachane matkou. Vetu „byli bychom vsichni spokojeni“lze hezky prelozit, ze VY byste byla (dle vasich predstav) spokojena… protoze ocekavate, ze psycholog by ji napravil hlavu tak, aby pristoupila na vas zpusob zivota a akceptovala vase rady, dary, pripominky, vasi peci.
Nedivim se, ze od vas nic nechce. Pisete o ni se strasnym despektem, jako o nejake vadne soucastce, ktera nezapada do toho bajecneho soukoli vasi rodiny, tak je treba ji opravit a zmenit tak, aby zapadla… aby to VAM vyhovovalo.
Nechte ji zit, naucte se ji brat takovou, jaka je. Nejake kvality jiste ma, jinak by si ji vas syn nevybral. Vidite na ni nejaka pozitiva?
Omluva za chyby, pisu na tabletu a nezvladam to uz opravovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22025
15.10.14 13:56
@BellinkaX píše:
Pisete o ni se strasnym despektem, jako o nejake vadne soucastce, ktera nezapada do toho bajecneho soukoli vasi rodiny, tak je treba ji opravit a zmenit tak, aby zapadla… aby to VAM vyhovovalo.

Ano, tohle je přesné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.10.14 14:30
@BellinkaX píše:
Zdravim. Psycholog by byl na miste u vas. Ledasco by vam vysvetlil. Bez urazky, zkuste o tom popremyslet.
Kde berete tu jistotu, ze vy vite nejlip, co je pro snachu/syna dobre? Dovolim si upozornit na fakt, ze neni bezne, aby i sebelepsi psycholog dokazal „napravit“ skody napachane matkou. Vetu „byli bychom vsichni spokojeni“lze hezky prelozit, ze VY byste byla (dle vasich predstav) spokojena… protoze ocekavate, ze psycholog by ji napravil hlavu tak, aby pristoupila na vas zpusob zivota a akceptovala vase rady, dary, pripominky, vasi peci.
Nedivim se, ze od vas nic nechce. Pisete o ni se strasnym despektem, jako o nejake vadne soucastce, ktera nezapada do toho bajecneho soukoli vasi rodiny, tak je treba ji opravit a zmenit tak, aby zapadla… aby to VAM vyhovovalo.
Nechte ji zit, naucte se ji brat takovou, jaka je. Nejake kvality jiste ma, jinak by si ji vas syn nevybral. Vidite na ni nejaka pozitiva?
Omluva za chyby, pisu na tabletu a nezvladam to uz opravovat :oops:

Moc pěkné. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.10.14 14:32
@Manaja píše:
@Mimuško Ukážu vám jiný úhel pohledu, můžu?

Můj muž je jako vaše snacha. Nemluví, je možná trochu cynik, nemá vůbec potřebu se družit s mou rodinou, která je zvyklá se družit až moc. Jejich rodina je prostě.. ledová, otec despota, co má vždycky pravdu. Prostě a jednoduše nebyl vychovávan stylem, jako já a je jiný.

A má rodina to toleruje. Berou ho takového, jaký je a mají ho rádi i přesto, že je někdy jeho přístup k nim mrzí. On se snaží to změnit, ale prostě to není lehké ani pro něj. Hlavně mí rodiče vidí, že je to skvělý manžel, který mě má rád a miluje svou dceru. To je to prvotní, co je zajímá.

Opravdu mě děsí představa, že by máma mluvila o mém manželovi tak, jako vy o své snaše. Jestli je vaše snacha dobrá manželka a máma, tak jí nechte být a nevláčejte ji bahnem.

Obávám se, že optikou mimušky tomu tak nebude. Aby snacha naplnila tuto skutečnost, měla by se chovat - jinak. A jak - to je to, o co tu běží. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80016
15.10.14 16:00
@Šarlota4 píše:
@Mimuško jeste dodam, ze i kdyz je moje tchyne v pohode dba zasad zdrave vyzivy atp., vzdy budu mit vetsi duveru ve svoji mamku tchyne je proste porad zena, kterou respektuji chovam se k ni s uctou, ale nadsena z ni proste nejsem

A právě to je nefér, proč? Jenom proto, že je tchyně? Nakonec Tvoje matka je tchyní Tvého manžela - on z ní taky není nadšený? A nevadí Ti to?
Mně se zdá, že spousta přispěvatelek je proti tchyni zaujatá vlastně od začátku jen proto, že je to tchyně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22025
15.10.14 16:11
@inkakřivák píše:
A právě to je nefér, proč? Jenom proto, že je tchyně? Nakonec Tvoje matka je tchyní Tvého manžela - on z ní taky není nadšený? A nevadí Ti to?
Mně se zdá, že spousta přispěvatelek je proti tchyni zaujatá vlastně od začátku jen proto, že je to tchyně.

V životě bych si nedovolila očekávat, že můj manžel bude mít stejný vztah k mé matce, jako má k té své. Očekávám od něj k té své pouze respekt a úctu… vše ostatní je pouze na jeho osobních pocitech.

