Snacha - tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2972
26.6.10 19:48

Michaelakkk:
Míšo nezlob se na mě, mám do toho nejmíň co kecat, ale souhlasím s Radunou. Já chápu, že to pro tebe musí být velmi velmi těžké, ale vše se dá přeci řešit po dobrém. Říká se, a nesčetněkrát jsem se přesvědčila o tom, že to tak skutečně je, že lidé se kterými se stýkáme, jsou naše zrcadla. To jak oni vidí nás, tak tak se k nám také chovají. Myslím si, že pokud bys i ty se k ní začla chovat jinak, ona by se přizpůsobila dle tebe. Věř mi, že to tak mezi lidmi funguje (a bohužel o tom lidi nevědí). Stačí to vyzkoušet na někom a uvidíš, jak to krásně funguje. Někdo, ke komu máš vřelé a hezké vztahy ti je oplácí, a ten koho nesnášíš, bytostně nenávidíš, se chová stejně k tobě. Ty sama víš, jak to je. Nejde o to, kdo začal, jde o to, kdo to ukončí a začnete se k sobě s tchýní chovat hezky, protože lidi se k sobě přece mají chovat hezky…život je pak mnohem, ale mnohem hezčí!!! Hodně sil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 19:54

Ještě, abych odpověděla zakladatelce.
Promiň, ale musela jsem to Míše napsat.

Já mám se svou bývalou tchýní vynikající vztah, je velmi hodná, ke mně se chovala a chová vždy slušně a stejně tak já k ní. Má budoucí tchýně je také výborná. Prostě je to o lidech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
26.6.10 20:14

Shilenko, zajímavé že je tolik týraných dětí, ta tvá teorie poněkud pokulhává…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 20:15
Hanule píše:

Hanulko, a co mají týrané děti společné s tím, co jsem napsala. Domníváš se, že by to tak nemělo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.6.10 20:24
Shílenka píše:
Hanule píše:
Hanulko, a co mají týrané děti společné s tím, co jsem napsala. Domníváš se, že by to tak nemělo být?

Tak na to se chci taky zeptat. Myslím, že mluvíme o vztazích mezi dospělými lidmi.
Týrání dětí je teď jaksi kapku mimo mísu, i když je to samozřejmě otřesné, ale teď to prostě nepatří sem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
26.6.10 20:25

No pochybuju že by ty týrané děti týraly své rodiče a proto je ti rodiče taky na oplátku týrají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
26.6.10 20:29
Hanule píše:
No pochybuju že by ty týrané děti týraly své rodiče a proto je ti rodiče taky na oplátku týrají.

Samozřejmě, že pokud DOSPĚLÝ si léčí své komplexy na malých bezbraných dětech, tak je to neomluvitelné a NEHORÁZNÉ!!!!!!! :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43034
26.6.10 20:42
Michaelakkk píše:
Pudlo : ona má nárok! To je na tom to špatný, když není otec veškeré povinnosti spadají na jeho rodiče, když mi mají platit alimenty!! Tak proč si myslíš že nemá šanci uspět?? Fakt se toho děsně bojím!!!

oni ti plati alimenty? tak to jsem nevedela, ze povinnost prechazi na rodice. mlcim, fakt tomu nerozumim. ale myslet se ma hlavne na dite a podle me dite potrebuje maminku a tatinka a tudiz ma pravo na stridavou peci otec, ale nikdy jsem neslysela, ze by dite nejak zasadne potrebovalo babicku. Fakt si myslim, ze neuspeje. myslis, ze v podobnem pripade uz nekdo uspel?

radůno mě chtít někdo sebrat dítě, byť na polovičku doby, tak asi pro sprostý slovo nejdu daleko. dotyčnou tchyni chápu, zemřel jí syn a upla se na vnoučka, ale v tomhle případě si myslím, že má matka přednost (zemřel jí partner, tak ještě sebereme syna?)
maximalne tak, pokud by se nebyly schopne dohodnout, bych ji povolila prochazky tgreba 1× tydne. a jeden vikend v mesici. malokdo vidi prarodice casteji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
26.6.10 21:14

Dítě narozené jako pohrobek bohužel nemá nárok na sirotčí důchod.Povinnost platit výživné přechází na rodiče..Ale s každou povinností je i právo a jak psala Hanule,dítě má právo stýkat se se svými příbuznými,ne naopak..Tak se na to i pohlíží..

Nicméně si Míšo myslím,že tchýně nedosáhne střídavé péče..Pokud vím,soud ji nikdy sám nenavrhuje.Musí s tím přijít oba rodiče,v rámci dohodnutí..Soud to jen schválí.U malých dětí se tento způsob výchovy neupřednostňuje.Pokud kojíš,soudce by na to měl brát ohled,je to právo dítěte i právo matky.Dnes se pohlíží i na dlouhodobé kojení batolete..

Je to teorie.Bohužel,z praxe tolik případů neznám.Nezávidím Ti.Držím pěsti,ať vše dopadne v rámci možností dobře.

U nás v poslední době - známá se rozváděla s ročním nekojeným dítětem,otec má určené jednu sobotu za 14 dní a jedno odpoledne v týdnu.

