Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj v novém roce
Ráda se tu připojím k těm co se snaží a dodám optimismu do žil. Rozhodli jsme se s mužem pořídit sourozence pro skoro dvouletého syna (ani ve snu mě nenapadlo, že se do něčeho takového v mém věku pustím. Snažení vypadalo docela marně. Víc jak rok a teď v 41 letech hle dvě čárky
Už jsem to spíš vzdala, ale Mudr. mi po samovolném potratu doporučila Inofolic. Zakoupili jsme několik balení a on zabral hned po třech měsících ![]()
EDIT admin 10.1. - inzerce
Ty jo, já vám úplně závidím, jak tady házíte čísla s tím, kdy máte ovu… Já jsem v půlce listopadu vysadila prášky, v prosinci jsme se tulili, ale pak jsem to 2 dny měla ( asi bordel v těle z vysazení
)… schválně jsem si chtěla spočítat ovu, ale nepřišla jsem na to jak, takže jsem si koupila testíky a hle, podle těch jsem ovu ani neměla nebo nefungovaly nebo co
a štve mě to, chci miminko!! a nevím, jak to podpořit, jako tomu pomoct? a nemyslet na to? brrr, to snad ani nejde
mno a taky jsem přibrala, asi po vysazení, a to té psychice taky nepřidá, protože jsem měla vždycky sportovní postavu, vyběhanou z práce, a teď se nevejdu do kalhot. kdyby tam byl aspoň ten mrňousek ![]()
@KláraBB
já taky nejsem ta, která by přesně řekla, že ten den byla ovu. Nechci propadnout měření bt (jsem líná vstávat každý den ve stejnou dobu), nechci dělat ovu testy, raději tomu nechávám volný průběh a tulíme se ob den. Podle čeho poznám ovu jsou bolesti břicha, vždy cca 5 dní mám silné bolesti břicha, které jsem dříve neznala, ani při snažení o první dítě. Ale který den přesně je ovu nevím, nejsem ta, která má ukázkový hlen.
Ahoj holky, ráda bych se k Vám přidala ![]()
S přítelem jsme se rozhodli, že na jaře se začneme snažit o první miminko ![]()
Včera jsem dobrala poslední prášek Yaz, tak uvidíme, jak rychle se dá tělo dohromady (antikoncepci jsem brala skoro 10 let). Nehodláme to nějak hrotit, ikdyž já bych samozřejmě ráda co nejdřív
Zatím tomu jen necháme volný průběh, bez počítání nebo sledování ovulace.
Máte někdo zkušenosti s touhle HA? Jak rychle se cyklus dal do normálu a měli jste nějaké následky po vysazení?
Díky a hezký večer ![]()
@Evelýna 1
Já se to musím nějak naučit vypozorovat, máme s přítelem tak na prd práce, že se třeba 5 dní doma jen míjíme, takže tulení ob den nevychází
Ale hlavně mi bude pomalu 30 a nemáme žádné dítě, tak bych to ráda stihla.
@Soffii Ahoj, já jsem taky brala antiko 10 let, ne teda tu co jsi měla ty, ale jinou. následky jsem neměla, ale taky jsem se bála, pač moje sestra je měla, že nedostávala ms.ale hned první měsíc po vysazení jsem dostala přesně ms a pak taky, jelikož jsem šla na jeden zákrok tak jsme si dávali 2 měsíce pozor a 3 měsíc hned na poprvé se zadařilo
, a už nám tu lítá skoro 2 letá cácorka. uvidíš, každé tělo je jiné
, ale věřím že letos se zadaří ![]()
Ahojky, vítám všechny nové snažilky
, a že nás tu už teda je
..
Já ze své vlastní zkušenosti vím, že tlačení na chlapa fakt nezabírá, musí k tomu dojít sám, bohužel.. Teda aspoň u mého to tak je, včera sám přišel s tím, že se snažíme jen o víkendu a jestli to není málo, tak jsem si říkala, jestli se mi to nezdá
. Pak mi ještě skoro vynadal
, že mu neříkám když mám ovu v týdnu, abysme se tulili… Chci ještě dodat, že samozřejmě dřív jsem to s ním řešila, nechtěl o tom slyšet a asi to i zapomněl, no hlavně, že ho to napadlo
.
Ale zase i věřím tomu, že by se nám to dřív nebo později i tak povedlo, takže šance jsou určitě veliké, i když tulení nemůže být tak časté, asi akorát to trvá déle. Což chápu, že je to pro ženskou dost náročné, sama jsem si tím prošla, jak už jsem psala. Škoda jen, že člověk fakt nemá ten recept, aby na to všechno nemyslel a byl naprosto v pohodě, protože to je ideální pro příchod miminka…
@KláraBB hlavně se netrap, kdyby to zatím nevyšlo, je to krátce po vysazení. Myslím, že to trvá aspoň tak 3 - 4 měsíce než se cyklus srovná, a i pro mrňouska je to tak lepší… No uvidíš, znám ženské, co otěhotněli hned po vysazení, dokonce to doporučují i někteří gynekologové - když ženská nemůže otěhotnět, nasadí jí na dva až tři měsíce HA a pak po vysazení se to povede. Určitě se Ti cyklus brzy srovná a pak vše vypozoruješ snadno nebo si pomůžeš ještě jinak
.Docela zajímavé jsou prášky co nabízí @Gany bych to třeba zkusila, je to právě na srovnání cyklu
.
Jinak držím palečky nám všem
![]()
@Gany moc Ti gratuluji a přeji Ti, aby vše probíhalo v pořádku a miminko jsi měla zdravé
.
Kéž kdyby se to podařilo brzy nám všem
.
@Krysička
Hihi, oni ti chlapi umí někdy překvapit. Uvidíš, že teď budou // ani se nenaděješ ![]()
@KláraBB
Já porodila první dítě pár dní pře 31 narozeninami, takže tě chápu. Budu držet pěstičky ať se rychle zadaří.
Já mívám bolest břicha, což je dobrý signál, ale musím to taky dopilivat, protož tento měsíc opět nic, včera jsem začala špinit ![]()
@Evelýna 1 kéž kdyby
.. Moc mě mrzí to špinění
, příště ti to určitě vyjde
, tak nebuď smutná
..
@KláraBB já jsem to měla úplně stejné jako @Evelýna 1
, malá se narodila 14.10. a mě bylo na konci října 31
. A moje sestra otěhotněla poprvé v šestatřiceti, nikdy není pozdě
![]()
@Krysička
Beru to v pohodě, nic s tím neudělám a nemá cenu se tím trápit
Příští měsíc se třeba zadaří, teď jen aby se rozjela ms, to čekání je nepříjemné.
Budeme toho mít dost společného a jsme obě z Prahy ![]()
@Evelýna 1 No vidíš, to je náhodička
. Jsem docela zvědavá, jestli i další otěhotnění budeme mít stejný, bylo by to fajn, a hlavně aby to bylo co nejdřív
![]()
@Krysička
Já si teď měsíc počkám, tak je to na tobě
Budu držet pěstičky ať máš //. Bylo by fajn, kdyby nám to vyšlo zároveň
Další měsíc bych testovala na narozeniny dcerky a pár dnů před svými, tak by to byl super dárek ![]()
@Evelýna 1 @Krysička
Holky, drzim Vam palce
Nam kdyby se zadarilo hned, jak se zacneme snazit, tak bych to take mela jako narozeninovy darek ![]()
@Twettty diky za podporu, ja taky doufam, ze to letos klapne. Ja se tesim na miminko snad uz od 18 let
Pritelovi doslo ze uz neni uplne nejmladsi a ze uz by potomka chtel. Pritom bych rekla ze jeste tak pred rokem si to jeste nepripoustel ![]()
Dobré odpoledne, četla jsem jen zběžně @Krysička a mám pocit, že to píšu já:-). Chtěla bych druhé dítě, máme už jedno, kterému bylo v září 3 roky. Měli jsme nějakou partnerskou krizi, ale co se týče frekvence tulení, tak to také není nějak žhavé. MS jsem dostala 24.12. a tulení proběhlo v úterý 6.1., mívám cyklus 26-28, minulý měsíc byl ale 25 dní..tak nevím s tou šancí…Přítele také nechci dráždit, nechává to také náhodě, nechce, aby žena seděla a ťukala na hodinky, ale mně to taky nenechává klidnou. Držím všem tedy pěsti!