Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ammysch
Nechápu, že jsi vydržela netestovat
to já bych to na tvém místě udělala dávno. Uvidíš zítra ráno, budu držet pěsti ![]()
Já při prvním vysazení měla problém s pravidelností, příznaky byly samozřejmě vždycky!!! Je těžké odhadnout, ale přeji Ti ať to dopadne jak si přeješ ![]()
@Evelýna 1 tak já tím, že mi ten před týdnem nedopadl, tak jsem to nijak nehrotila a řekla jsem si, že to mám asi kvůli nový práci zase rozhozený (poprvé dělám na tři směny, tak se mi to asi rozhodilo)…antikoncepci už neberu pár let a sem tam to nedostanu…na nový testík se chystám v úterý, musím si ho zítra koupit ![]()
@anahita Ona je mateřská určitě náročná pro ženské, které jsou v práci hodně spokojené, což myslím, že je tvůj případ
, a hlavně zvyklé na společnost. Vím to právě od své švagrové, ta hodně špatně snášela, že je doma a už se těší po dvou letech do práce. Já jsem v tomhle jiná, strašně si tu mateřskou užívám, spíš šílím z toho, že to tak strašně utíká
.
@Krysička děkuju,Snad se brzy zadari. Mám zpoždění a byla jsem v pátek na vyvolavacce. A ještě nic. Přičemž jsem občas lehce zaspinila. Těhotná nejsem, chránili jsme se. Chtěli jsme teď začít až přijde MS…Tak uvidím…
@kanourek tak to mě mrzí, že máš zatím takové problémy
. Budu držet palečky, aby se to co nejdříve vyřešilo, a vy jste se mohli začít snažit
![]()
@Krysička no mám prášky vysazene od září, vše v pohodě tak jak mělo a zrovna když jsme chtěli tak se opozdila a zatím nic…měla jsem problémy s nepravidelnosti…ale to jsem byla 18leta tak jsem myslela ze to bude ok teď. Dcera se povedla hned
musím se zaměstnat nějak…:)
@kanourek to je stejně zvláštní, všichni jsme jiné, ale spoustu toho máme společného.. Já před prvním otěhotněním neměla problémy, MS pravidelnou, skoro žádný zánět, ale jak jsme si řekli, že se budeme snažit o mimčo, tak se to změnilo
.. Tak asi fakt to ovlivňuje psychika, jinak si to nedokážu vysvětlit
, ale já jsem se na to otěhotnění strašně upínala, nedokázala jsem na to přestat myslet…
Jestli jsi vysadila HA v září, může se tělo s tím ještě srovnávat, já bych vydržela, určitě to bude v pohodě… Jak se cítíš, hodně si přeješ miminko nebo si říkáš, že až nastane ten čas mimčo přijde, a jsi celkem v pohodě?
@Krysička No je fakt ze v prosinci jsem měla krizi a o mimcu hodně se bavila a prosinec byl celkově tak nějak vystresovanejsi…
a teď se asi na to uplynula spíš je to v hlavě. Ach jo, musím přeprogramovat, něčím se zaměstnat…sice cvicim 3-4× týdne ale nějak to není ono…A každý se vyptava zda se budeme snažit. Teď jsem nervózní z té MS ze meska.Tak vím ze nějak v pohodě nejsem a štve mi to pěkně teda.
@kanourek píše:
@Krysička děkuju,Snad se brzy zadari. Mám zpoždění a byla jsem v pátek na vyvolavacce. A ještě nic. Přičemž jsem občas lehce zaspinila. Těhotná nejsem, chránili jsme se. Chtěli jsme teď začít až přijde MS…Tak uvidím…
Ahoj. Nečetla jsem celou diskuzi, tak snad se nebudu opakovat, ale nezkoušela jsi nějaké přírodní podpůrné léky? Mooooc holek si chválí kapky gynex, upravil jim cyklus, ovulaci… Mě před prvním otěhotněním neocenitelně pomohl čaj z kontryhele ![]()
@Krysička Tulení proběhlo, ke spokojenosti obou, i včera, A teď, jak říkáš, musíme čekat. A Ty jsi na tom jak? @Twettty mě je 32,dítko jsem chtěla od 20,ale nebyl vhodný protějšek. Teď je, tak doufám, že se nebudeme trápit dlouho. ![]()
@anahita nezkousela jsem ještě nic.Na kapky se podívám. Vůbec neznám.
Holky, přídávám se k vám…už jsem patřila do snažilek 2013, pak 2014, takže letos už bych mohla patřit k nastávajícím matkám ![]()
@Falko11 no vidíš, jak vám to krásně vyšlo
, super, tak teď už jen to čekání
. Já to mám hodně podobné, 22.1. bych testovala, bolesti v podbřišku mi snad už konečně po týdnu skončily, včera mě teda strašně bolelo v kříži. Teď je asi nejhorší to čekání, vždycky jsem celkem v pohodě, ale poslední týden je pro mě těžké na to nemyslet
, jsem zvědavá jestli se to konečně podaří.
@kanourek to mě mrzí, moc dobře vím, jak se cítíš, myslím, že jsme si tím prošly už skoro všechny. Na to totiž bohužel není žádná rada, málokdo na to dokáže přestat myslet a být naprosto v pohodě, navíc když je okolí zvědavé
. Kdybys měla i dále problémy s cyklem, určitě bych na to něco zkusila, třeba jak psala @anahita nebo jiná maminka v této diskuzi zmiňovala Inofolic.
@Ale85 ahojky, tak tě tady vítám
. Koukám, že se snažíš docela dlouho
A jak to s tebou vypadá, máš pravidelný cyklus, za sebou nějaká vyšetření?
Tak hodně síly a pevné nervy pro nás všechny
![]()
@kanourek taky jsem slysela doporuceni na Inofolic, objednala jsem si ho, uz jen proto aby mi pomohl brzy srovnat cyklus po x letech brani HA. Jsou to jen vitaminy, takze tim clovek rozhodne nic nezkazi ![]()
@Soffii podívám se na net ja antikoncepci brala rok necelý…Teď mám po vyvolavacce a jen spinim ale jen po utreni uz druhý den…