A naopak - já rozhodně nemám ke tchyni stejný vztah jako ke své matce a nechápu, jak by to mohl ode mne kdokoli očekávat.

Matka je matka - tchyně je tchyně. Je lidsky přirozené, že v tu první mám, resp. měla jsem, větší důvěru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.10.14 16:20
@inkakřivák píše:

Protoze to tak proste citim. Protoze tchyne je zena, ktera mi byla hloupe receno " pridelena " a ja zase ji, protoze moji matku znam cely zivot a mam k ni duveru jako k nikomu, jestli muj muz neni nadseny z moji matky je mi celkem jedno. U nas je to tak, ze se maji celkem radi, ale dokud ji respektuje jako zenu, ktera me privedla na svet je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
15.10.14 16:22

@inkakřivák ja tchyni respektuji je to hodna a chytra zenska, ale nevim proc bychom meli byt kamaradky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3474
15.10.14 20:12
@Emilie píše:
Obávám se, že optikou mimušky tomu tak nebude. Aby snacha naplnila tuto skutečnost, měla by se chovat - jinak. A jak - to je to, o co tu běží. :think:

Ano, také mi to tak připadá. :( Vůbec nebere v potaz, že kdyby byla tak hrozná, špatná, sobecká a ledová, tak by si jí její dokonalý syn pravděpodobně nikdy nevzal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.2.15 11:36

Ahoj, jsem tu nová, ale mohu se s Váma podělit o své zkušenosti z pohledu snachy ke tchýni.
S manželem jsme spolu 13 let, mame dve nadherne a velice uspesne holky( 11 a 9let).Když jsme se s manželem seznamily, oba dva jsme měli za sebou dloholete vztahy. Mozna to byla chyba, ale vzali jsme se po roce znamosti…Stacilo mi bydlet tyden u tchyne pod jednou strechou, nestesti moje mama ji prokoukla hned a ihned nam uvolnila byt, abychom se s manželem osamostatnili a vedli si svůj život. Tchyne a jeji maminka mely tendence do vseho mluvit. A presto, ze tchyne s nama nebydlela, mi po narozeni me první holcicky ztrpčovala život. Tyden po prichodu z porodnice, mi každý den volala a ptala se jak se mala ma, vybrala si opravdu vhodnou chvili, takze ji slyšela jak breci a do telefonu mi rikala jaka je chudinka :) Když jsem to manzelovi rekla a on ji, aby mi nevolala každý den, ihned se stahla a uz nevolala vubec :) otěhotněla jsem kratce po naší první holcicce a tchyne utrousila na navstve ze si nedovede představit jak to budu zvládat a ze je to narocne blabla bla…Na druhou stranu se mi neustale nabízela s pomoci, ale ji tenkrat nepotrebovala, jelikož jsem byla doma a vse zvládala. Kdyz jsem nastoupila do práce a potrebovala pohlidat nemocne holky, prijela s tchanem a první den pohlidala druhy uz jsme vezli nemocne holky k ni :( Když to vemu zpatky zbytecne jsem se trapila a hádala s manželem, jelikož ted po 13 letech jsem udelala nejlíp, stykam se s ni minimalne a holky vida taky minimalne.Ano můžete me teda rozcupat, ze je to babicka, ale když Vam dite rekne ze babicka rekla at si zije svůj život a zaridi si ho podle sebe, dceri rekni do telefonu ze babicka je prednejsi nez jeji vysneny sen, tak si asi dovedete představit, kam by to vsecko vedlo…Navíc přednedávnem ovdovela a stacilo mi par tel. s ni, rikala mi ze ted lituje toho ze nemela tri deti, jak je na tom zdravotne spatne atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
7.2.15 11:48

@snacha Já teda v tom, jak jsi to popsala, žádné patologické jevy nevidím. Dobře, voalala ti každý dena ptala se, co je na tom? Neměla asi radary, aby dokázala zjistit, jestli se zrovna netrefí do kojení apod., přece by stačilo říct, že teď s ní nemůžeš mluvit, že zavoláš za chvíli. I to hlídání v době nemoci - jestli to chápu dobře, nemocné děti pohlídala, ale u sebe doma. To je přece taky pochopitelné, má svou domácnost, ono to taky není jednoduché se třeba na týden vyblokovat a celý den trávit v bytě u syna a snachy. Hlavní je, že pohlídala, ne?
Tomu závěru neorzumím - že je babička přednější než vysněný sen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
7.2.15 19:33

@snacha tvoje tchyně se mě nezdá nějak strašná, vždyť se jen zajímala o svou vnučku, co bys chtěla, aby ji nezajímala? a když jsou dcerky nemocné, tak také pohlídá. A proč se s ním stýkáš minimálně? Podle toho co jsi psala je v pohodě, na jejím chování nevidím nic zas tak strašného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová