Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Luciann : dost Ti rozumím. Zažila jsem odkládání 6 let a vůbec jsem s přítelem nehnula, tvrdil, že nejdřív musíme vyřešit bydlení, našetřit peníze ( což samozřejmě souhlasím), ale šlo spíš o to, že se na mimčo ještě necítil. No a když ta chvilka přišla, a on konečně mimčo chtěl, tak to samozřejmě nebylo tak jednoduché, o mimčo jsme se snažili tři roky, pak následovalo hodně vyšetřeních, po čtyřech letech jsme se dočkali holčičky
, je to takový náš vymodlený
. Jo jinak u plánování druhého mě odklad taky neminul, musela jsem počkat rok, dřív to bylo " moc brzo".. Snaha od listopadu, tak uvidíme
.
Držím palečky, aby to u Vás netrvalo tak dlouho, věřím, že někdo je doma daleko přesvědčivější než já
. Moje sestra příteli oznámila, že se musí snažit hned ( údajně rada gynekologa) nebo se taky může stát, že už nebudou mít dítě, do měsíce otěhotněla
.
@Evelýna 1 Tohle slyším strašně ráda, že se to někomu povede napoprvé
, bohužel je těch lidí málo
.
Já taky radši doma nemám žádné testy, ani si neměřím bazální teploty, asi bych se už fakt z toho zbláznila. Obdivuji ty co to dělají a jsou relativně v pohodě, já s tím mám zkušenosti právě z dřívějšího snažení a moc mi to psychicky nepřidávalo. Tak uvidíme
. Jsem ráda, že si o tom aspoň mám s kým popovídat ![]()
Můžu se k vám taky přidat?
My asi začneme až později, musím nejdřív dodělat školu, v létě máme svatbu a možná nás čeká stěhování, takže novot je až moc, nevím, jestli bych to unesla
Ale čím dál tím víc se nemůžu dočkat ![]()
@Krysička ahoj, tak přeju mnoho čiperných spermií:) Nemyslet na to, no pěkná teoriiee, ale to prostě nejde:) Náš malý mě taky zabaví dost, ale jak je známo, že ská zvládá myslwt na více věcí najednou:)
Jinak já jsem dnes cca 10DPO. No a samozřejmě jsem nevydržela a test zkusila. Až teď po obědě a on tak asi duch! Nebo mi už hráblo
Takže zítra ráno znovu a uvidíme. Ms má přijít v sobotu.
@koščička vím, že některé ženské zkoušely test dva dny před MS a už tam měly //, ale některé zase až spíš den po plánované MS, tak nevím, ale držím Ti moc palečky, aby to vyšlo a ty čárky jsi tam měla.
Já to mám úplně stejné v tom, že taky bych nejradši testovala co nejdřív, ale ze své vlastní zkušenosti, jak jsem vždycky zklamaná, radši ty testy vůbec nekupuji. Při prvním těhotenství jsem tak nějak věděla, že jsem těhotná, ani jsem k tomu ten test nepotřebovala, tak teď budu jen čekat až to vyjde
… On kdyby se měl člověk soustředit na těhotenské příznaky, tak já jsem těhotná skoro každý měsíc ![]()
@fialka09 to je skvělý, že máš tolik pěkných plánů, tak ať všechny vyjdou podle Tvých představ. Ono je nejlepší se snažit, když má člověk právě nějaké plány, protože v tom období přijde mimčo hned, protože se na to tak nemyslí ![]()
@Krysička u malýho jsem testovala taky tak, protože jsem. měla tušení:) No a teď je se mnou taky něco jinak, tak proto:) Zatím jsem v klidu, čas ukáže…
@verca222 máme holčičku…jj nejdřív jsemměla jakoby náznak chřipky (v červenci
), bolení krku a bolení celého těla, pak na váze 3 kila dole, no a potom bolení prsou, tohle bylo v rozmezí 14 dnů, měla jsem i tušení že se něco děje. udělala jsem si test týden před ms, pač jsme měli jít na pařbu tak jsem chtěla vědět jestli můžu pít a nemohla ![]()
Taky na to nechci myslet, ale docela se už začínám těšit na druhé. já poznám kdy mám ovulaci tak to zkusíme a uvidíme. u Markétky to tak vyšlo ![]()
@Krysička já taky ani neměřím teplotu, u prvního těhotenství jsem to dělala, teď ani nechci. Nechávám to na přírodě a hlavně jsem líná. Vstáváme každý den jinak a nechci se zaměřit na to, že dnes se „musíme“ tulit. Beru to tak, že když nám bude přáno, tak se mimi podaří, když ne, jednoho andílka už máme:-)
@koščička já to měla taky tak. Bolela mě prsa a test jsem ani nepotřebovala. Ani nevím kolikátý den jsem tehdy testovala, prostě tušení bylo pravdivé
@koščička : vypadá to u Tebe hodně nadějně, držím moc palečky
. Je fajn, že jsi v klidu, to je moc dobře.
@Evelýna 1 u nás je to hodně podobné, necháme to také na přírodě, i když poznám dny ovulace, tak ne vždycky nám „tulení“ vyjde. Je to těžké, někde píšou, že ženská může otěhotnět jen ve dnech ovulace ( nejlépe 12. - 16. den cyklu), jinde, že je až deset dní, kdy ženská může otěhotnět. A třeba známá otěhotněla vždy v týdnu před menstruací a to se tvrdí, že jsou určitě neplodné dny… Já vím, každá to máme jinak, tak hlavně aby se nám to podařilo, že ![]()
@Krysička já mám ovulaci tak 4-5 den po ms, bolí mě bud pravý nebo levý vaječník a mám hrozný výtok, ale taky to ted nebudu hrotit, no ale chtěla bych mít druhý než budou Markétce 3 a to bude v dubnu příští rok
@Krysička přesně jak píšeš, moje kamarádka otěhotněla 24dc (jiný den nebylo tulení, manžel služebně mimo). Já při prvním těhu měla cykly kolem 35 dní, takže ovu byla pozdě. Jeden měsíc jsem měřila a vyšlo to. Ale nebylo to tím. My na to šli tak, že jsme se tulili ob den. Zkoušíme to tak i teď, tak uvidíme. Jsem26 dc, včera malé špinění a bolest břicha, ale to může být cokoliv, nepřikládám tomu váhu. Navíc se snažíme teprve druhý měšíc…
Příspěvek upraven 09.01.15 v 13:48
@Twettty jsme na tom stejně, jen já to chci stihnout do února/března 2016, abych navázala na rodičovskou a nemusela na pár týdnů do práce. Ani nevím kam bych dala malou a v práci by také nebyli nadšení