Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kvitk1 sorry, ale nikdo se tu za paní dokonalou nevydává
za to tobě tu nikdo nepotvrdil, jak jsou ty tchýně děsné, to je pech co ![]()
@brumdinka
Fakt tady není paní dokonalá? Já ale nepotřebuju potvrdit, že tchyně jsou děsné.
Paní tady všechny rovná…
Je tady takových diskuzí víc..
@kvitk1 sem si nevšimla, že by někoho rovnala a už vůbec ne v jiných diskuzích, kde jsem se s ní též setkala…
@kvitk1
hele, ja jsem snacha a fakt mi prijde, ze mas na tchyni proste vysazeno. Ty jako snacha asi taky nebudes dokonala
posazovani decka by mi vadilo, rekla bych jasne sve, ale abych rozpoutala druhou svetovou, to ne.
@BellinkaX
Nikdo není dokonalý.. Já nerozpoutala žádnou válku.. Potřebovala jsem se vypsat… Nejde jen o posazování jde prostě o princip. To je jedno, vypovídala jsem se a byla jsem nazvána nevychovaným spratkem…A určitě za to nemůžou moji rodiče…
Já jsem dospělá, akorát mi bude trvat než to překousnu…
Samozřejmě, dobře vychovaný člověk nedává nikomu na budku, ale problémy řeší rozumem.
@kvitk1 píše:
Já jsem jiného názoru. Za vše rodiče nemůžou..
Já když půjdu a někomu dám na budku, že mě naštve, tak mě rodiče špatně vychovali?
Samozřejmě, dobře vychovaný člověk nedává nikomu na budku, ale problémy řeší rozumem.
@Mimuško píše:
To byl jen daný příklad.. Za těch x let, co jsem na světě jsem nikomu do nosu nedala ![]()
@kvitk1 píše:
To byl jen daný příklad.. Za těch x let, co jsem na světě jsem nikomu do nosu nedala
Tak to jste šikovná. Já bych taky někdy semotamo někoho praštila, ale nikam to nevede.
Ahoj, ráda bych radu, názor, cokoliv.
Moje tchýně je stará drbna, žije ze životu jiných, bohužel i mých.
O mém těhotenství jsme jí řekli s manželem až ve 20 týdnu, protože jsem si chtěla ušetřit spoustu nervů jak se mě bude kde kdo ptát co a jak, a slíbila, že to nikde hlásat nebude, ale netrvalo ani pár týdnů a roznesla to po celé vesnici.No chápu, že je to na mě vidět, ale co je komu do toho? Zastavují mě báby na ulici a hlášky typu:
Ty teda vypadáš, když máš termín až v prosinci?
Pořizovat si druhé dítě, když je Radek (manžel) nemocný, až skape, tak budeš mít důchod co? Čím jsi si to zasloužila, našim nejde otěhotnět několik let a ty už čekáš druhý?…
A tak podobně
A co je můj problém, přijde mi blbý jí nic neříct, nebo se s ní nebavit vůbec, ale to že roznáší moje soukromí po vesnici mě ničí, jak z toho ven?
Manželovi to také vadí, ale zná jí téměř 40 let a je zvyklí, tak vždy potom co jí vynadá, týden se s ní nebaví, tak ho vztek přejde a jde se na ní podívat, protože tu nebude věčně.
Děkuji za názory…
@Mia21 píše:
Já bych takovou tchýní poslala do pr…
Můj manžel má právě takovou tetu, hrůza, nesnášíme se, vždy kam jdu mě jen pomlouvá, špiní… Za to tchýni mám. zlatou, lepší než máti
To my i uděláme, ale ona si z toho nic nedělá…
Mě by to blbé tedy nebylo, pokud neumí držet jazyk za zuby a radši všude všechno roznese a pomluví, než aby s vámi měla hezký a důvěrný vztah, tak bych se na ní prostě v**rala
a už nikdy nic bych jí neřikala. Věř, že je to dobrá taktika, čím méně toho ví, tím lépe
a není to vaše povinnost se svěřovat s vašimi intimními a rodinnými záležitostmi. Evidentně to je ten typ tchýně, které i když to vysvětlíš sebeslušněji, tak si jede to svoje, takže já bych s ní neztrácela čas a odřízla bych jí od veškerých zásadních informací
a bavila bych se s ní o počasí a šmitec ![]()
Ty řeči ostatních bab musíš jedním uchem tam a druhým ven… jinak se zblázníš. Já měla se všema třema velký břicho (děti byly taky větší) a jedna tady si taky vždycky neodpustila, že už musím rodit a jestli tam nejsou dvojčata apod. A otázka na růžové miminko, jestli je to kluk (první byla holka, tak asi nechápala, že zase holka) mě fakt pobavila…
A vy bydlíte nějak spolu nebo ve stejné vsi, že se ti toto stává?
Jakože je hrozný problém, že ty jsi těhotná a tchyně si dovolí říct, že bude mít druhý vnouče? No to je fakt katastrofa ![]()