A souhlasím s Madi,v diskuzích jsi na toto téma až moc otevřená.Chápu,že se člověk potřebuje někde „vypovídat,svěřit“,ale jsi dohledatelná.Aby to tchýně proti Tobě nepoužila.I materiál stažený z webu jde použít jako důkaz u soudu.Záleží na soudci,jakou tomu dá váhu..
Vlastně vše taky trochu záleží na konkrétním soudci,na tom,jestli je to muž nebo žena,jak se vcítí.Není to jen o zákoně a paragrafech.
U nás rozvodová řízení a rodiněprávní spory řeší 2 soudkyně,které jsou většinou na straně dítěte a matky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
26.6.10 21:41
Pudloslava píše:
Michaelakkk píše:
Pudlo : ona má nárok! To je na tom to špatný, když není otec veškeré povinnosti spadají na jeho rodiče, když mi mají platit alimenty!! Tak proč si myslíš že nemá šanci uspět?? Fakt se toho děsně bojím!!!

oni ti plati alimenty? tak to jsem nevedela, ze povinnost prechazi na rodice. mlcim, fakt tomu nerozumim. ale myslet se ma hlavne na dite a podle me dite potrebuje maminku a tatinka a tudiz ma pravo na stridavou peci otec, ale nikdy jsem neslysela, ze by dite nejak zasadne potrebovalo babicku. Fakt si myslim, ze neuspeje. myslis, ze v podobnem pripade uz nekdo uspel?

radůno mě chtít někdo sebrat dítě, byť na polovičku doby, tak asi pro sprostý slovo nejdu daleko. dotyčnou tchyni chápu, zemřel jí syn a upla se na vnoučka, ale v tomhle případě si myslím, že má matka přednost (zemřel jí partner, tak ještě sebereme syna?)
maximalne tak, pokud by se nebyly schopne dohodnout, bych ji povolila prochazky tgreba 1× tydne. a jeden vikend v mesici. malokdo vidi prarodice casteji.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.6.10 22:03
madi píše:
Ještě k těm silným slovům… Dávala bych si bacha, internet není anonymní, klidně si tě tu může najít. Jsi snadno identifikovatelná, máš tu fotku, jméno dítěte,datum narození, nevím, jestli město, tvůj příběh je tu taky snadno dohledatelný. Nevím, jak moc je tvoje tchýně internetově zdatná, ale klido si tě tu může vyhledat a případné urážky použít proti tobě??

My už si takové slovní urážky vyměnili i mezi 4 očima, takže to co napíšu tady už je jedno a i kdyby si to našla byla bych ráda aby si to přečetla!
A naštěstí internetově zdatná moc není jediné co umí je facebook na který jí přihlásila její dcera..

• Citovat
  • Upravit
12154
26.6.10 22:11
Pudloslava píše:

Pudlo, ale já nikde přece nepíšu, že takovéto jednání ze strany tchýně schvaluji..... :nevim: . Já jen kritizuji, jak častuje Michaelakkk svou tchýni. Teda skoro tchýni bývalou.
A že ji chápu? To je přece druhá stránka věci. Jaké mají vztahy mezi sebou, je jen a jen jejich problém, ne náš. A pokud bych byla v situaci podobné jako Michaelakkk, snažila bych se nejdřív zlepšit vzájemné vztahy tak, aby nám bylo všem celkem fajn. A ne to nechat dojít až k soudu. A jak jsem psala, zajímalo by mě (když už jsem Míšu napadla tedy), jestli té paní opravdu hráblo jen tak, že se třeba špatně vyspala nebo jestli nedostala od Michaely nějaký podnět k takovému krajnímu řešení, kdy si chce vynutit styky s vnukem soudní cestou.

Nebo mi chceš říct, že se lidi (tedy normální psychicky nevyšinutí lidi) chovají tak jako bývalá skoro tchýně od Míši?

Příspěvek upraven 26.06.10 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
26.6.10 22:12

Jano206 - dítě narozené jako pohrobek má právo na sirotčí důchod, pokud se prokáže, že jeho rodiče spolu žili a sdíleli společnou domácnost a pokud se v testech DNA objeví shoda. mimochodem čekáme na rozhodnutí soudce má tento případ na stole už 5 měsíců :roll:

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
26.6.10 22:16

Radúno - už i můj přítel říkal jaká e, ale já mu nevěřila a po jeho smrti jí kontaktovala, myslela jsem si že si dokážeme pomoct brala jsem jí jako ženu co přišla o syna… Ale je to složitý ona mě nikdy nechtěla respektovat já jsem jí říkala, že může kdykoliv za Samuelkem přijet že jí v tom nikdy nebudu bránit! byla bych ráda za hodnou babičku, která mi časem pomůže se mojí ratolesti zbavit třeba na týden když pojednou na chatu, ale ona si řeší svůj komplex, svého syna zanedbávala a chce si to vynahradit za každou cenu na Samuelovi… Mysli si o mě co chceš i třeba to, že jsem bezcitný sprosťák, co jen uráží sovu,,tchýni,, a zakazuje jí vídat se s vnukem a proto se ona soudí. Je to jen tvoje věc, ale já vím jak to je… Proto ti tady už nebudu vnucovat co si máš myslet…

• Citovat
  • Upravit
43034
26.6.10 22:49

radůno dovedu si představit, že normální osobě po smrti syna „přeskočí“, nehledě na to, že nevíme, jestli byla normální dřív. doteďka jsem o sporu nemela zdani, nesoudim a chapu obe strany. Jen jako matka vim, ze chtit mi vzit dite, urazky v sobe dusit nebudu. Ale kdo se sporem zacal nevim, nehodnotim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová